Cele mai nastrusnice idei de interioare case

Tendinţele de design pentru interioare case sunt studiate anual, cu atenţie, de către profesionişti. Se analizează cele mai de succes imagini din anul precedent, se fac combinaţii de culori şi materiale, se verifică potriviri sau completări dintre nuanţe pentru a oferi cele mai interesante și utile variante pentru design interior.

Specialiştii fac adesea pronosticuri şi dezvoltă grafice care evidenţiază cele mai de succes combinaţii de culori şi materiale. De exemplu, potrivit publicaţiei InHabitat, „se poartă” galbenul blând, kaki-ul sau turcoazul. Modelele grafice şi florale sunt de preferat şi nu se mai pune accent pe asortare.

Interioare case în afara tiparelor

În acelaşi timp, oamenii care îşi decorează sau renovează interioare case vor să le ofere un design nemaiîntâlnit. O modă care capătă contur din ce în ce mai mult este aceea a materialelor reciclabile sau, cu alte cuvinte, produse care, odată consumate, capătă un uz decorativ. De exemplu, paginile unei reviste pot fi rulate şi transformate într-un tub. Acestea vor deveni un accesoriu care să acopere cu originalitate suportul pentru perdele, fără a-i afecta sistemul de automatizare perdele.

Potrivit principiilor design-ului reciclabil, orice obiect poate fi refolosit şi transformat în produse de o utilitate opusă, iar orice obiect din casă poate fi redecorat. În timp ce picioarele meselor pot fi decorate cu sfoară colorată, zona unde se află ecranul de proiecţie poate fi marcată prin flori sau fluturaşi din carton. Totuşi, linia dintre „elegant” şi „prea mult” poate fi trecută fără intenţie şi recomandăm consultarea unui specialist.

Atunci când atribui un simbol unui alt obiect

Au apărut o multitudine de idei, precum covoare albe, completate de tabureţi rotunzi galbeni, ce simbolizează micul dejun din ouă prăijite. Sau, de ce nu, îţi poţi modela chiuveta într-o cană. Poţi muta sistemul de iluminare sub pat, pentru o atmosferă mai intimă. Patul tău rotund poate arăta ca un cuib de păsări sau biroul poate avea design-ul unei maşini. Acestea sunt doar o parte din sugestiile oferite de TheGreyHome pentru acest an.

interioare case 1

interioare case 2sursa foto: flickr.com

Din punct de vedere estetic şi al confortului, principiile decorării pot fi încălcate, atât timp cât funcţionalitatea lor este supravegheată. Asocierile dintre obiectul decorativ şi simbolul său pot fi adaptate preferinţelor tale estetice, hobby-urilor sau chiar a anumitor semnificaţii.

Idei inedite pentru confortul tău

Au apărut din ce în ce mai multe studii legate de telecomenzile din casa ta. Există paşi care pot fi urmaţi, în cazul în care pierzi una dintre ele. De aceea, este preferată o telecomandă universală. Şi tot ca urmare a existenţei telecomenzilor, au apărut şi articole în care se oferă idei pentru locuri din casă unde poţi păstra o telecomandă.

copyright Somfy

copyright Somfy

O idee sugerată este să găseşti un loc „sigur” în care poţi păstra toate telecomenzile, acolo unde ele se vor regăsi atunci când se încheie în fiecare seară. În plus, toţi cei din familie trebuie informaţi că acela este „locul” în care vor găsi orice telecomandă caută. Informarea va sublinia aspectul intenţionat, şi nu doar temporar, al obiectului vizat. În plus, curăţenia făcută regulat va face ca acel loc să îşi păstreze vizibilitatea întotdeauna. De asemenea, ataşarea unei benzi colorate va creşte vizibilitatea telecomenzii.

Interioare case pe gustul tuturor

Ideile de interioare case pot curge la nesfârşit. Totul trebuie adaptat stilului tău estetic, preferinţelor, dar şi siguranţei celor din jur. Fiecare idee de design trebuie să aibă un motiv să fie acolo, o utilitate (chiar şi una doar estetică) şi siguranţa că nu va afecta obiectele din jur. Astfel, te poţi bucura de o locuinţă conservatoare sau inedită, clasică sau nonconformistă, care nu îşi va pierde din aspectul practic sau confort.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *