rulouri exterioare Somfy

Ce inseamna automatizarea setului tau de rulouri exterioare

Dacă ţi-ai achiziţionat un set de rulouri exterioare, înseamnă că plănuieşti să petreci timp de calitate în casă, pe parcursul primăverii şi al verii. Rulourile de aluminiu înseamnă protecţie împotriva căldurii, a razelor solare, a străinilor, dar şi un aspect estetic potrivit locuinţei tale.

Aceste rulouri exterioare pot rezolva o problemă sau crea una nouă, în funcţie de claritatea hotărârii tale, a aşteptărilor şi a informaţiilor pe care poţi să le dobândeşti, în timpul căutării. Rulouri exterioare nu înseamnă o grijă în plus, ce izolează interiorul de exterior, fără a-ţi lăsa un drept de apel, aşa cum o făceau cele „de la bunica”.

Un astfel de set îţi poate înlocui cu uşurinţă perdelele sau jaluzelele sau le poate completa cu succes. În acel moment poţi începe să te gândeşti la varianta unor rulouri motorizate, care te-ar scuti de eforturi în plus, dar şi de şansele ca tu să le manevrezi greşit; astfel, viaţa lor să se scurteze.

Introducere în lumea acestor rulouri exterioare automate

Un set din rulouri exterioare motorizate înseamnă, înainte de toate, confort. Odată ce le echipezi, nu mai este nevoie să ieşi din casă pentru a le manevra. Nu ai de ce să încerci să prevezi schimbările meteorologice, pentru a le închide sau deschide. Setul tău de rulouri exterioare va rămâne la fel de elegant şi eficient şi va căpăta avantajul de a fi şi mai modern. Acţiunea lor se adaptează pentru fiecare anotimp. Astfel, vara te protejează de razele solare şi căldura în exces, iar iarna va păstra căldura în interiorul casei. Acest lucru se întâmplă fără a produce zgomote de neuitat, aşa cum se întâmplă în cazul celor bătrâneşti, făcute din lemn.

rulouri exterioare Somfy 2

Automatizarea acestor produse înseamnă, practic, echiparea lor cu un motor, un sistem de senzori şi adaptarea acestora la o telecomandă valabila pentru mai multe opţiuni.

Unde încep rulourile exterioare

Odată ce ai un set nou de rulouri exterioare iar decizia de automatizare şi-a făcut loc în preferinţele tale, să o cumperi ţine de câteva click-uri personalizate la nivel de: produs, oraş, preferinţe, dar și de un specialist care ţi le va monta. Însă, nici acesta nu vine doar cu ustensilele, ci cu o garanţie de 5 ani, cursuri de specialitate absolvite cu brio şi experienţă în domeniu.

Rulourile încep odată cu motorul ales. Opţiunile cele mai potrivite sunt Oximo RTS ori Ilmo, asortate cu senzori Sunis RTS sau Thermosunis Indoor RTS. Iar cel care dictează fiecare schimbare este sistemul de comandă Telis 16RTS.

#1 Oximo RTS

Oximo RTS înseamnă telecomandă radio integrată. Controlul se face din butoane, însă are o autosetare, posibilitatea de detectare a obstacolelor şi oprire automată. Sistemul este rezistent la îngheţ şi la tentative de vandalism.

Motor Somfy Oximo RTS

Motor Somfy Oximo RTS

În plus, deşi un sistem extra poate însemna, aparent, un consum mai mare al energiei electrice, Oximo RTS este prevăzut cu opţiunea de a fi ajutat de un senzor de soare care micşorează costurile de încălzire. Motorul este echipat cu o memorie internă, astfel încât nu eşti nevoit să forţezi deschiderea rulourilor, ci doar să le reprogramezi din opţiunea „my”. Motorul poate avea o versiune cablată (WT) sau io-homecontrol.

#2 Ilmo WT

Un motor de tipul lui Ilmo WT este preferatul setului de rulouri exterioare cu link-uri rigide şi capete dure. Controlabil din comutator, motorul are un sistem de autosetare şi detectează obstacolele din timp. Motorul este protejat de îngheţ şi vandalism, mulţumită unui standard numit EN 13-659. Motorul nu are nevoie de mentenanţă, întrucât durata sa de viaţă este una lungă.

Motor Somfy Ilmo WT

Motor Somfy Ilmo WT

#3 Sunis RTS

Senzorii Sunis RTS lucrează cu razele solare. Intensitatea lor poate regla coborârea sau ridicarea rulourilor. Are nevoie de o baterie şi oferă discreţie.

#4 Thermosunis Indoor WireFree

Thermosunis Indoor WireFree sunt senzori ce te protejează de razele soare, pe durata îndelungată de viaţă a bateriilor. Senzorul oferă o automatizare a sistemelor de umbrire, dar şi a temperaturii din casă. Confortul termic şi luminozitatea sunt păstrate, iar opţiunea economiei de energie este încă valabilă. Controlul se face de la distanţă, mulţumită tehnologiei „wirefree”.

Senzor Somfy Thermosunis Indoor WireFree

Senzor Somfy Thermosunis Indoor WireFree

#5 Telis 16 RTS

Telecomanda Telis 16 RTS poate controla jaluzele, perdele, marchize şi alte sisteme din locuinţa ta. Din acest motiv şi meniul său este uşor de folosit şi poate controla, separat, sisteme din camere diferite.

Ce urmează?

Primul chestionar, cel al destinaţiei punctelor de lucru, urmează un altul, care îţi va oferi soluţii privind viitorul tău sistem. Vei fi întrebat de cantitatea de rulouri pe care o doreşti a fi automatizată, apoi ce fel de control vrei să ai asupra sistemului – în perete sau din telecomandă. Dacă îţi doreşti sau nu simularea prezenţei, înseamnă alte căi către viitoarea ta soluţie. Totul se face adaptat la produsele disponibile şi la planurile tale privind noile rulouri exterioare.

Odată alese soluţiile în urma unui chestionar al nevoilor tale, setul tău de rulouri exterioare este preluat de specialiştii Somfy, care vor programa o zi de montaj optimă pentru tine, apoi vor începe lucrul la viitorul tău sistem motorizat.

Rulourile nu au nevoie de întreţinere, iar garanţia lor este de 5 ani. Astfel că grijile tale vor pleca la fel de repede ca razele de soare în exces, în timp ce vecinii tăi văd un set de rulouri potrivit casei sau, chiar, mişcare în casă, mulţumită sistemului de siguranţă.

rulouri exterioare Somfy 3

Acest sistem face ca rulourile Somfy să fie potrivite atât locuinţelor particulare, cât şi magazinelor sau micilor instituţii supuse relaţiilor cu publicul. Senzorii pot fi adaptaţi atât vremii, cât şi raportului lumină – întuneric. Mai mult decât atât, sistemul anti-vandalism va avea grijă de siguranţa geamurilor instituţiei de lucru.

Dacă telecomanda poate fi adaptată mai multor sisteme din acelaşi local în care locuieşti sau lucrezi, aceasta nu poate fi controlată de alţi amatori, mulţumită protecţiei de care beneficiază. Instalaţiile interioare sunt pe deplin protejate, aşa cum şi senzaţia că este cineva înăuntru, atunci când se doreşte, poate fi cu uşurinţă disimulată.

După ce experţii Somfy îţi montează sistemul, totul devine uşor. În timp ce telecomanda vine cu taste uşor de descifrat şi opţiuni simple, motorul şi senzorii au parte de discreţie şi, implicit, lipsa deranjului ocular.

Comentarii

 1. Pingback: Ce inseamna automatizarea setului tau de rulouri exterioareCasa Somfy | Bun De Citit
  • Bună ziua!
   Vă mulţumim pentru mesaj.
   Pentru a obține o cotație de preț referitoare la produsul de care aveți nevoie, vă rugăm să luați legătura cu unul din partenerii noștri. Pentru a face acest lucru, vă rugăm să utilizați formularul nostru de pe pagina de căutare punct de vânzare, alegând categoriile de produs care vă interesează.
   În cazul în care nu găsiți informațiile de care aveți nevoie în urma utilizării formularului, vă invităm să luați legătura cu unul din consultanții noștri la numărul de telefon: 0374494418.
   Vă mulțumim!
   Cu stimă,
   Echipa Somfy România

  • Bună ziua!
   Vă mulţumim pentru mesaj.
   Pentru a obține un răspuns referitor la produsul de care aveți nevoie, vă rugăm să luați legătura cu unul din partenerii noștri – din categoria distribuție și instalare de rulouri exterioare. Pentru a face acest lucru, vă rugăm să utilizați formularul nostru de pe pagina de căutare punct de vânzare, alegând categoriile de produs care vă interesează.
   În cazul în care nu găsiți informațiile de care aveți nevoie în urma utilizării formularului, vă invităm să luați legătura cu unul din consultanții noștri la numărul de telefon: 0374494418.
   Vă mulțumim!
   Cu stimă,
   Echipa Somfy România

 2. Buna ziua ! Am deja montate la ferestre 6 rulouri electrice cu buton sus-jos . Doresc o automatizare care sa mi le inchida sau deschida pe toate in acelasi timp . Exista asa ceva ? Aveti asa ceva ?

  • Bună ziua!
   Vă mulţumim pentru mesaj. Desigur, există o soluție pentru nevoia dumneavoastră.
   Pentru a obține o ofertă referitoare la produsele de care aveți nevoie, vă rugăm să luați legătura cu unul din partenerii noștri. Pentru a face acest lucru, vă rugăm să utilizați formularul nostru de pe pagina de căutare punct de vânzare, alegând categoriile de produs care vă interesează.
   În cazul în care nu găsiți informațiile de care aveți nevoie în urma utilizării formularului, vă invităm să luați legătura cu unul din consultanții noștri la numărul de telefon: 0374494418.
   Vă mulțumim!
   Cu stimă,
   Echipa Somfy România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *