motorizarea locuintei Somfy

13 beneficii pe care ti le aduce motorizarea locuintei

Tehnologia a evoluat într-un ritm accelerat în ultimii ani, ajungând să influențeze aproape fiecare aspect al vieții noastre, inclusiv motorizarea locuintei. Multe scene desprinse din filmele SF s-au adeverit în prezent și au adus viitorul mai aproape ca niciodată, chiar și în casele noastre.

Folosind motoarele inteligente Somfy, poți aduce la viață rulourile, jaluzelele, perdelele, porțile de acces, copertinele de terasă sau ușile de garaj din locuința ta.

Dacă nu ești încă familiarizat pe deplin cu beneficiile pe care ți le aduce traiul într-o casă automatizată, îți oferim aici o listă cu cele mai importante dintre acestea:

Beneficiile aduse de motorizarea locuintei

1 – Confort fără limite

Închipuie-ți că nu trebuie să apeși decât un singur buton și poți controla fiecare jaluzea sau roletă din cameră, simultan. Ce economie de timp ar fi dacă stai într-o încăpere mare!

Îți era greu înainte să ajungi la șnurul de acționare a jaluzelelor? Motorizarea lor te scapă definitiv de această problemă! Nici măcar nu trebuie să te ridici de pe canapeaua ta confortabilă.

2 – Intimitatea de care ai nevoie

Baia ta se află la etajul 1 sau 2? Fereastra de la dormitor se află în vizorul vecinilor? Motorizarea setului tău de jaluzele, perdele sau rulouri te scapă de această problemă.

Poți aprinde lumina în cameră fără să îți fie teamă de privirile vecinilor îndrăzneți sau trecătorilor curioși.

Poți dormi liniștit în nopțile călduroase de vară, fără grija pătrunderii insectelor sau a altor musafiri nepoftiți în locuința ta.

3 – O locuință sustenabilă

Copertine retractabile Somfy

Momente plăcute în familie sub copertine retractabile Somfy

Un sistem motorizat de jaluzele, rulouri, rolete sau perdele te ajută să economisești energie electrică și să îți reduci considerabil costurile. De ce e important acest aspect în motorizarea locuintei?

Să luăm un exemplu: rulourile aflate în poziție închisă formează o pernă de aer statică în dreptul geamului și acționează ca un izolant termic. Astfel, pe timp de iarnă sau în nopțile friguroase, costul pentru încălzire poate scădea cu până la 45%!

Utilizând motorizări în casa ta, o transformi într-o  adevărată „locuință verde”,  echilibrând consumul de energie și protejând astfel mediul înconjurător.

4 – Crești valoarea locuinței

Casa ta va funcționa mult mai eficient datorită sistemelor de motorizare, iar automatizările de locuințe devin din ce în ce mai populare și în România.

Motorizarea locuintei contribuie la funcționarea eficientă a acesteia și oferă o experiență mult mai plăcută locatarilor. Dacă te decizi să îți vinzi locuința, valoarea ei va fi considerabil mai mare.

5 – Uiți de ceasul deșteptător

jaluzele aluminiu Somfy

Momente placute cu jaluzele aluminiu

Dacă îți dorești o viață sănătoasă, trebuie să îți adaptezi ceasul biologic la programul Mamei Natură.

Sistemele de motorizare pentru umbrire (rulouri, jaluzele, rolete, perdele) te ajută în acest sens! Cu ajutorul senzorilor de lumină, jaluzelele tale se pot deschide de fiecare dată când răsare soarele și se pot închide odată cu apusul acestuia.

Atenție: dacă te trezești în mod natural, fără alarmă și la lumina razelor solare, poți avea energie și o stare bună cât e ziua de lungă!

buton jaluzele exterioare

6 – Protejezi ce ai mai drag

Motorizarea locuintei înseamnă siguranță; dar de câte ori poate fi aceasta?

  • Protecție solară: razele puternice ale soarelui pot dăuna mobilierului sau aparatelor electrice din casa ta. Un set de jaluzele, perdele sau rulouri te pot apăra automat de soare, fără să ai tu grija deschiderii sau închiderii lor.
  • Protecție împotriva hoților: rulourile motorizate pot fi dotate cu sisteme antiefracție, astfel descurajând hoții să pătrundă în casa ta.
  • Protecție a sănătății tale: copertinele motorizate te apără de soarele puternic sau de precipitații de fiecare dată când îți petreci timpul pe terasă.

Sună bine, nu-i așa?

buton rulouri

7 – Simulezi că ești acasă

Dacă ești plecat într-un concediu de câteva zile, locuința ta poate fi expusă la riscuri. Motorizarea locuintei te poate ajuta să creezi impresia că ești acasă, descurajând astfel hoții să încerce să pătrundă în casa ta.

Cum e posibil acest lucru?

Funcția de simulare a prezenței, întâlnită cel mai adesea la rulouri motorizate, face ca acestea să se ridice și să coboare conform unui program stabilit de tine. Astfel, orice trecător va bănui că tu acționezi acele sisteme, din interiorul casei și nimeni nu va îndrăzni să „te deranjeze”.

8 – Nu-ți mai faci griji în legătură cu vremea

Cât timp te afli acasă, buletinul meteo nu îți va mai influența programul. Sistemele tale de umbrire pot reacționa automat la schimbările climatice, în funcție de preferințele tale.

De exemplu, poți lăsa soarele să pătrundă în locuința ta cât e ziua de lungă. Poți seta rulourile exterioare să se închidă de fiecare dată când începe ploaia sau poți programa jaluzelele să se închidă în weekend la amiază, dacă ai nevoie de un somn bun.

9 – Transformi living-ul într-o mică sală de cinema

Indiferent de oră și de intensitatea razelor solare, printr-o simplă apăsare a butonului telecomenzii, sistemele de umbrire motorizate îți vor acoperi ferestrele, creând un ambient plăcut. Dacă ai în dotare rulouri, ele îți vor izola camera atât fonic cât și termic.

Dacă ești un împătimit al filmelor, poți folosi un ecran de proiecție motorizat. Astfel, cobori ecranul direct din telecomandă și pornești filmul direct de pe canapea, fără efort.

Prietenii tăi vor rămâne impresionați!

10 – Îți „extinzi” living-ul pe terasă

Copertine retractabile Somfy 3

Copertine retractabile Somfy 3

Copertinele motorizate de terasă pot fi acționate cu ajutorul unei telecomenzi sau unui dispozitiv de comandă montat în perete, dar pot fi dotate și cu senzori de vânt sau lumină ca să acționeze de fiecare dată pentru confortul tău.

Dacă până acum nu te simțeai confortabil să îți petreci timp pe terasă, acum ai toate motivele: copertina te va proteja în orice situație și fiecare zi petrecută pe terasă va fi mai plăcută chiar și în sezoanele de primăvară sau toamnă.

buton marchize

11 – Motorizarea locuintei înseamnă design plăcut

Motorizarea locuinței tale nu înseamnă cabluri în plus sau un deranj prea mare datorită găuririi pereților.

Sistemele de comandă funcționează pe bază de unde radio, iar design-ul acestor dispozitive poate fi ușor de integrat în locuința ta. De exemplu, controler-ul de perete Smoove 1 RTS este disponibil într-o gamă variată de module și culori.

Indiferent de tipul automatizării pentru care optezi, există soluții pentru încadrarea perfectă a acestora în arhitectura locuinței tale.

12 – Parcările vor fi mai plăcute

Dacă deții o mașină și locuiești la casă, este important să ai și un garaj pentru protecția automobilului tău.

Indiferent dacă te întorci acasă pe vreme ploioasă, ninsoare sau pe vreme însorită, nu trebuie să cobori din mașină atunci când o parchezi în garajul dotat cu ușă motorizată.

Cum o acționezi?

Foarte simplu: direct din telecomandă, în momentul când te afli în mașină și vrei să o parchezi, sau dintr-un comutator montat în perete dacă te afli în garaj și vrei pur și simplu să îi deschizi ușa.

Pentru protecția obiectelor sau a persoanelor care pot fi lovite la închiderea ușii, poți folosi senzori cu celule fotoelectrice care intră în raza de acțiune a acesteia.

13 – Porțile îți vor ura „bun venit”

Porti automate Somfy

Porti automate Somfy

Dacă intrarea în garajul tău se face din interiorul curții, trebuie mai întâi să intri pe poartă pentru a parca. Un alt motiv pentru care nu este nevoie să cobori din mașină, să îți sufleci mânecile și să deschizi poarta cea mare este motorul Somfy pentru porțile de acces.

Astfel, în condiții de confort maxim, parchezi mașina în curte sau în garaj iar porțile se vor deschide și închide la comanda ta, fără niciun efort din partea ta. Poți comanda din telecomandă deschiderea porților chiar și cu puțin timp înainte să ajungi cu mașina în dreptul lor, astfel economisind foarte mult timp.

Am reușit să îți stârnim curiozitatea pentru a locui într-o casă inteligentă? Noi sperăm că da! Dacă găsești beneficii în plus pentru a îți dota casa cu motorizări, scrie-ne în secțiunea de comentarii de mai jos!

Comentarii

  1. Sunt de acord! Detin de ceva vreme rulouri exterioare din aluminiu si se simte la nivel de temperatura! Chiar daca nu imediat, dar in timp, costurile de incalzire scad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *