Interviu: De ce sa automatizam sistemele de umbrire?

Fiind unul dintre principalii producători de ferestre din Europa dar și partener Somfy, produsele QFORT sunt apreciate de clienți din Franța, Austria, Germania, Elveția, Belgia și România.

Denumirea QFORT provine de la „căldură” („Q”) și „soliditate” („FORT”), iar promisiunea de brand, „Proiectat să reziste” se regăsește în fiecare produs, de la profile pentru ferestre termoizolante până la ușile de intrare in casa, ușile de garaj și accesoriile pentru ferestre (rulouri, plase anti-insecte, glafuri).

Am avut onoarea să stăm de vorbă cu domnul Ionel Burada, director dezvoltare produse, reprezentant QFORT România, despre necesitatea de automatizare a accesoriilor pentru ferestre, cu precădere sistemele de umbrire exterioară.

Vă invităm în continuare să parcurgeți interviul!

Care sunt cele mai căutate accesorii pentru ferestre în România?

Din categoria accesoriilor pentru ferestre, cele mai des întâlnite în România sunt jaluzelele, glafurile, plasele contra insectelor și rulourile. Nu există o statistică din care să aflăm exact care sunt cele mai utilizate accesorii pentru ferestre în România, acestea fiind diferite și în funcție de zonă.

De exemplu, plasele de insecte sunt mai populare în zonele de câmpie datorită temperaturilor mai ridicate și a frecvenței anuale mai mari a insectelor, spre deosebire de zonele montane, unde ferestrele sunt mai des protejate cu rulouri decât cu plase de insecte. Glafurile sunt un alt accesoriu important atât la interior cât și la exterior, care au atât rol estetic cât și de protejare a peretelui din jurul ferestrei.

Din experiența dvs., ce sfaturi pentru decorarea ferestrelor ne puteți oferi?

Din păcate, aceasta este o chestiune neglijată adesea de români. Nu există rețete clare care trebuie urmate la alegerea ferestrelor, însă materialele și culorile alese trebuie să fie în concordanță cu design-ul și paleta cromatică a clădirii.

Sugerez ca la selecția ferestrelor să se țină cont nu doar de aspectul estetic, cât și de cel practic, pentru ca beneficiarii să aibă parte de intimitate, protecție solară, dar și de protecție împotriva intemperiilor.

Cât de importante sunt rulourile în protecția ferestrelor?

În primul rând, rulourile protejează locatarii de razele solare și le oferă intimitate, dar și mobilierul și obiectele decorative din interior. Pe timp de ger sau precipitații abundente, rulourile apără ferestrele și le prelungesc durata de viață.

Dacă ferestrele sunt expuse la posibile tentative de pătrundere prin efracție, rulourile au un rol important în acest sens și pot preveni total sau îngreuna distrugerea ferestrelor de către musafirii nepoftiți.

De câte tipuri sunt rulourile exterioare?

În funcție de tipul de acționare, rulourile pot fi manuale sau automate. Din punct de vedere al construcției, acestea pot fi: încastrate (montate în spațiul dintre toc și zid deasupra ferestrei) și aplicate (montate pe tocul ferestrei la exterior).

rulouri exterioare

Toate aceste tipuri de rulouri fac parte din portofoliul de produse QFORT.

De ce să automatizam sistemele de umbrire?

Automatizarea sistemelor de umbrire a devenit în România o tendință serioasă în ultimii ani, atât pentru utilizatorii domestici cât și cei comerciali.

În primul rând, automatizarea înseamnă confort. Se economisește foarte mult timp în coborârea sau ridicarea unui sistem de umbrire printr-o apăsare de buton, față de  acționarea unui șnur pentru fiecare fereastră. În al doilea rând, automatizarea rulourilor, de exemplu, înseamnă un confort sporit în utilizare, economii de energie electrică datorită izolației termice sporite pentru întreaga locuință.

Se spune că rulourile automate prelungesc durata de viață a ferestrelor. Din experiența noastră, acest lucru este adevărat, motiv pentru care am ales să investim în produse cu posibilitatea de acționare electrică.

De ce trebuie să ținem cont în întreținerea ferestrelor?

Se recomandă să le protejați de intemperii și de expunerea la razele solare puternice, prin folosirea rulourilor, pentru a preveni decolorarea si deformările termice ale profilelor. De asemenea, vă recomandăm să efectuați verificări periodice ale funcționării feroneriei. Dacă se observă că cerceveaua nu mai etanșează bine pe toc, se recomandă înlocuirea garniturilor deteriorate și reglajul feroneriei.

Apa nu trebuie să se infiltreze prin pereți în zona din jurul ferestrelor, dar nici să rămână în interiorul tocului ferestrei.

Care sunt criteriile de alegere a ușilor și ferestrelor pentru locuință?

În cazul ușilor, cred că pe primul loc este siguranța, urmată de rezistență. La ferestre, este important să ținem cont de durabilitatea acestora (ferestrele placate cu aluminiu fiind cele mai rezistente), de proprietățile de izolare termică și fonică, design-ul, siguranța, dar și de dotările suplimentare.

Ce sfat puteți oferi cititorilor noștri interesați de automatizarea sistemelor de umbrire exterioară?

Dacă sunteți interesați de automatizări, alegerea soluțiilor mai ieftine nu este alegerea cea mai potrivită pe care o puteți face! Există pe piață multe companii „specializate”, însă cel mai important este să nu cădeți niciodată în capcana prețului și să investiți în produse și servicii de calitate, care vă oferă rezistență sporită și funcționare fiabilă timp îndelungat.

Mulțumim pentru interviul acordat!

Mai multe detalii despre compania QFORT România puteți găsi și pe site-ul: www.qfort.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *