automatizari usi de garaj

Cum mi-am facut viata usoara cu automatizari pentru usi de garaj

Tu cât de mult ții la ușa ta de garaj? Am cunoscut multe persoane care spuneau că este, pentru ei, ca a doua ușă a casei. Totuși, sunt și oameni care o văd doar ca pe o barieră împotriva frigului, ploii sau persoanelor neinvitate în garajul lor.

Cred că totul depinde de locul unde se află intrarea în garajul tău. Am cunoștințe care au garajul în curte și l-au construit doar pentru a-și acoperi mașina, fără să îi monteze ușă. Este o opțiune bună pentru mașină, însă nu suficientă cât să profite la maxim de garajul lor.

Totuși, cei cu intrare în garaj din stradă, ca mine, au nevoie, în primul rând, de o ușă zdravănă.

Pentru mine, fiind dependent de mașină și utilizând-o în fiecare zi, ușa de garaj e principala intrare în curte. O folosesc mai des decât poarta J De asta am ales să investesc în confort și în siguranța garajului meu. Am ales o ușă din alumini cu deschidere prin ridicare pe tavan. Așa nu irosesc spațiu în interior și nici nu încurc circulația pietonilor.

Totuși, strada pe care locuiesc e destul de îngustă; dacă o altă mașină este parcată în fața casei vecinului de vis a vis, atunci când ajung acasă și las mașina pe avarii până cobor să deschid ușa de garaj, se face coloană de mașini în spatele meu. Nu e întotdeauna plăcut să asist la un spectacol de claxoane și „vorbe de duh” din partea șoferilor grăbiți.

De aceea, acum câteva luni simțeam că, deși am o ușă de garaj rezistentă, din aluminiu, o deschid foarte greu manual și îmi creează disconfort. În plus, pierd timp. Așa că mi-am făcut singur viața mai ușoară și am ales automatizari usi de garaj. Cred foarte mult în beneficiile pe care le aduc produsele de calitate și, de aceea, am ales automatizările Somfy.

De atunci și până astăzi… viața mea s-a schimbat în bine.

Ce produse pentru automatizari usi de garaj folosesc

Așa cum vă spuneam mai sus… sunt dependent de mașină. O folosesc în fiecare zi și intru mai des la mine în curte prin garaj decât pe poartă. De aceea, am ales gama completă de automatizari pentru usa de garaj de la Somfy, cu tot cu accesoriile aferente.

Iată ce folosesc:

#1 Motor Dexxo Optimo RTS

dexxo optimo RTS

Copyright: ©somfy SAS/Sémaphore

Fără motor, ușa mea nu s-ar putea deplasa automat 🙂 Am ales un Dexxo Optimo cu funcționare prin unde radio, cu toate setările pre-programate. Practic, a funcționat imediat după instalare.

Ocupă puțin spațiu, fiind instalat pe tavanul garajului. Cu ajutorul unor șine de suport, el ridică ușa de fiecare dată când este deschisă și o coboară apoi, la închidere, cu o viteză optimă. Îmi place că are foarte multe funcții utile precum: iluminare încorporată, posibilitatea încorporării unei baterii de rezervă (despre care voi povesti imediat), posibilitatea deschiderii parțiale, în caz că vreau să intru în garaj pe jos, fără mașină și funcție de detecție de obstacole, pentru a preveni accidentele.

A fost instalat de un specialist certificat Somfy într-o oră, iar pașii pe care i-a urmat sunt prezentați și în acest articol despre automatizare usa de garaj.

#2 Telecomandă Keygo RTS

Sunt foarte mulțumit de această telecomandă. E mică, ușoară, compactă și rezistentă. Are un singur buton, mare și central, ceea ce îmi permită să o folosesc fără să îmi iau ochii de la drum când conduc. Pur și simplu apăs butonul când sunt la câțiva metri de ușa garajului meu și ea se va deschide automat.

În felul acesta, nu se mai formează coloană de mașini în spatele meu când vreau să parchez 🙂

#3 Sistem de alarmă

Având garajul în stradă, oricine trece pe la mine prin față își va da seama că am două căi de acces în curte: poarta și ușa de garaj.

Pentru că îmi păstrez diferite bunuri personale și scule în garaj, dar și pentru că am o ușă în spatele garajului pe care nu o țin încuiată, mi-am instalat un sistem care pornește dacă cineva forțează din exterior ușa de garaj: Alarm Buzzer.

Din fericire, nu am avut până acum tentative de efracție, dar dacă ar fi, hoții vor fi alungați cu o sonerie de 105 dB care va suna timp de 2 minute. Cred că e un accesoriu obligatoriu pentru cei aflați în situația mea și care țin la garajul lor.

#4 Baterie de rezervă

acumulator de rezerva

Copyright: ©somfy SAS/Sémaphore

Am aflat că Somfy oferă o baterie de rezervă cadou dacă îți automatizezi ușa de garaj până pe 19 decembrie 2016. Eu zic că merită investiția.

Bateria de rezervă se plasează în spațiul special destinat din cadrul motorului și nu ocupă spațiu suplimentar în garaj. Ea nici măcar nu se vede!

La mine se mai întâmplă pe stradă să se întrerupă curentul. Într-o seară am stat fără lumină aproape 2 ore! În astfel de momente, îmi doresc să am un generator electric în casă. Același rol îl are și bateria de rezervă, pentru motorul ușii de garaj.

De aceea nici nu am ezitat când am văzut că pot să-mi cumpăr și baterie de rezervă. Astfel, dacă se ia curentul, ușa de garaj poate fi acționată automat cu până la 5 deschideri. Este suficient pentru ce am eu nevoie. Bateria are o autonomie de 24 de ore, iar îndată ce curentul a revenit, ea se încarcă automat.

Vrei si tu automatizari pentru usa ta de garaj?

Cu toate aceste accesorii de automatizare, mă simt norocos. Într-adevăr, este un noroc pe care mi l-am creat cu mâna mea, însă e exact ce aveam nevoie.

Probabil și tu, dacă ai ajuns să citești până aici, ești un fericit posesor al unui garaj. Crede-mă, indiferent unde ai garajul, un sistem de automatizari usi de garaj ți-ar face viața mai ușoară. Dacă ai garajul în curte, probabil vei simți mai mult confort dacă îți automatizezi și poarta de acces. Imaginează-ți să vii acasă cu mașina și să nu fie nevoie să cobori până nu ai parcat în garaj și ai oprit motorul. 🙂

După părerea mea, posesorii unui garaj se împart în două categorii: cei care și-au automatizat ușa de garaj și cei care sunt pe cale să o facă. Tu din ce categorie vrei să faci parte?

Cu stimă,

Ionuț Vasilescu,

Fericit posesor al sistemelor de automatizare Somfy pentru uși de garaj

____________________________________________________________

Copyright foto top: @Somfy SAS / Arnaud Childéric

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *