alegem sisteme de umbrire automate

Cand e momentul sa alegem sisteme de umbrire automate?

Sistemele de umbrire interioară au devenit o necesitate atunci când vine vorba de protejarea intimității și creșterea confortului în locuință. Aceste sisteme pot consta în perdele, draperii, storuri, rolete textile sau jaluzele interioare.

De aceea, am stat de vorbă cu domnul Cătălin Agopian, director general Passo-Doble Grup, pe tema importanței automatizării sistemelor de umbrire interioară în orice locuință.

Vă puteți prezenta în câteva cuvinte pentru cititorii noștri?

Passo-Doble Grup se ocupa de peste 10 ani de domeniul amenajarilor interioare, cu preponderenta prin importul, distributia si confectionarea tesaturilor si a sistemelor de umbrire interioara.

De ce ați ales să investiți în inovații la nivelul sistemelor de umbrire interioară?

In Romania exista o traditie bine consolidata de utilizare in special a perdelelor si draperiilor atat pentru spatiile rezidentiale, cat si pentru cele comerciale.

Gasirea unor modalitati de a adapta aceste produse traditionale la spatiile moderne a dus in mod firesc la nevoia de inovare si introducere a unor solutii tehnice originale, pe langa diversificarea calitatilor tehnice ale materialelor textile (ignifugare, teflonare, rezistenta mare la uzura, opacizare perfecta, etc.)

spazio orizonturi interioare

De ce ar trebui să îmi montez un sistem automatizat de umbrire interioară? Ce beneficii aș avea?

Sistemele automate de umbrire, pe langa confortul firesc pe care il ofera utilizatorului au calitatea de a putea fi integrate in sistemele inteligente de management ale cladirilor, preluand astfel atributii si oferind solutii imposibil de gestionat in variantele manuale.

Vorbim aici de faptul ca integrarea intr-un sistem de management al sistemelor de umbrire ofera posibilitatea de a se comanda inchiderea sau deschiderea in functie de momentul ales al zilei, in functie de lumina exterioara sau pe baza unui scenariu prestabilit pentru perioadele de absenta indelungata a proprietarilor.

De asemenea, posibilitatea de a comanda functionarea unui sistem sau a mai multora in acelasi timp cu ajutorul unei telecomenzi face aceste sisteme ideale pentru spatiile cu mai multe ferestre sau a spatiilor cu inaltimi foarte mari, in care operarea manuala ar fi foarte dificila.

spazio perdele

Sunt sistemele de umbrire automate potrivite pentru orice tip de spațiu, fie la bloc sau la casă?

Alegerea unei solutii de automatizare pentru sistemele de umbrire nu depinde de tipul spatiului in care se gasesc ferestrele, ci doar de necesitatile utilizatorului. Importanta este in special posibilitatea aducerii alimentarii electrice la locul in care urmeaza sa fie montate sistemele.

Dar si aceasta restrictie este deja depasita de variantele pe acumulatori ale catorva tipuri de sisteme, astfel incat intr-un viitor previzibil solutiile off-network vor deveni optiuni standard.

Cum pot afla dacă sistemul de umbrire manual pe care îl am poate fi motorizat?

Adaptarea unor sisteme deja existente este o operatiune cateodata imposibila, alteori posibila doar cu costuri nedorite, motiv pentru care este preferabil ca aceste sisteme sa fie prevazute inca din proiectul de amenajare si de instalatii electrice conform caracteristicilor tehnice furnizate de producator.

Mulți români văd sistemele automate ca pe niște produse premium. Există o variantă economică la sistemele de umbrire automate pentru românii cu buget limitat? Dacă da, care ar fi aceasta?

Pe piata automatizarilor de sisteme de umbrire exista o oferta variata, cu variante tentante ca pret sau produse cu adevarat premium. Dificultatea in alegerea produsului potrivit este data de lipsa unor statistici pe termen lung privitoare la fiabilitatea produselor si la satisfactia clientilor.

In aceste conditii devine extrem de importanta alegerea unor produse ale unor marci consacrate si ale unor furnizori care pot oferi garantia unui service specializat pe aceste produse.

Cum vedeți evoluția sistemelor de umbrire automatizate în următorii 10 ani?

Pe masura ce utilizatorii vor fi din ce in ce mai obisnuiti cu noile tehnologii si vor invata avantajele controlului de la distanta si in masura in care aceste tehnologii vor putea fi controlate cu usurinta de pe dispozitivele mobile, cererea va creste exponential.

În opinia dumneavoastră, cât de deschiși sunt românii față de utilizarea sistemelor de umbrire automatizate în propriile locuințe?

Cred ca romanii au un interes permanent pentru sistemele care imbunatatesc confortul caselor lor, dar mai este mult de facut pentru informarea lor corecta asupra tuturor avantajelor pe care le-ar putea avea datorita acestor automatizari.

Care este cel mai important sfat pe care îl puteți oferi cititorilor noștri interesați de automatizarea locuințelor lor?

Sa se documenteze in paralel de la specialisti si de la alti clienti care au deja aceste sisteme si sa evite capcana „promotiilor” si a ofertelor unice…

Vă mulțumim pentru interviul acordat!

Mai multe detalii despre Passo-Doble Grup puteți găsi pe site-ul: www.passo-doble.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *