Casa clasica sau automata

Casa clasica sau locuinta automata?

În prezent, o locuință modernă nu înseamnă numai o casă decorată cu mobilier nou și într-un stil minimalist. Așa cum am menționat într-un articol anterior despre scenariile SF de altă dată care au devenit realitate în prezent, tehnologia își face simțită prezența din ce în ce mai mult și în casele noastre.

În viitorul apropiat, automatizarea și controlul diferitelor sisteme precum cel de iluminat, încălzire, securizarea ușilor sau sistemele de umbrire, va deveni normalitate, iar fiecare casa clasica va deveni, încet încet, o locuință automată.

Intr-o casa clasica, imaginează-ți următorul scenariu:

Ajungi acasă după o zi obositoare la lucru. Parchezi mașina în fața curții, cobori, deschizi poarta, te urci din nou în mașină și repeți aceeași procedură în caz că deții un garaj.

Intri în casă, cobori rulourile sau închizi jaluzelele și apoi aprinzi lumina. Dacă ai casa dotată cu o terasă, te poți relaxa pe un șezlong sub cerul liber sau poți coborî copertina să te apere de soare sau poate chiar de ploaie.

Este posibil să te regăsești și tu în acest scenariu zilnic, dacă sistemele de acces și de umbrire din locuința ta sunt manuale.

De aceea, am realizat o serie de comparații vizuale între fiecare sistem manual sau „clasic” pe care îl poți avea în locuința ta și echivalentul său automat:

Casa clasica sau automata

Copyright fotografii: ©somfy SAS/arnauld childéric

Indiferent dacă dorești să îți schimbi total unul din sistemele prezentate sau să-l automatizezi pe-al tău, iată cum s-ar schimba scenariul de mai sus, prin care treci zi de zi:

Ajungi acasă după o zi obositoare de muncă. Fără să cobori din mașină, apeși butonul unei telecomenzi care poate fi chiar brelocul cheilor tale. Poarta se va deschide și vei intra cu ușurință în curte. Folosind aceeași telecomandă, poți apăsa un alt buton și ușa de la garaj se va deschide.

Cobori din mașină, intri în casă și, direct din telecomandă sau dintr-un dispozitiv montat în perete, poți controla deschiderea rulourilor sau jaluzelelor tale.

Îți prepari cina și o poți servi pe terasă. În acest timp, copertina se poate ridica la comanda ta sau automat, pentru a îți acoperi și proteja terasa. Iată cum îți poți transforma casa clasica într-o casă automată!

Ție în ce fel de casă ți-ar plăcea să locuiești: clasică sau automată?

Dacă vrei să locuiești inteligent și să exploatezi opțiunile de automatizare pentru rulouri, jaluzele și copertine de terasă, te invităm să descoperi soluțiile Somfy pentru locuință!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *