Copertine retractabile Somfy 3

Stiluri de copertine retractabile pentru terasa ta

Un cămin protejat de prea multă căldură sau lumină îşi datorează o mare parte din aceste avantaje unui set de copertine retractabile.

Geamurile dotate cu copertine retractabile sunt cele care au supravieţuit majorităţii schimbărilor de stil din arhitectura locuinţelor. Dacă vei călători prin România, vei da peste case ce au copertine retractabile cu un design minimalist, copertine de lemn sau material textil sau chiar uşi de lemn ataşate geamurilor, care caută să aibă acelaşi efect. De aceea, nu trebuie să subestimezi importanţa unor copertine retractabile pentru lumina din casă, mobila din jurul geamurilor, dar şi starea ta de spirit.

Pe cât sunt de necesare copertinele, pe atât de adaptabile gusturilor tale pot deveni. În această caracteristică intră şi echiparea ei cu un sistem automat, dotat cu senzori de lumină şi senzori de vânt, care îţi vor uşura eforturile de a le manevra.

Faţă de alte elemente din gospodăria ta, copertinele retractabile au drept caracteristică evidentă lipsa de rigiditate. Dacă oricare dintre celelalte pot avea un loc sau o poziţie permanentă, aceste copertine retractabile au opţiunea de a fi zilnic în mişcare. Ele, practic, au beneficiul de a crea umbră „la cerere”.

Stiluri de copertine retractabile

Copertinele manevrabile printr-un sistem automat pot avea dimensiuni în funcţie de zona pe care vrei să o acopere. Însă, din punct de vedere al stilului, totul depinde de poziţia pe care vrei să o aibă, oferta de spaţiu disponibil şi de sistemul lor de fixare.

Copertine retractabile Somfy

Stiluri de copertine retractabile Somfy

Cele mai cunoscute copertine retractabile sunt cele cu închidere de tip casetă. Ele sunt uşor de deschis şi strâns şi reprezintă, adeseori, o soluţie ieftină pentru terasa ta. Acestea oferă o umbră compactă şi sunt potrivite atât locuinţelor, cât şi sediilor de companii.

Acest stil este urmat îndeaproape de copertine retractabile pentru familii, cu închidere de tip semi-casetă. Ele aduc rezistenţa pe care o implică noţiunea de „familie” şi fac ca rezistenţa în faţa vântului să fie una crescută cu mult. Nu îţi vei face griji atât de uşor şi nu vei alerga spre telecomandă, atunci când vei simţi o pală de vânt.

Pentru excentrici, sunt disponibile şi copertine retractabile de tip „Ibiza”. Ele au sisteme de închidere rezistente şi oferă un aer elegant spaţiului pe care îl acoperă. Deşi ele sunt, în general, folosite la restaurante, ele pot fi adaptate şi grădinilor extinse, care oferă un spaţiu generos.

Culori potrivite pentru copertine retractabile

Aceste copertine retractabile trebuie să ţină cont de stilul arhitectural al casei. Deşi cele mai întâlnite modele coloristice sunt cele dungate sau monocrome, tu ai libertatea de a alege orice fel de culori sau dese, atâta timp cât ele pot fi adaptate materialului textil din care sunt ele produse.

Noile tale copertine retractabile pot avea culoarea nisipului, burgundy, turcoaz, bej, verzi, albastre – orice nuanţă disponibilă. Însă, pentru a le transforma în pete de culoare potrivite, din punct de vedere stilistic sau a-ţi completa casa, ai nevoie să ţii cont de părerea unui specialist.

În prezent, cele mai alese modele de pe piaţă sunt fie monocrome, fie modele dungate sau treceri blânde de la o culoare la alta. Totuşi, copertinele pot fi mai mult de atât. Dacă vrei să tipăreşti un mesaj pe material, vei fi felicitat pentru o idee originală.

Copertine retractabile fără de cusur

Copertine retractabile Somfy 2

Momente plăcute în familie sub copertine retractabile Somfy

Copertinele au nevoie să fie frumoase, rezistente şi sigure. Astfel, ele îţi vor asigura un confort estetic şi fizic. Ele înseamnă, totuşi, un angajament pe termen lung, vizibil atât din interiorul casei, cât şi din exterior. Iar acesta va fi exact motivul pentru care aceste copertine retractabile îţi vor bucura dimineţile şi restul timpului şi îţi vor oferi atâtea bucurii vizuale.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *