Usi de garaj automate Somfy

Cate modele de usi de garaj automate exista?

Atunci când deţii o casă la curte şi un automobil potrivit nevoilor tale estetice şi de transport, construcţia garajului poate fi o activitate plăcută. De ce? Pentru că garajul este o extensie practică şi estetică a casei tale şi îl poţi decora în acelaşi stil în care este construită casa. O componentă importantă a acestei „camere” este setul de usi de garaj automate.

Pe piaţă putem găsi o multitudine de modele de usi de garaj automate, însă alegerea unui anumit model are nevoie de documentare şi, eventual, de o vizionare a produselor ca să îţi poţi da seama care sistem de deschidere îţi este potrivit.

Câte tipuri de usi de garaj există?

În anul 450 Î.Hr., garajul adăpostea şaretele, iar uşile erau dintr-un singur material: din lemn. Astăzi, îţi poţi alege setul de usi de garaj în funcţie de sistemul de deschidere, material, culoare, dimensiuni, rezistenţă la furt ori şocuri sau firmă producătoare.

Dimensiunea unor usi de garaj este cea care îşi pune o amprentă puternică asupra costului uşilor, pentru că poţi alege între un set de uşi simple sau duble. Totodată, ele îşi arată eficienţa atunci când vei observa că garajul tău poate să adăpostească şi piese auto sau dacă vrei să îi adaugi garajului un aspect tradiţional, rafturi cu borcane de murături, ceaiuri sau dulceaţă.

Culoarea şi materialul din care sunt făcute modelele de usi de garaj pot fi alese în funcţie de stilul arhitectural al casei şi pot avea un puternic aspect vizual, dacă le accesorizezi în ton cu restul elementelor din gospodărie.

Putem să vorbim despre uşile din lemn, materialul cel mai vechi în domeniu. Uşile din lemn pot fi desenate şi pot da gospodăriei un aer boem, istoric, ca şi cum ele ar fi fost în curtea ta din vremuri străvechi. În plus, le vei găsi, de multe ori, încadrate în stilurile „eco” sau „tradiţional”. Însă, un material mult mai uşor de întreţinut pentru usi de garaj este metalul. Oţelul este un material mai ieftin, însă rezistent. Dacă este acoperit cu un strat de fibră de sticlă, oţelul va face faţă vremii, ploilor şi şocurilor pe termen lung.

Deschiderea unui set de usi de garaj automate

Setul tău de usi de garaj automate poate avea mai multe tipuri de sisteme de deschidere. Unele dintre ele sunt adaptabile mai multor materiale. Din nou, aici, totul se rezumă la posibilităţile pe care le oferă spaţiul şi cum îţi doreşti să le manevrezi.

Usi de garaj Somfy

Deschidere automată a ușilor de garaj

Uşile rulante nu cer un spaţiu extern mare, pentru că se „ascund” într-un spaţiu din tavanul garajului, odată deschise. Ele sunt, de obicei, realizate din benzi înguste de aluminiu care înconjoară un tambur care se poate afla deasupra spaţiului de deschidere. Cu ajutorul unei telecomenzi, ele pot fi deschise lin şi rapid, fără să implice manevre în plus.

Setul de usi de garaj secţionate şi fixate pe dreapta au subdiviziuni fixate pe lăţimea lor. În timp ce sunt deschise, uşile se mişcă vertical şi, apoi, orizontal pe tavan. Aceste uşi au avantajul că se pot adapta multor materiale şi culori şi îţi pot permite decorarea lor în orice fel. Le poţi vopsi într-o culoare puternică sau prezentă în restul arhitecturii casei sau, dacă optezi pentru un stil urban, le poţi decora cu un desen de graffitti; în plus, senzorii de prevenţie a accidentelor le vor feri de eventuale mingi ale copiilor, în timpul mişcării şi îţi vor apăra membrii familiei.

Usi de garaj Somfy 3

Senzorii de prevenție acționează pentru a împiedica accidentele

Uşile semibasculante sunt cele care necesită spaţiu în faţă, însă sunt potrivite unei curţi mari. La deschidere, ele se vor glisa în faţa garajului şi, apoi, se vor ridica înspre tavan. Acest tip de usi de garaj oferă rezistenţă în timp şi pare a fi unul dintre cele mai comune.

Usi de garaj automate, responsabile de siguranţa maşinii

Un alt aspect al uşilor de garaj este siguranţa. Ele trebuie blocate ca să reziste şocurilor sau forţării. De aceea, automatizarea uşilor vine şi ca un lacăt pentru uşi. Însă, trebuie să ai grijă ca, oricât de mult spaţiu îţi oferă garajul, să îi amenajezi cu atenţie interiorul. Dacă vrei să amplasezi obiecte în garaj, ia în considerare şi spaţiul de care au nevoie uşile, atunci când se deschid.

Fie că se glisează înspre tavanul garajului sau că se fixează în partea din dreapta, uşile au nevoie de un spaţiu de mişcare. În plus, trebuie să iei în calcul şi spaţiul tău de mişcare în jurul maşinii, atâta timp cât ea se află încă în interiorul garajului. Ai nevoie de cel puţin un metru între tine şi maşină, ca să poţi circula cu uşurinţă.

Cât de frumoase pot fi uşile tale?

Farmecul setului de usi de garaj este că se poate adapta preferinţelor tale estetice. Aspectul uşilor este cel care contribuie la cea mai mare parte din farmecul întregului garaj. Acesta e cu atât mai important cu cât observăm diferenţa de stiluri. În plus, dacă în Statele Unite ale Americii este de preferat ca garajul să facă parte din casă, în ţara noastră, de cele mai multe ori, garajul este o construcţie diferită, cu un altfel de impact vizual. Dacă vrei să adaugi un plus de imagine uşilor tale, le poţi accesoriza cu mici ferestre deasupra celor care se mişcă.

Însă, prima caracteristică a garajului de care trebuie să ţii cont este vizibilitatea lui. Vrei să fie un plus vizibil al gospodăriei tale? Plasează-l faţa casei sau în lateralul ei. Ori, garajul poate fi şi acel accesoriu destinat adăpostirii maşinii, pe care vrei să îl ascunzi în spatele locuinţei. Însă, principalul factor de care trebuie să ţii cont este drumul maşinii tale până acolo. Ai nevoie să asiguri, până acolo, drumul maşinii tale. Fie poţi monta un strat de ciment, fie poţi să tunzi, regulat, iarba din calea automobilului.

Usi de garaj Somfy 2

Simte-te în siguranță cu ușile de garaj automatizate

Însă, uşile de garaj sunt direct legate de porţile casei, pentru că sunt cele care îţi asigură intrarea în gospodărie. De aceea, atunci când te afli în faţa curţii, telecomanda care îţi manevrează uşile de garaj va acţiona şi în cazul porţilor automate. Astfel, tu vei deschide şi închide poarta, fără să ieşi din maşină. Poarta se va închide în urma ta, iar uşile garajului se vor deschide. În cazul în care unul dintre copii vrea să te întâmpine, senzorii vor face ca uşile să se oprească.

Setul tău de usi de garaj automate este un accesoriu necesar, atunci când ai o locuinţă şi o maşină care are nevoie de adăpost. Le poţi alege în funcţie de o multitudine de criterii. Însă, în principal, ai nevoie să ţii cont de planul arhitectural al casei, preferinţele tale, dar şi de materialele care pot influenţa rezistenţa şi aspectul garajului.

Uşile sunt acele mecanisme care îţi vor uşura drumul înspre interiorul casei şi vor avea grijă ca maşina ta să nu stea în bătaia ploii, a vântului sau a ninsorii. Ele îţi vor şi prelungi, astfel, durata de viaţă a maşinii. Pe timpul iernii, ce-i drept, nu vei fi scutit de „datul la lopată” dintre garaj şi maşină, însă nu vei fi nevoit să „dezgropi” automobilul şi să îi cureţi parbrizul. Iar pe timp de vară, te poţi urca în maşină fără să stai cu grija faptului că trebuie să faci faţă acţiunii soarelui.

Sperăm că ai o idee mai clară despre usi de garaj automate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *