jaluzele aluminiu Somfy

Ce iti aduce in casa un set de jaluzele aluminiu

Geamurile sunt elemente cheie în locuinţa ta. Fie că îţi place ca interiorul camerelor să fie îmbăiat în lumină sau că preferi o atmosferă mai intimă și răcoroasă pe timpul zilei, ferestrele fac parte din viaţa ta. Iar pentru a-ţi păstra intimitatea în faţa vecinilor, le echipezi cu rulouri, perdele sau jaluzele aluminiu interioare.

La un moment dat, în procesul decorării casei, te vei afla în faţa alegerii: jaluzele aluminiu interioare sau exterioare? Fiecare dintre aceste tipuri de produse oferă avantaje specifice. Însă, ai nevoie de informaţii diferite pentru oricare.

O amenajare din interior

Setul tău de jaluzele aluminiu de interior pune accent pe design. Un al rol principal al său, pe lângă cel de a-ţi proteja ochii şi intimitatea, este să îţi ofere o plăcere vizuală. Poţi alege jaluzele aluminiu verticale sau orizontale, de dimensiuni mici sau mari. Diferenţa dintre cele două este că, din cauza dimensiunilor mari, jaluzelele verticale permit pătrunderea unei cantităţi mai mari de lumină.

În acelaşi timp, jaluzelele orizontale sunt mai mici şi filtrează lumina mai eficient. Însă, pentru a-ţi completa stilul mobilei, poţi opta pentru culoarea ta preferată în decoraţii. Deşi ele vor bloca lumina, fără a proteja geamul în sine, jaluzelele nu sunt supuse condiţiilor vremii.

Jaluzelele de interior au calitatea de a-ţi oferi flexibilitate, prin faptul că le poţi regla deschiderea în orice unghi. Ele nu pot fi deschise în totalitate sau doar pe jumătate, ci gradul lor de înclinare poate fi absolut oricare. Atunci când sunt închise în totalitate, jaluzelele pot reduce căldura cu circa 45%. Sau pot fi reglate într-o poziţie care să reflecte căldura în tavan.

Un acoperiş zugrăvit în culori deschise va împrăştia lumina fără să emane multă căldură. De aceea, atmosfera din camere poate fi schimbată cu uşurinţă, în funcţie de cantitatea de lumină naturală pe care o doreşti în casă. Indiferent de opţiunile tale zilnice, disconfortul vizual în faţa a prea multă ori prea puţină lumină va fi scăzut vizibil.

Mulţumită flexibilităţii lor, aceste produse sunt, în primul rând, rezistente. Fabricanţii iau în considerare, în principal, faptul că jaluzelele vor fi manevrate de mai multe ori într-o zi şi pot fi oricât de subţiri, pentru că nu au nevoie să facă faţă condiţiilor meteorologice.

Privind din exterior prin jaluzele aluminiu

Iniţial, jaluzelele pentru exteriorul geamului au fost ignorate de către public, din cauza preţului lor mai mare. În ultimii 40 de ani, arhitecţii europeni au început să promoveze sistemele pentru protecţia geamului din exterior.

Atunci când te vei gândi la protecţie față de luminii din faţa casei, vei observa rapid că jaluzelele veneţiene de exterior au, în principal, rolul de a apăra fereastra de vremea de afară. Ele vor avea un aspect estetic pe care nu îl oferă orice locuinţă şi îţi vor încânta privirea, de fiecare dată când stai în grădină.

Aceste jaluzele vor opri căldura încă de dinainte ca ea să ajungă la fereastră. Geamul nu se va încălzi şi vei putea păstra cu uşurinţă răcoarea în casă, pe timp de vară. Iarna, vei proteja căminul de frig, iar odată ce le vei deschide, geamurile vor fi încălzite. Jaluzelele exterioare sunt un factor important de influenţă asupra bugetului tău pentru că, mulţumită lor, vei face economie la încălzire, iarna, iar în perioadele călduroase nu vei mai avea nevoie de aparatele nesănătoase de aer condiţionat.

Jaluzelele previn lumina sa patrunda in incapere.

Jaluzelele previn lumina sa patrunda in incapere.

Jaluzelele exterioare nu sunt menite unui uz atât de intens. Ele vin, totuşi, cu avantajul durabilităţii, pentru că trebuie să facă faţă oricăror condiţii ale vremii. Din acest motiv, vei fi întotdeauna sigur că jaluzelele exterioare pot dura până la decenii, fără să fie nevoie să le schimbi.

În timp ce jaluzelele interioare pot sta lipite de geam sau sub o galerie din tavan, cele exterioare pot fi amplasate la orice distanţă îţi permite spaţiul de deasupra geamului, în funcţie de zona pe care vrei să o acopere.  Mai mult decât atât, jaluzelele de exterior se pot închide până la punctul de întuneric complet. Căminele cu ferestre înspre sud şi vest sunt puse faţă în faţă cu o putere mai mare a soarelui şi tind să aibă o nevoie mai mare de acoperire a luminii decât cele care văd razele naturale în zonele de nord sau est.

Jaluzelele exterioare îţi oferă şi un confort termic ridicat şi o protecţie ridicată în faţa vecinilor prea curioşi, deoarece structura lor este una mai densă decât a celor de interior. Specialiştii recomandă, însă, ca beneficiarii jaluzelelor să le deschidă noaptea şi în primele ore ale dimineţii, pentru a permite aerului răcoros să intre în casă. Iarna, jaluzelele şi ferestrele ar trebui deschise după-amiaza şi la începutul serii, ca să poată permite umezelii să se elimine şi a razelor călduroase să intre în cameră.

Jaluzele aluminiu de interior sau exterior?

Sistemele de protecţie pentru geamuri au niveluri diferite de eficienţă şi aspect estetic. Însă, ele pot fi achiziţionate şi folosite simultan. Nu există restricţii în acest domeniu şi nu se vor transforma în griji în plus. Jaluzelele vor acţiona în funcţie de nevoie tale, iar dacă îţi doreşti să le deschizi pe amândouă în acelaşi timp, de dinainte să te trezeşti, o poţi face echipându-le cu sisteme automate.

Actionarea jaluzelelor de aluminiu se face direct din telecomanda.

Actionarea jaluzelelor de aluminiu se face direct din telecomanda.

Sistemele automate în faţa controlului manual

Sistemele automate te vor scăpa de efortul de a manevra fiecare fir care controlează jaluzelele interioare şi de obligaţia de a ieşi din casă, atunci când vrei să schimbi poziţia celor de după geam. Astfel, ele îţi vor fi accesibile, chiar dacă drumul până la ferestre poate fi unul dificil. Iar odată ce programezi acţiunile jaluzelelor, nu vei fi nevoit să înveţi pe nimeni felul în care se folosesc.

După ce ai echipat jaluzelele cu sistemul automat, telecomanda îţi va oferi avantajul de a adapta jaluzelele exterioare în funcţie de cantitatea de lumină solară pe care o doreşti în cameră. Aceste opţiuni pot fi setate la fel pentru fiecare dintre camere sau diferit. Asta nu înseamnă că îţi vei umple pereţii cu cabluri, pentru că poţi alege un panou de comandă wireless. Motorul care controlează mişcările este ascuns în tubul jaluzelelor, iar telecomanda poate acţiona ambele sisteme. Motorizarea pentru jaluzele aluminiu poate fi electrică sau să funcţioneze pe baza unor baterii.

Odată ce elimini şnururile care controlează manual jaluzelele interioare, vei adăuga un plus de siguranţă în faţa copiilor. Acest aspect te va feri şi în timp ce eşti în vacanţă, pentru că sistemul poate simula prezenţa ta în casă, prin mişcări aparent neregulate. Sistemul motorizat îţi va elimina şi reflecţia luminii naturale în ecranul televizorului.

Indiferent de alegerea pe care o vei face pentru geamurile tale, vei observa rapid o multitudine de culori şi materiale pe care le poţi consulta pentru jaluzelele tale. Iar acestea pot fi, cu uşurinţă, transformate în elemente ale unei case inteligente, după ce îţi vei alege tipul şi culoarea panoului de control, telecomanda şi senzorii pe care îi doreşti pentru jaluzelele tale.

În final, de instalarea acestor jaluzele aluminiu se vor ocupa profesioniştii Somfy, iar mentenanţa lor nu va fi necesară. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *