automatizari casa

Sistemele de automatizari care iti protejeaza ferestrele

Fiecare anotimp presupune o serie de priorităţi pentru locuința ta, iar produsele capătă noi responsabilităţi, odată la câteva luni. Iarna aşteaptă să se instaleze, aşa că acum este momentul să iei în calcul noi zone şi aspecte ale camerelor, dar şi ale sistemelor de automatizari casa.

Iarna se poate traduce uşor prin ninsori şi temperaturi foarte scăzute. Ele se materializează în riscul de a aduce în interiorul casei o parte din acele temperaturi. De aceea, trebuie să te ocupi de toate posibilităţile prin care poţi împiedica frigul să pătrundă în casă, fără să îţi măreşti, brusc, factura la curent electric. Pentru aceste situaţii există sisteme de automatizari care să te scutească de aceste griji.

Soluţii de automatizari casa pentru confortul tău

#1 Rulourile

Rulourile pot fi un prim pas către o temperatură sănătoasă pentru tine şi cei din jur. Accesorizate cu un motor, un sistem de senzori, un panou de control şi o telecomandă, ele îţi pot apăra casa de influenţele provenite din exterior.

Rulourile izolează termic ferestrele din exterior. Astfel, vei evita riscul să te trezeşti cu geamurile îngheţate sau afectate de frigul de pe timpul nopţii. O parte din temperatura din locuință se pierde de obicei prin ferestre, motiv pentru care  rulourile sunt eficiente în acest caz.

Cu un set de rulouri automate, poți apăra geamurile de temperaturile extrem de scăzute. Materialele dure din care sunt făcute rulourile, aşa cum e aluminiul, trasează o limită între frigul de afară şi temperatura din interiorul casei.

rulouri exterioare somfy

#2 Jaluzelele exterioare

Jaluzelele exterioare automatizate sunt sisteme care izolează lumina chiar din afara casei. Atât ele, cât şi rulourile separă lumina puternică de afară, însă acestea nu izolează termic locuința.

În schimb, orientarea lamelelor influețează temperatura interioară pentru că permit aerisirea încăperii fără deschiderea jaluzelelor.

Dacă ridici jaluzelele dimineaţa, atunci când răsare soarele, vei putea profita de lumina oferită de natură. Iar seara, odată cu lăsarea întunericului, poţi coborî sistemele şi închide lamelele pentru a păstra temperatura în încăpere. Dacă vrei ca aceste acţiuni să aibă loc fără să te implici sau să fii acasă, poţi folosi un senzor de lumină, ce manevrează jaluzelele exterioare în funcţie de apariţia soarelui. În plus, atunci când muţi piesele de mobilă sau obiectele de lângă geam, vei uşura drumul luminii către un spaţiu cât mai mare din camerele tale.

*

Odată ce îţi iei toate măsurile de siguranţă în faţa frigului şi a luminii puternice, vei putea să te bucuri de iarnă fără să ai grija sistemelor de acasă sau să te întrebi dacă cei din familia ta au căldură și lumină suficientă în camere. Cu manevrele şi programările potrivite, sistemele nu vor fi afectate de manifestările iernii, iar tu te poţi bucura de peisajele frumoase, la căldura casei şi a unei căni de ceai aromat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *