Somfy sistem de automatizari

Avantajele nestiute ale unui sistem de automatizari

Un sistem de automatizari pentru locuință îţi aduce schimbări pe toate planurile. Principalele avantaje ale unei case inteligente sunt cunoscute. Fie că este vorba de un apartament sau o vilă, căminul dotat cu un sistem de automatizari va avea un impact pozitiv asupra siguranţei familiei tale, a portofelului tău şi chiar a sănătăţii tale. Confortul şi siguranţa merg mână-n mână, pentru a-ţi oferi un loc unde să te relaxezi cu adevărat.

Pe lângă motivele deja cunoscute pentru care din ce în ce mai mulţi oameni decid să îşi echipeze casa cu sisteme de automatizări, există şi alte avantaje, pe care le vei descoperi doar după ce începi să foloseşti sistemele inteligente.

Un sistem de automatizări îți oferă siguranţă

Sistemele de automatizari pentru locuinţe îşi încep acţiunea în momentul în care le programezi, apoi urmează setările stabilite de tine. Astfel, nu vei pleca de acasă cu grija că ai uitat jaluzelele, rulourile sau uşa de garaj deschise. Acestea se vor bloca întodeauna, după închidere. Vei avea control total asupra siguranţei tale.

În ceea ce priveşte jaluzelele interioare, le poţi controla acţiunea, din orice unghi le-ai privi. Poţi alege  cantitatea exactă de lumină care să îţi intre în cameră, astfel încât să te bucuri de lumina naturală, pe cât de mult este posibil.

Siguranţa sănătăţii tale şi a celor din jur este şi ea prezentă, deoarece praful se depune mult mai greu pe jaluzele aflate în mişcare, în fiecare zi. Iar dacă decizi să te bazezi exclusiv pe telecomandă, scapi de grija că şnururile de manevrare ar putea accidenta copiii.

Confort, nu probleme

În unele filme, de fiecare dată atunci când unele personaje vor să impresioneze cu ajutorul unui sistem de automatizări, sfârşesc prin a face prea mult zgomot, a manevra haotic perdelele şi rulourile şi a deranja cât mai mulţi vecini. O telecomandă cu prea multe butoane trece de la un personaj la altul, într-o încercare disperată de a rezolva problema.

În realitate, totul se petrece în direcţia opusă. Atunci când ajungi acasă, vei găsi temperatura potrivită, aşa cum a fost aleasă atunci când ai instalat panoul de control. Telecomanda are câteva butoane uşor de folosit şi un ecran care te va atenţiona despre ce temperatură este în casă.

Astfel, scuteşti şi nenumăratele drumuri la jaluzelele şi rulourile din fiecare cameră şi timpul pierdut până ce interiorul casei ajunge la căldura sau răcoarea optimă. În acel timp poţi, pur şi simplu, să te relaxezi la un ceai şi să te bucuri de căminul tău.

Un sistem de automatizari face economie pe toate planurile

Un sistem de automatizari pentru casă te va ajuta să economiseşti current electric şi, astfel, să micşorezi cheltuielile. Mai mult decât atât, într-o casă inteligentă vei observa că bateriile pentru telecomandă sau panou de control nu te vor surprinde niciodată:

Durata lor de viaţă de 5 ani şi sistemul de atenţionare, atunci când se apropie vremea să fie schimbate, te vor scuti de stocul de baterii pe care îl găseşti în frigiderele din majoritatea locuinţelor. Până când panoul de control sau ecranul telecomenzii nu te va avertiza, nu ai de ce să îţi faci griji în privinţa bateriilor.

Atunci când foloseşti cât mai puţin din energia electrică, faci economie şi din punctul de vedere al celorlalţi. Dacă utilizezi doar resursele necesare pentru confortul tău, nu vei contribui la consumul de current electric în exces, fără rost, care se regăseşte în unele gospodării.

Pe măsură ce te bucuri de sistemul de automatizari, vei descoperi multe alte avantaje ale acestuia. Camerele se pot transforma sau capătă utilizări la care, poate, nu te-ai fi gândit. Garajul răcoros poate deveni un spaţiu de depozitat conserve şi borcane, în timp ce un birou fad va avea o altă atmosferă, atunci când munca ta va fi luminată de razele soarelui, în locul unui bec.

Un sistem de automatizari înseamnă inovaţie, aşa că te vor surprinde mereu, în sens plăcut. Iar ţie îţi rămâne doar să bei o cafea în linişte, dimineaţa, după ce ai fost trezit de razele soarelui, în locul unei alarme zgomotoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *