Visidom – camerele de supraveghere ale viitorului

De când se știe, Ștefan a fost mereu pasionat de tehnologie. E la curent cu cele mai noi gadget-uri apărute și, de fiecare dată când are ocazia, își reînnoiește aparatele electronice din casă. Până acum, a investit foarte mulți bani în tehnologie și mereu când pleacă de acasă, se asigură că locuința este bine securizată.

Ștefan locuiește singur și cea mai mare provocare a lui este să își mențină în siguranță toate bunurile din casă. Uneori, se teme că cineva ar putea să îl urmărească, să îi învețe programul zilnic și să îi pătrundă prin efracție în casă atunci când el e plecat.

1-frica-lui-stefan

Ștefan nu ar putea accepta asta. Totuși, ce poate să facă? Următorul pas este să își instaleze camere de supraveghere. Dar ce vor crede vecinii?

Fiind pasionat de tehnologie din fire și fiind inginer de meserie, Ștefan a început să caute soluții non-intruzive, ușor de instalat și flexibile. Nu a mai luat în calcul până acum sisteme de automatizare pentru locuință, însă a găsit ceva unic pe piață, care poate înlocui camerele video de supraveghere fără să își găurească pereții, să își instaleze cabluri și să atragă atenția vecinilor.

Ștefan a descoperit camerele video Visidom de la Somfy. Iată ce l-a determinat să le aleagă.

camere de supraveghere Visidom

Visidom: mai mult decât camere de supraveghere

Camerele Visidom sunt un adevărat deliciu pentru cineva pasionat de tehnologie așa cum este Ștefan. Ce l-a atras de la bun început a fost faptul că sunt camere wireless, care nu necesită cablaje. Ele pot fi controlate de pe smartphone sau tabletă, folosind aplicația gratuită Visidom by Somfy pentru iOS sau Android.

De aici pornește rezolvarea tuturor problemelor lui.

Oriunde s-ar afla, Ștefan introduce codul PIN al camerei dorite în aplicația mobilă și poate urmări live tot ce se întâmplă în casa lui. Fiind fără fir, poate plasa aceste camere de supraveghere oriunde dorește: pe un raft, pe o masă, pe canapea sau chiar pe un suport în perete. Poate să plaseze chiar și o cameră exterioară în fața casei, deasupra ușii de la intrare, să vadă mereu dacă a intrat cineva în curte, dacă încearcă cineva să intre în casă sau chiar să își supravegheze cățelul care are cușca în apropiere.

camere de supraveghere

Liniștea este mereu asigurată

Cu toate că acum are camere de supraveghere plasate în casa lui, Ștefan tot bănuiește că, într-o zi, cineva o să încerce să îi intre în casă și să dezactiveze sistemul de alarmă. Totuși, deși există o șansă destul de mică să se întâmple acest lucru, Ștefan a vrut să se asigure că persoana care va reuși să facă asta nu își va duce la bun sfârșit misiunea.

Așadar, văzând ce pot face aceste camere de supraveghere, a vrut să testeze într-o zi o funcție specială, cu ajutorul lui Bogdan, un prieten foarte bun.

Ștefan a plecat la cea mai apropiată cafenea, ca și cum ar merge la birou într-o zi obișnuită, iar acasă la el a rămas Bogdan. A activat înainte să plece senzorul de detecție a mișcării al camerelor video și… surpriză: a primit notificare pe telefon îndată ce camerele l-au detectat pe Bogdan.

Odată ce acesta a intrat în casă, Ștefan nu doar că îl putea vedea pe Bogdan pe camera video interioară dar putea să îi și vorbească!

camere de supraveghere interioare

„Pleacă din casa mea până nu chem poliția!” i-a spus în glumă Ștefan, prin intermediul camerei video, lui Bogdan.

Pentru o clipă, acesta chiar s-a speriat.

Surpriza plăcută a fost că și Bogdan a putut să îi răspundă lui Ștefan. Camera Visidom interioară permite o comunicare bidirecțională, având un difuzor încorporat.

Camera video Visidom exterioară, pe de altă parte, are încorporat un difuzor unidirecțional, ceea ce înseamnă că afară Bogdan l-ar putea doar auzi pe Ștefan, dar nu i-ar putea răspunde.

Așadar, dacă hoțul se află în casă, proprietarul casei poate chiar să discute cu el. Totuși, Ștefan s-a gândit mai departe la această utilitate: „Atunci când mă voi căsători și voi avea copii mici, îi voi putea supraveghea chiar și când îi las singuri acasă. Pot să discut cu ei cu ajutorul camerei video cu difuzor, să le dau sfaturi dacă îmi cer și va fi ca și cum aș fi acolo, alături de ei!”.

Funcția aceasta se numește Push & Talk și se poate folosi foarte ușor: doar ții apăsat un anumit buton din aplicația mobilă atunci când ești conectat la camera ta video și poți purta o conversație cu persoana care se află la celălalt capăt.

De ce a ales Ștefan camerele Visidom

Acum, haide să vedem exact care au fost criteriile care l-au determinat pe Ștefan să aleagă aceste camere de supraveghere Somfy, parcă aduse din viitor.

În primul rând, Ștefan este un om ocupat. Timpul lui e prețios și de aceea, s-a bucurat foarte mult când a aflat că instalarea camerelor video Visidom este plug & play. Asta înseamnă că, îndată ce introduce codul PIN al unei camere în aplicația mobilă, ea poate fi controlată. A durat doar 2 minute ca să seteze codul PIN pentru fiecare cameră și, de fiecare dată când vrea să vadă o imagine live din locuința lui, durează câteva secunde. Nici nu trebuie să se înregistreze într-un cont, doar folosește codul PIN.

În al doilea rând, Ștefan apreciază faptul că aceste camere sunt wireless, fiind o metodă flexibilă de supraveghere video: le poate plasa oriunde dorește, fără să depindă de un cablu. Ele se conectează direct la rețeaua WiFi de la el din casă și astfel le poate și accesa de pe telefon.

În al treilea rând,  Ștefan poate folosi aceste camere să înregistreze video sau să facă poze. El poate înregistra orice moment din casa lui, folosind doar o simplă apăsare pe butonul aplicației mobile, iar fișierele vor fi salvate pe cardul micro SD. Imaginile vor fi de calitate HD, iar capacitatea de stocare a unei camere pornește de la 8 GB și poate fi extinsă la 32 GB.

Toate aceste funcții diferențiază camerele de supraveghere Visidom de la Somfy de orice alt tip de camere existente pe piață.

De câte tipuri sunt camerele de supraveghere Visidom?

Ele pot fi de trei tipuri, iar Ștefan a fost inspirat să le aleagă pe toate:

Visidom IC100: cameră de supraveghere pentru interior

camere de supraveghere

Visidom IC100

Visidom ICM100: cameră de supraveghere pentru interior cu unghi de vizualizare reglabil

Visidom ICM100

Visidom ICM100

Visidom OC100: cameră pentru exterior care asigură mai multă supraveghere cu ajutorul vederii nocturne, dotată cu senzor de detecție a mișcării.

Visidom OC100

Adu viitorul în casa ta!

Povestea lui Ștefan poate fi și povestea ta. El a făcut o alegere care acum îl ajută să doarmă liniștit în fiecare noapte, indiferent dacă este acasă sau plecat în vacanță. E mereu conectat cu locuința lui și o poate supraveghea de la distanță, cu ajutorul camerelor Visidom.

Vrei și tu să trăiești liniștit, știind că ai casa în permanentă supraveghere? Vrei să te bucuri de toate avantajele pe care ți le oferă camerele Visidom? Intră în legătură cu un reprezentant Somfy! Vei fi ghidat către cel mai apropiat distribuitor care îți poate oferi aceste camere de supraveghere pentru casa ta!

Copyright foto top: @Somfy SAS / Arnaud Childéric

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *