storuri romane office

Cum alegem corect setul de storuri romane

Cu siguranţă ai observat deja impactul vizual pe care îl poate avea un set de storuri romane asupra celor din casa ta, dar şi asupra invitaţilor. Acest tip de storuri este deja cunoscut pentru blândeţea cu care izolează interiorul de razele soarelui, timp în care ies din tipar, mulţumită tehnicii de prindere şi coborâre.

Umbra pe care o oferă storurile romane nu este una agresivă, care să întunece locuinţa, mai ales dacă optezi pentru un set alb. Deşi pot fi fabricate din mai multe materiale, rolul acestora este să se strângă în pliuri egale, astfel încât să creeze un spectacol vizual.

Ce trebuie să ştii despre storuri romane

Aspectul cald al unor falduri romane le face potrivite atât pentru orice cameră din locuinţa ta, cât şi pentru spaţii precum mansarda, o terasă închisă ori camera de lectură.

În ceea ce priveşte dimensiunile sau paleta coloristică, poţi alege fără griji orice se potriveşte spaţiului tău. Chiar dacă fereastra ta are o formă atipică, poţi comanda un set de storuri romane care să i se potrivească. Dacă ai făcut măsurătorile corecte, atunci te poţi bucura nu doar de umbră, ci şi de temperaturi diferite faţă de o fereastră care nu ar fi echipată cu storuri de acest gen.

Însă, storurile romane pot fi disponibile chiar şi cu imprimeuri florale ori modele liniare, care să completeze decoraţiunile din cameră sau motivele vizuale predominante.

Cum trebuie să arate setul de storuri romane ales corect

storuri romane office

storuri romane office

Cele mai importante criterii în alegerea unui set de storuri romane sunt materialele din care acestea sunt fabricate şi măsurătorile corecte, pentru ca acestea să poată fi instalate corect. Acestea pot afecta pliurile în care se strâng storurile, deoarece pliurile trebuie să fie egale şi orice milimetru în plus sau în minus le poate afecta eficienţa. Practic, cu cât mai mici sunt pliurile, cu atât scade izolarea luminii din exterior.

Acesta este şi motivul pentru care materialul textil din care este făcut setul de storuri romane trebuie bine ales, deoarece inclusiv aspectul acestor produse, odată strânse, poate fi afectat de un material necorespunzător.

Culoarea storurilor este un alt criteriu care va avea impact asupra camerei. Dacă un spaţiu simplu poate fi îmbogăţit vizual cu ajutorul unor storuri cu imprimeu floral, excesul de culoare poate afecta atmosfera din interiorul camerei. De aceea, cromatica unor astfel de produse trebuie aleasă cu grijă.

Odată ce ai ales storurile potrivite, le poţi accentua efectul cu ajutorul unui sistem de automatizare. Odată echipat cu senzorii potriviţi, acesta va spori gradul de confort al storurilor. De exemplu, un senzor, Sunis WireFree RTS, ridică sau coboară storurile în funcţie de intensitatea razelor soarelui și te va scuti de drumul între camere, atunci când temperatura devine prea mare.

Un alt senzor, Thermosunis WireFree RTS, poate supraveghea temperatura şi poate acţiona în consecinţă atunci când aceasta creşte simţitor. Astfel, poţi preveni ca plantele sau mobila din casa ta să fie afectate de razele soarelui sau ca aerul din locuinţă să devină incomod.

Setul tău de storuri romane îţi va deveni un aliat împotriva lipsei de intimitate sau a razelor soarelui, fără să fie unul agresiv sau deranjant. Aspectul lor luxos va impresiona întotdeauna, iar tu te poţi bucura de ele fără să investeşti timp sau cheltuieli în mentenanţa storurilor.

sursa foto 1: ID 40889251 © Victor Zastol`skiy | Dreamstime.com

sursa foto 2: ID 46213799 © Petro Kuprynenko | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *