Cat de important este un set de marchize automate

Cât de importantă este terasa pentru casa ta? Atunci când o renovezi sau construieşti, îţi dai seama că o mare parte din confortul unei locuinţe la curte înseamnă timpul petrecut în aer liber. Tot atunci, e posibil să te gândeşti la un set de marchize automate.

Pe măsură ce amenajarea locuinţei avansează, vei observa că acel confort se poate transforma, uşor, într-o problemă. Lumina soarelui poate fi prea puternică, dacă îţi doreşti să petreci mai mult timp pe terasă. Membrii familiei pot avea păreri împărţite: în timp ce unii caută razele soarelui, ceilalţi pot dori sau avea nevoie să se protejeze de ele. Vântul, uneori, poate fi prea intens pentru un prânz luat în aer liber. Astfel, eşti pus în faţa unei decizii delicate, pe termen lung: dacă ar trebui să te gândeşti la o construcţie adiacentă din lemn, parasolare comandate manual sau un set de marchize automate.

Cât de vizibil este motorul unei marchize automate?

Setul de marchize automate face parte şi dintr-o decizie estetică. Fiind vizibile, ele au nevoie să fie o anumită culoare, în ton cu restul aspectului exterior al casei. Culoarea parasolarelor poate fi personalizată, însă existenţa motorului poate stârni întrebări.

În plus, senzorii de vânt, căldură sau soare fără fir pot completa decorul într-un mod discret, în timp ce apără setul de marchize automate. Motorul Somfy pentru copertine se potriveşte în tubul care înfăşoară pânza şi, odată conectat la o sursă electrică, va funcţiona pe baza telecomenzii.

Motorul marchizelor poate acţiona secţionat. Astfel că, o parte a marchizei poate rămâne coborâtă, în timp ce celelalte lasă loc razelor soarelui. Iar copilul poate dormi liniştit. Poţi alege cum să fie acţionate parasolarele încă de la montaj, iar grupurile pot să aibă opţiuni diferite, în funcţie de cameră, faţadă sau preferinţe.

Primăvara, toamna şi iarna pe terasă

Așa cum am menționat într-un articol anterior despre marchize, setul de marchize automate nu funcţionează exclusiv vara. Te poţi bucura de răcoarea dimineţilor şi a serilor primăvăratice şi de toamnă, pentru că poţi monta un radiator de căldură, care acţionează asupra corpului uman şi nu a aerului. Pe timp de iarnă, setul tau de marchize automate îţi îngrijeşte geamurile. Parasolarele se pot ridica, în timpul zilei, pentru a lăsa razele solare să încăzească locuinţa.

Un as din mâneca produselor Somfy este telecomanda Telis 6 Chronis RTS, produsă în 2011, care a câştigat premiul pentru cea mai inovativă tehnologie a anului (categoria motorizare), la WCMA, Los Angeles. Temporizatorul care o însoţeşte se va ocupa de acţiunile automate de deschidere şi închidere, prestabilite. Astfel că nu vei avea parte doar de garanţia de 5 ani, ci şi de reputaţia unui produs bine dezvoltat.

Acum poţi începe relaxarea de primvără, în curtea casei, cu siguranţa că nimeni din familia ta nu a fost ignorat în luarea deciziei de a optimiza terasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *