Somfy porti automate

5 detalii care fac diferenta in alegerea de porti automate

Gospodăria ta are nevoie de garduri şi de porţi. Acesta este un fapt real şi inevitabil, confirmat de istoria ţinuturilor româneşti. Nu poţi avea o casă la curte fără să o încadrezi într-un stil care să te reprezinte. Pentru acel plus de confort pe care îl implică noţiunea de „acasă”, poţi opta pentru porti automate. Ele sunt cele care îţi vor oferi liniştea unei siguranţe construite atent prin blocarea de după închiderea automată şi haine salvate, atunci când ai de intrat în curte, la vreme de ploaie.

Setul tău de porti automate este cel de care vei avea parte decenii şi te vor scuti de riscuri precum porţi lăsate în urmă deschise, atunci când ai de făcut un drum scurt sau deschiderea lor, atunci când ai de a face cu o furtună tumultoasă de vară.

Viaţa dinainte de porti automate

Porţile către gospodăria ta au nevoie, ca orice alt produs de gen, au nevoie de o documentare pre-achiziţie. Trebuie să ştii că nu poţi cumpăra porti automate care să îţi fie livrate acasă în stadiul final. Sistemul de automatizare trebuie instalat de către profesionişti, care vor şti cum să le asambleze fiecare componentă, fie că este vorba de panoul de control sau senzori.

În plus, sistemele de automatizare trebuie să fie complete. O greşeală care te poate costa siguranţa este aceea de a încerca să îţi cumperi sisteme pentru porti automate din mai multe locuri sau chiar să construieşti un sistem incomplet. Pe lângă incompatibilitatea între componentele de mărci diferite pe care o rişti, te poţi trezi cu o ameninţare la adresa copiilor, animalelor sau maşinii.

Dimensiunile dictează o parte din alegere. Atunci când îţi instalezi porti automate, le poţi face, practic, de ce dimensiuni îţi doreşti. Piaţa oferă anumite standarde. Însă, cea mai mică dimensiune a porţilor, pentru ca ele să fie eficiente, înseamnă ca ele să ofere posibilitatea să poată încăpea, în acelaşi timp, o maşină plus un camion.

Porti automate Somfy

Porti automate Somfy

Pregătirile pentru porti automate

Decizia de a-ţi achiziţiona porti automate depinde atât de materialele disponibile pe piaţă, compatibile cu sistemul de automatizare. Nu poţi transforma porţi din lemn, vechi de un veac, în sisteme inteligente. Însă poţi alege materiale rezistente, care să te scape de griji pe o perioadă lungă.

În plus, un alt aspect al porţilor înseamnă eventuala privelişte pe care o pot oferi vecinilor. Gradul lor de transparenţă este o decizie care te va afecta pe perioade lungi. Fie că alegi porţi care să arate privitorilor tot ce se întâmplă în gospodăria ta sau acele binecunoscute porţi cu aspect de ziduri, decizia pe care o vei lua nu poate fi modificată. Totuşi, aici intră şi înălţimea porţilor. Iar înălţimea ideală este cea care se află deasupra înălţimii oamenilor din curte, dar nici nu îţi afectează eventualul peisaj.

Porţile tale sunt supuse influenţelor meteorologice. De aceea, nu poţi alege modele cu desene care nu rezistă la apă, de care cu siguranţă vei avea parte, ori un lemn neprotejat împotriva zăpezii, care zăboveşte destul de mult pe părţile superioare ale porţilor.

Atunci când îţi doreşti porti automate, alegerea lor devine una uşoară, după ce ştii tot ce ai nevoie. Din acel moment, grija ta va fi să nu pierzi telecomanda pe care o poţi conecta altor sisteme din casă.

Însă, chiar dacă o uiţi acasă într-o zi, panoul de control îţi oferă opţiunea de cod de deschidere, care îţi va reda liniştea. Deşi vei fi nevoit să ieşi din maşina, munca deschiderii porţilor nu o vei face tu, ci sistemele inteligente pentru porti automate. Astfel, vei evita vremea problematică sau, mulţumită sezorilor de mişcare, eventuale pericole la care ar fi supuşi copiii.

Comentarii

 1. Avem o instalaţi cu închidre automată la poarta d eintrare în vilă prin comandă telefonică din casă.care instalţie s.a dfecvtat.Dorim o verificare a cauuzei dfeţiunii.reprarea acesteia sau înlocuirea broşate lectrice de la poartă.

 2. Avem la VILA ÎN care sunt 3 apartamente instalaţie de îmchidEre automată a porţii dE intrare în curte ,instalaţie care s-a defectat.Dorim reparareaea,sau chiar înlocuirea acesteia.
  DUPĂ CONFIRMAREA SCESTEIA VĂ PUNEM LA DISPOZIŢEI ADRESA NOASTRĂ.

  • Bună ziua!
   Vă mulţumim pentru mesaj.
   În cazul în care utilizați instalații Somfy și doriți o ofertă referitoare la lucrarea de care aveți nevoie, vă rugăm să luați legătura cu unul din partenerii noștri. Pentru a face acest lucru, vă rugăm să utilizați formularul nostru de pe pagina de căutare punct de vânzare, alegând categoriile de produs care vă interesează.
   În cazul în care nu găsiți informațiile de care aveți nevoie în urma utilizării formularului, vă invităm să luați legătura cu unul din consultanții noștri la numărul de telefon: 0374494418.
   Vă mulțumim!
   Cu stimă,
   Echipa Somfy România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *