porti de acces motorizate

5 modalitati de control pentru porti de acces motorizate

Cu toții cunoaștem deja avantajele automatizării porților de acces. Acestea aduc mai multă siguranță și confort, indiferent că sunt folosite pentru accesul în curtea unei locuințe sau în curtea unei instituții sau companii private.

Un set de porți de acces motorizate este primul element al locuinței cu care intri în contact când ajungi acasă, respectiv ultimul atunci când pleci. De aceea, porțile tale necesită să le acorzi importanță și să le transformi într-un accesoriu care îți salvează timp, nu care îți stă în cale când ai ceva de făcut.

Porțile de acces dotate cu sisteme de automatizare Somfy pot fi controlate într-o varietate de modalități. În funcție de preferințele tale, poți folosi una sau mai multe din următoarele modalități de control pentru porți de acces motorizate.

Cum poți controla un set de porți de acces motorizate

#1 Telecomenzi de buzunar

Telecomanda Keygo porti de acces automate

Telecomanda Keygo porti de acces automate – Copyright: ©somfy SAS/Sémaphore

O variantă preferată de foarte mulți șoferi, pentru deschiderea porților de acces motorizate, este telecomanda de buzunar.

Aceasta este o telecomandă de mici dimensiuni, rezistentă și compactă, care poate fi atașată la cheile de la mașină sau la cheile de la casă. Este rezistentă la lovituri și umiditate și poate fi folosită chiar în timp ce conduci mașina, fără să fie nevoie să îți abați privirea de la drum.

Telecomanda de buzunar este dotată cu un singur buton, central, ușor de localizat. Practic, tot ce trebuie să faci este să apeși butonul respectiv când te afli la o distanță de câțiva metri de poarta ta. Astfel, ea se va deschide instant și îți va permite să intri în curte (sau să ieși, după caz).

Telecomenzile de buzunar Somfy sunt din gama Keygo și ele pot fi de două tipuri, în funcție de protocolul de comunicație folosit:

Telecomenzile Keygo pot controla până la 4 produse Somfy.

#2 Telecomenzi cu feedback

Telecomanda Keytis porti de acces motorizate

Telecomanda Keytis porti de acces motorizate; Copyright: ©somfy SAS/Sémaphore

Spre deosebire de telecomenzile de buzunar, cele cu feedback sunt dotate cu mai multe butoane și necesită atenția ta în momentul utilizării.

O telecomandă cu feedback este recomandată pentru controlul a până la 4 produse Somfy. Ea te poate ajuta să controlezi mai multe căi de acces, precum: porți de acces motorizate, ușa de garaj, sistemul de iluminat din curte sau de pe alee, rulourile de la ferestre etc.

Telecomenzile cu feedback au dimensiune mai mare comparativ cu cele de buzunar, însă și ele pot fi atașate la inelul de chei. Tastatura poate fi blocată, ca să nu fie acționată accidental.

Spre deosebire de telecomenzile de buzunar, cele cu feedback îți transmit semnale sonore și vizuale în momentul acționării butoanelor, pentru a confirma comenzile pe care le transmiți. Ele funcționează pe bază de baterie și transmit o avertizare în cazul descărcării bateriei.

La Somfy, telecomenzile cu feedback sunt din gama Keytis și ele pot fi:

Diferența dintre acestea constă în tasta Home, inclusă la telecomanda Keytis 4 Home io, care închide toate punctele de acces din casă.

#3 Tastatură RTS

Tastatura RTS porti de acces motorizate

Tastatura RTS porti de acces motorizate; Copyright: ©somfy SAS/Sémaphore

Pentru persoanele care preferă deschiderea porții utilizând un cod de acces, există posibilitatea instalării unei testaturi RTS din metal, la intrare în curte. Având tastele luminate pe timp de noapte, ea necesită staționarea în dreptul porții, pentru introducerea unui cod.

Pentru securitate sporită, tastatura RTS poate fi programată cu până la 5 coduri diferite, având un cod master pentru acces total și 4 coduri pentru utilizatorii cu acces restricționat.

Fiecare cod poate conține până la 6 caractere, pentru protecție sporită. Tastatura RTS poate fi folosită pentru controlul din afara casei a până la 2 produse Somfy care folosesc sistemul de comunicare RTS. Acestea pot fi, la alegere: poarta de acces și ușa de garaj, poarta de acces și sistemul de iluminare de pe alee etc.

Află mai multe despre tastatura RTS Somfy!

#4 Router Connexoon

Router Connexoon Somfy; Copyright: ©somfy SAS/Sémaphore

Pentru utilizatorii care doresc să controleze, direct de pe smartphone, un set de sisteme automatizate, recomandăm instalarea unui router Connexoon. De exemplu, pentru porțile de acces, recomandăm sistemul Connexoon Acces, care îți permite controlul unui întreg set de aplicații precum: porți de acces, uși de garaj, uși de intrare, alarme, sistem de iluminare de pe alee sau terasă, încuietori de la ușa de la intrare.

În felul acesta, poți seta un scenariu pre-programat din aplicația mobilă, pentru a apăsa un singur buton care îți va aduce toate sistemele menționate mai sus în starea pe care o dorești. Poți salva mai multe scenarii, precum:

  • La plecarea de acasă: închiderea automată a ușilor, garajului, porților, luminii și activarea alarmei;
  • La venirea acasă: dezactivarea alarmei, deschiderea porților, deschiderea ușilor și aprinderea luminii în caz că este întuneric afară.

Bineînțeles, nu va fi nevoie să transmiți decât o singură comandă, iar porțile și ușa de garaj se vor închide automat, odată ce ai parcat mașina în siguranță.

Află mai multe despre posibilitățile pe care ți le oferă sistemul Connexoon!

#5 Unitatea TaHoma

Unitatea de Control TaHoma Somfy

Unitatea de Control TaHoma Somfy; Copyright: ©somfy SAS/Sémaphore

În mod similar cu routerul și aplicația Connexoon, poți folosi unitatea de comandă TaHoma. Aceasta îți permite un control similar, însă mai multe funcții. Controlul porții de acces motorizate va fi doar o mică parte din tot ceea ce vei putea face, direct de pe smartphone.

TaHoma presupune instalarea unei unităţi de comandă în locuința ta, care va conecta toate sistemele compatibile pe care le deții. De la aplicațiile de automatizare pentru ferestre, iluminat, încălzire și climatizare, alarme, sistem audio, securitate, energie și acces, toate vor fi la doar o apăsare distanță, pe ecranul telefonului tău.

Te invităm să descoperi avantajele acestei soluții, pe pagina de prezentare a unității TaHoma.

Concluzie – alegerea îți aparține!

Indiferent de tipul de deschidere a porților tale (batantă, culisantă), există un motor Somfy potrivit, care poate fi controlat prin oricare din modalitățile de mai sus.

Indiferent de tipul motorului ales, există cele 5 modalități de control de mai sus, pe care le poți integra în viața ta de zi cu zi. Alegerea depinde de tine. Însă, noi îți recomandăm să iei în calcul modul în care vrei să îți controlezi întreaga locuință, pe termen lung.

Dacă visezi la o casă inteligentă și nu vrei să te limitezi doar la un set de porți de acces motorizate, recomandăm să iei în calcul una din variantele #4 sau #5, pentru controlul centralizat al locuinței tale.

Dacă nu ești convins încă de avantajele pe care le aduce în viața ta un set de porți de acces motorizate, citește și articolul: De ce să îți dotezi locuința cu porți de acces automate?

Copyright foto top: ©somfy SAS/Sémaphore

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *