De ce ai locui intr-o casa automatizata?

Orice poveste începe cu „a fost odată”. Dacă pereții unei case ar vorbi, ar avea multe povești de spus. Fiecare zi a unei case este o nouă poveste ale cărei personaje trec prin numeroase întâmplări împreună.

Pentru ca poveștile zilnice ale familiei tale să fie aibă toate un final fericit, ai nevoie de o casa automatizata care să îți aducă satisfacție pe mai multe planuri și să îți permită să duci o viață fără griji. Zi de zi, poți pleca la lucru știind că familia ta e ocrotită atât de pereții primitori cât și de sistemele automate care fac ca locuința ta să fie mai intimă și mai sigură ca niciodată.

Casa automatizata poate părea ca o locuință ideală: aici ai parte de un mediu vesel și dinamic de care ți se va face dor din clipa în care ai ieșit pe ușă. O casă dotată cu sisteme automate nu mai este de mult o casă a viitorului – ea a devenit o casă a prezentului, în care tu și familia ta vă puteți muta chiar acum. Dacă nu ești convins încă de avantajele pe care ți le oferă o astfel de locuință, iată mai jos o serie de motive care îți pot stârni interesul.

8 motive să locuiești într-o casa automatizata

#1 Siguranță

Fie că locuiești într-un apartament sau la casă, un sistem automat îți aduce acel stil de viață la care de mult visai. Nu vei pleca de acasă cu grija că ai uitat jaluzelele, rulourile sau poarta deschise; acestea se vor închide întotdeauna, conform setărilor programate de tine cu ajutorul unui dispozitiv de comandă.

Ferestrele sunt protejate de rulouri împotriva luminii, a vederii spre interior și îți oferă protecție fonică și antiefracție. Rulourile controlează cantitatea de lumină care pătrunde în interior, reduc complet zgomotul din stradă și nu dau nicio șansă persoanelor neinvitate să pătrundă în locuința ta.

Sănătatea ta nu va mai fi pusă în pericol de praful sau țânțarii care pot pătrunde în urma unui geam deschis. Nu este ușor să decizi cine are voie să vină la tine acasă; de aceea, perdelele care se închid automat pe timp de noapte vor avea grijă să scapi de această grijă, chiar dacă ai uitat un geam deschis.

#2 Economie

Cu un sistem de automatizări, vei economisi curent electric și vei reduce considerabil cheltuielile.

Rulourile aflate în poziție închisă formează o pernă de aer statică în dreptul geamului și împedică circularea aerului. Astfel, pe timp de iarnă, în funcție de produs și sistemul de fereastră, consumul de energie pentru încălzire poate fi redus cu până la 45%!

Vara, storurile sau jaluzelele pot reduce efectul temperaturilor exterioare cu cca 85% în funcție de utilizarea continuă reglabilă, fără trepte. Poți opri complet instalația de aer condiționat și ambientul din locuința ta să se mențină răcoros.

#3 Confort

Umbra și lumina vor fi ca doi sfetnici aflați mereu sub comanda ta. Cu ajutorul sistemelor de umbrire interioară, un simplu buton al telecomenzii va chema soarele în locuința ta atunci când ai nevoie de el sau va aduce umbra când vrei să te odihnești în timpul zilei sau să lucrezi la un computer fără să fii deranjat.

Copertinele automate asigură un factor ridicat de confort pe toată durata anului și fac din terasa ta un loc  plăcut în care să îți petreci timpul timp de trei sezoane pe an.

Somfy rulouri exterioare

Temperatura din locuință va fi întotdeauna cea preferată de tine, pentru că sistemele automate vor lucra pentru confortul tău. Telecomanda sau panoul de control din perete vor fi mereu la dispoziția ta și te vei putea bucura de liniște, la o poveste cu cei dragi sau la un ceai aromat, fără să faci nenumărate drumuri până la jaluzele, rulouri, ușa de la garaj sau poartă.

#4 Intimitate

Un set de jaluzele interioare într-o casa automatizata este ideal pentru a te feri de privirile indiscrete din interior. Ele se pot închide automat, la apusul soarelui, să îți permită să aprinzi lumina fără teama de a fi observat de vecinii curioși.

Perdelele motorizate te ajută să păstrezi un aer curat în încăpere și să dormi liniștit chiar și în zilele călduroase de vară, cu geamul întredeschis, fără grija pătrunderii insectelor și prafului în camera ta.

Un set de rolete textile și rulouri automate blochează complet vizibilitatea din exterior și poate oferi întuneric complet în cameră chiar și la amiază.

#5 Protecție solară

În zilele caniculare de vară, poți lăsa soarele să ardă în voie. Dacă te afli pe terasă, întinzi copertina și îți poți desfășura activitatea cu un maxim de confort.

Dacă te afli în casă, sistemele de umbrire interioare și exterioare te apără soare fără ca tu să depui niciun efort – pur și simplu te relaxezi la birou, în pat sau în fotoliu, privind cum razele solare sunt împiedicate să intre de lamelele jaluzelelor sau materialul textil al roletelor sau perdelelor.

Perdele in casa automatizata

#6 Mai mult spațiu de locuit

Indiferent unde îți amplasezi sistemele de motorizare în casa automatizata, fie că acestea sunt la interior sau exterior, poți transforma orice spațiu într-unul locativ în orice anotimp.

Cu ajutorul copertinelor de terasă, poți petrece timp de 3 sezoane pe an, în fiecare zi, multe ore pe terasa ta, ca și cum te-ai afla în camera de zi. Acestea se vor regla automat în funcție de soare, vânt sau precipitații.

marchize automate

Condițiile climatice nu vor mai fi factori care să te împiedice să îți desfășori activitatea într-o anumită încăpere; vei locui la fel de confortabil oriunde în casa ta, pentru că vei putea să reglezi automat, doar din telecomandă, lumina și temperatura de pretutindeni.

#7 Reglarea temperaturii

Cu ajutorul sistemelor de umbrire interioară, te poți bucura de răcoare în zilele călduroase de vară sau poți avea o temperatură constantă în încăpere, chiar dacă afară este ger.

Materialul acestora, în poziție închisă, formează o pernă de aer statică în fața geamului care poate menține o temperatură constantă în încăpere și nu permite căldurii să se piardă prin ferestre, în timpul iernii.

Vara, efectul de supraîncălzire în locuință, cauzat de temperaturile exterioare ridicate este redus cu până la 85%! Astfel, tu poți alege ce anotimp să fie în casa automatizata!

#8 Design modern

Sistemele de control și comandă funcționează prin unde radio și au un design care poate fi ușor integrat în locuința ta. Nu vor exista cabluri vizibile sau pereți afectați de instalarea acestor sisteme.

Fie că optezi pentru automatizarea copertinei tale, pentru automatizarea jaluzelelor, rulourilor sau porților de acces, motoarele și dispozitivele de comandă care vor fi instalate se vor încadra perfect în arhitectura locuinței tale.

casa automatizata Somfy

Având toate aceste posibile răspunsuri în minte, pe care l-ai alege pentru întrebarea „De ce ai locui într-o casă automatizata”?

Dacă pereții unei case inteligente ar putea vorbi, atunci aceștia s-ar înțelege de minune cu sistemele de automatizare care îi vor proteja în permanență. Ei se vor bucura de o viață lungă și prosperă, alături de familia ta, memorându-le poveștile cu final fericit pe care aceștia le trăiesc în fiecare zi.

De aceea, este mult mai confortabil să locuiești într-o casa automatizata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *