Casa noua Somfy

Prima luna intr-o casa noua si inteligenta

O casa noua vine la tine atunci când iei acea decizie de a achiziţiona „ceva” palpabil şi incontestabil, care o să îţi fie adăpost fizic şi psihic, pe o perioadă îndelungată. O casa noua implică traiectoria oricărui vis împlinit: o listă de dorinţe în ceea ce priveşte design-ul, documentarea în privinţa materialelor, alegerea mărcilor de încredere şi a produselor, documentarea şi angajarea specialiştilor. Şi, bineînţeles, punerea tuturor planurilor în aplicare.

Însă, ca să ajungi până la construcţia sau renovarea viitorului tău cămin, ai nevoie să ştii exact ce îţi doreşti de la o casă, fie că este vorba de dimensiunile locuinţei sau ale curţii, numărul de camere şi dimensiunea lor, dar şi amplasarea geografică. Cu cât ştii mai bine ce vrei, cu atât îţi cresc şansele de a fi mulţumit de rezultat.

Odată ce ţi-ai stabilit bugetul şi preferinţele, poţi începe să cauţi şi să vizitezi reşedinţe. O casa noua are nevoie, în aceeaşi măsură, de timp şi rapiditate. Chiar dacă apelezi sau nu la un agent, există riscul ca acea casa noua sa dispară de pe lista celor „de vândut” a doua zi după ce ai vizitat-o. În acelaşi timp, casa noua poate avea defecte pe care le poţi omite, la o vizionare mult prea rapidă.

Totuşi, dacă în cazul construcţiei unei locuinţe, bugetul poate suferi mici modificări, situaţia nu stă la fel în cazul celor deja construite. Te poţi lovi de o casa noua impresionantă, dar nefinisată ori de o locuinţă care va avea nevoie de modificări, pentru a arăta aşa cum îţi doreşti.

Primii paşi într-o casa noua

Odată ce te-ai decis că da, aceea este locuinţa care te reprezintă şi vrei să o transformi într-o casa noua, trebuie să te asiguri că toate aspectele ei tehnice sunt puse la punct – electricitate, apă, căldură, izolaţie termică şi fonică, dacă materialele folosite până acum sunt de calitate.

Primii pasi in casa noua Somfy

Primii pasi in casa noua Somfy

Adaptarea la o casa noua, odată ce te-ai mutat, implică două etape: dezechiparea casei vechi, în mod organizat şi sigur – pentru tine şi obiectele pe care le strângi şi transporţi şi echiparea proaspetei locuinţe. Asta, pe de-o parte, înseamnă dezechiparea cutiilor şi a sacilor, dar şi echiparea noii case cu toate piesele de mobilier şi obiectele necesare.

Atunci când casa noua devine inteligentă

Sistemele inteligente de automatizare se pot adapta multora dintre camere şi pot fi folosite pe termen lung. Marchizele, rulourile, perdele, jaluzelele interioare şi exterioare pot fi montate în absolut toate camere din casă şi programate să se mişte în acelaşi timp. Totodată, ecranul de proiecţie poate ţine locul unei surse de informaţii, în camera de zi sau a unui cinematograf personal, seara, în dormitor, înainte de somn.

Pentru a instala sistemele inteligente, ai nevoie să răspunzi unui chestionar legat de nevoile casei tale, pentru ca, apoi, totul să fie preluat de un specialist. Disconfortul creat de instalarea unui sistem într-o cameră, indiferent cât de mic va fi, poate fi resimţit de către cei din familia ta. De aceea, îţi recomandăm ca instalarea sistemelor inteligente să vină ca finisaj al amenajării fiecărei camere. Totul trebuie să se întâmple pe o perioadă scurtă de timp, însă structurat pe camere, astfel încât să nu rişti să te trezeşti în fiecare dimineaţă, timp de două săptămâni, înconjurat de piese de mobilier care capătă rol de obstacole.

Sistemele inteligente nu impun un stil căminului tău

Componentele sistemelor de automatizare sunt disponibile în stiluri şi culori diferite. Astfel, ele nu vor impune un anumit design casei tale, dar te vor lăsa să alegi dacă le vrei vizibile sau discrete. Poţi alege dacă doreşti să le maschezi sau să le evidenţiezi, ca parte a decorului total din casa noua.

Odată ce ai definit toate etapele mutării, ai pus în practică toate planurile, ai ales să echipezi totul potrivit dorinţelor tale, etapa de relaxare, în care îţi simţi visul unui nou cămin împlinit, poate începe. Iar de acum se pot dezvolta viitoarele ritualuri de dimineaţă sau seară, iarnă sau vară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *