copertine terasa automate

Cum poti automatiza un set de copertine pentru terasa?

Temperaturile ridicate au început să apară și, încet încet, activitățile din timpul liber începem să ni le petrecem mai mult afară decât în interior. Dacă locuiești la casă și beneficiezi de o terasă, aceasta poate fi văzută ca o extensie a spațiului tău de locuit. Cu un set potrivit de copertine terasa, poți evita canicula și să te ferești de soare în fiecare moment al zilei.

Chiar dacă, la prima vedere, acest scenariu pare unul obișnuit, îți poți schimba viața în mai multe feluri decât crezi.

Experimentează arta de a trăi în aer liber

Atunci când vine vara, terasa te cheamă. O poți mobila cum dorești tu și o poți transforma fie în mediul ideal pentru prânz, spațiul tău de lucru, zona de jocuri pe timpul zilei sau zona de petrecere cu prietenii pe timpul serii.

Terasa dotată cu o copertină mobilă poate însemna acel spațiu doar al tău, care îți oferă momente de relaxare pe timpul verii, te protejează de soare și nu te privează de confortul casei tale.

Însă, un set de copertine terasa prinde viață cu o motorizare Somfy. Indiferent ce tip de copertine retractabile deții și din ce materiale sunt alcătuite, ele pot fi automatizate:

 • Copertine casetate, care oferă protecție completă pentru pânză și brațele sale atunci când sunt închise
 • Copertine necasetate, care mențin brațele și pânza în aer liber atunci când sunt închise
 • Copertine semicasetate, dotate cu o cutie de protecție pentru pânză împotriva vremii nefavorabile
 • Copertine cu margine prelungită, care oferă protecție și intimitate și în direcția opusă, nu doar de deasupra
Sursa: www.somfy.ro/produse/exterior/copertine

Sursa: www.somfy.ro/produse/exterior/copertine

Cu ajutorul motorizării, scapi de mânerele inestetice și greu de manevrat, mai ales când afară sunt peste 30 de grade Celsius. Folosind o telecomandă, poți controla mișcarea copertinelor tale: acestea pot coborî la înălțimea pe care o dorești în câteva secunde și se pot ridica, în cazul în care vrei să stai direct sub cerul liber și soarele nu te mai deranjează.

Motoarele electrice Somfy ajută la menținerea pânzei intacte a copertinei, fără a se șifona. Durata lor de viață este prelungită, datorită deschiderii și închiderii controlate de motor.

Dacă ești pregătit să faci acest pas spre confortul și liniștea ta pe terasă, iată cum poți automatiza un set de copertine terasa!

Automatizări pentru copertine terasa

Motoarele tubulare electrice pentru copertine Somfy sunt rezultatul unei inovații de zeci de ani. Practic, tu primești ce are tehnologia mai bun de oferit, prin intermediul unui pachet de soluții de motorizare pentru copertina ta.

Iată ce poate conține un astfel de pachet:

#1 Motor electric

Motoarele stau la baza controlului copertinelor deoarece acestea primesc comenzile tale și provoacă mișcarea copertinei.

Din gama RTS (Radio Technology Somfy), motoarele disponibile în România sunt:

 • Altus 50 RTS: motor cu control radio integrat
 • Altus 40 RTS: cel mai mic motor radio cu aplicare multiplă
 • Sunea CSI-RTS: motor complex destinat special copertinelor mobile cu casetă sau fără și cu comandă de urgență
 • OREA RTS: motor cu protecție pentru caseta marchizei

Din gama io, compatibil cu tehnologia io-homecontrol, poți opta pentru motorul Sunea, având caracteristici avansate pentru particularitățile oricărui tip de marchiză.

#2 Sisteme de comandă

Copertinele pot fi acționate cu o gamă variată de sisteme de comandă, precum sisteme montate în perete, telecomenzi, senzori de vânt și lumină.

Dintre acestea, iată câteva exemple:

 • Smoove 1 RTS: panou de control fără cablu montat în perete, cu posibilitate te comandă la atingere
 • Smoove Sensitive RTS: un panou de control care funcționează pe bază de tehnologii sensibile care interacționează intuitiv cu toate deschiderile casei
 • Telecomandă Telis 16 RTS: această telecomandă oferă posibilitatea comenzii centralizate pentru gestionarea a 16 tipuri de aplicații, printre care și setul de copertine terasa. Este destinată în special controlului rulourilor exterioare.
 • Telecomanda Telis Soliris RTS: funcție de activare / dezactivare senzor soare
 • Telecomandă Telis 6 Chronis RTS: are funcții avansate, precum activarea / dezactivarea funcției soare la anumite ore sau închidere și deschidere a copertinei pentru dimineața / seara. Această telecomandă oferă posibilitatea de a controla și alte sisteme de umbrire dotate cu tehnologia RTS.

#3 Automatizări și senzori

Pentru a beneficia de un plus de confort, setul tău de copertine terasa poate fi dotat și cu automatizări suplimentare, precum senzori exteriori de soare, temperatură sau vânt. Aceștia se asigură că tu ai parte de confortul dorit și că marchiza ta este protejată, în cazul în care tu nu ești disponibil să o acționezi.

 • Senzor de soare Sunis RTS: acest senzor este inteligent și autonom, menit să acționeze copertina pentru a te proteja pe tine și terasa ta de soarele puternic
 • Senzor de vânt Eolis 3D RTS/io: acest senzor radio inteligent adaptează poziția copertinei în caz de vânt puternic, protejând-o
 • Senzor Soliris RTS: senzor de soare și vânt fără fir, pentru copertine, rulouri și jaluzele exterioare

#4 Accesorii pentru terase

Pentru un confort sporit în utilizarea automatizărilor pentru copertine de terasă, poți opta și pentru receptoare de lumină, care te ajută să acționezi luminile de pe terasa ta cu ajutorul telecomenzii:

 • Receptor radio de lumină io: este un receptor conceput integrare în copertine sau rampe de lumină, de dimensiune redusă, pentru toate tipurile de iluminare
 • Receptor radio pentru luminile de exterior: este foarte comod în cazul utilizării luminilor multiple și potrivit pentru toate tipurile de lumini.
 • Receptor pentru reglarea intensității luminii: ideal pentru a crea ambianța plăcută pentru o seară relaxantă petrecută pe terasă

După cum poți observa, Somfy îți pune la dispoziție o gamă largă de posibilități de automatizare. Pentru a fi sigur că faci alegerea potrivită, trebuie să intri în legătură cu cel mai apropiat distribuitor de produse Somfy din zona ta.

Pentru orice întrebări despre cum poți automatiza un set de copertine terasa, îți stăm la dispoziție. Folosește datele de pe pagina de contact.

Copyright foto top: ©somfy SAS arnauld childéric

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *