Ce poate face un set de rulouri dibace

Utilitatea unui set de rulouri exterioare, într-o locuinţă din România, ţară cu un climat temperat-continental, este incontestabilă. Dacă astăzi este răcoare, iar razele solare mângâie natura, mâine te pot moleşi până la punctul în care nicio activitate nu mai prezintă interes. Probabil ați observat cât de mult a variat vremea din ultimii ani, nerespectându-se datele de început și de sfârșit ale anotimpurilor.

Un set de rulouri poate fi o alegere grea pentru geamuri, întrucât simpla menţionare a cuvântului duce gândul la o bunică ce se chinuie să lase nişte lemne grele să acopere orice sursă de lumină, iar casa se poate transforma într-o potenţială mină. Însă, suntem în secolul al XXI-lea, iar Somfy ştie să profite de tehnologie.

Atunci când casa devine un cămin cu un set de rulouri

Un set de rulouri bine ales nu înseamnă acel întuneric rece în locuinţă. Şi nici muşchi dureroşi, în urma unor lemne care nu s-ar aşeza conform planului. Acum, totul ţine de telecomandă. Apeşi butonul potrivit, iar rulourile coboară până la punctul în care protecţia de razele solare devine totală. Însă, totul poate fi presetat, la gradul de luminozitate şi ora optimă.

Grija verificării rulourilor dispare, odată cu motorul Somfy. Iar dacă pleci în vacanţă, le poţi programa să funcţioneze diferit, în fiecare zi, astfel încât toată lumea va crede că, de fapt, savurezi un ceai pe canapea.  Aceeaşi telecomandă e valabilă şi pentru alte sisteme din locuinţa ta: porţi, uşi de garaj, ecran de proiecţie.

Un set de rulouri exterioare nu depinde de anotimp. Fie vară sau iarnă, odată cu lăsarea serii, ele se pot închide automat şi izola ferestrele. În acest fel, scapi de până la 10% din factura de încălzire, iar vara aceleaşi rulouri vor menţine răcoare în interiorul casei.

Problema bunicii cu rulourile din lemn care se blocau dispare odată cu motorul din interiorul tubului. Acesta este acţionat electric şi bine echipat, cu ceas, senzor de soare şi nu numai. Dacă ruloul întâlneşte un obstacol, motorul se opreşte imediat şi eliberează jaluzeaua. Iar dacă jaluzeaua se blochează, motorul nu rugineşte. Totul este protejat de opţiunea de apărare a instalaţiilor, iar motorul nu va avea de suferit. În plus, poţi avea şi rulouri din aluminiu.

Astfel, vara nu va mai fi acel anotimp înfricoşător în care trebuie să alegi cu grijă colţul casei în care poţi respira, iar iarna îţi va oferi o mică doză de căldură, în timp ce îţi savurezi fiecare moment petrecut în propria locuinţă. Totul e să ai acel set de rulouri potrivit nevoilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *