Somfy automatizari porti

Stii cum fac fata vremii sistemele de automatizari porti?

Atunci când îţi doreşti un cămin confortabil, în care îţi vei petrece decenii, organizezi toate aspectele care trebuie să iasă bine. De la mobilă, pereţi, până la finisaje și automatizari porti. Forme, culori, stiluri – totul trebuie să ducă la un spaţiu care să te ajute să te relaxezi. Totul se întâmplă pentru a elimina orice ocazie care te-ar poate face să gândeşti „aici ar fi trebuit să fac altfel”.

Însă, locuinţa ta începe din acea linie lemnoasă ori metalică, ce delimitează casa şi curtea ta de cea a vecinilor şi de stradă. Porţile sunt cele care te întâmpină atunci când ajungi acasă, completează peisajul pe care îl vezi când ştii că te apropii de căminul tău şi ascund sau permit vecinilor să vadă cât vrei tu din secretele grădinii.

În acea gospodărie îţi vei petrece primăveri colorate, veri călduroase, toamne ploioase şi ierni cu zăpadă. De aceea, a venit momentul să iei în calcul sistemele de automatizari porti. Ce va schimba o astfel de alegere în viaţa ta e evident. Poţi uşor să te imaginezi fără ghete pline de apă, atunci când intri în curte sau fără să ieşi, pentru a doua oară din maşină, din cauza unui vânt mult prea hotărât.

Ca în cazul oricărui sistem care se foloseşte de tehnologie, pentru automatizari porti ai nevoie să ştii detaliile. Pentru că ce îţi poate asigura durabilitatea deciziei mai bine decât informarea? Aşa că îţi dezvăluim, mai jos, tot ceea ce înseamnă automatizari porti.

Ce piese conţine puzzle-ul mecanismului de automatizari porti?

Pentru ca porţile tale să se deschidă, atunci când ai ajuns cu maşina în dreptul lor, ai nevoie de o telecomanda, un sistem de senzori şi un motor care să controleze totul. Fiecare dintre elemente are responsabilităţi bine definite, în care nu e nevoie să te implici decât la nivel de instalare a setărilor şi apăsare a butoanelor.

Instalarea motorului este făcută de specialişti, senzorii au o memorie care le va permite să acţioneze conform dorinţelor tale, ale vremii şi eventualelor obstacole, iar telecomanda va fi dotată cu o baterie rezistentă în timp.

Prima piesă pentru automatizari porti, telecomanda

Acţiunile unui sistem de automatizari porti încep atunci când tastezi comanda de mişcare. Semnalul merge către motorul electric, legat de porţi prin braţe sau un sistem de angrenaj melcat. Odată ce apeşi butonul de deschidere, ele se vor glisa/culisa lin, cu mişcări cu o viteză constantă. Indiferent de tipul porţilor, ele se vor mişca cu ajutorul motorului cu cremalieră şi pinion. Poți avea fie o poarta batanta, fie o poarta culisanta.

Telecomanda poate fi folosită atât în afara, cât şi în interiorul casei. Numărul canalelor disponibile pe telecomandă îi vor permite să controleze maxim 20 de sisteme compatibile cu tehnologia RTS Somfy. Cele trei baterii care o alimentează vin cu un sistem de garanţie şi un afişaj special, care te va avertiza din timp, atunci când ele se consumă. Le poţi deschide musafirilor poarta din casă ori poţi face ca rulourile să se ridice odată cu intrarea maşinii tale în curte. Funcţionarea fiecărei dintre sistemele compatibile este personalizabilă.

Somfy sisteme automatizari porti

Somfy sisteme automatizari porti

Motorul acţiunilor tale

O altă piesă importantă în puzzle-ul sistemului de automatizari porti este motorul. Ataşat de poartă, el e cel care preia dorinţa ta şi o transformă în mişcarea porţilor.

Motorul va fi amplasat la câţiva centimetri de porţi, de care este legat cu ajutorul unui suport. Pe langă alimentarea din curent electric, în motor se află şi un acumulator de siguranţă, care nu te va lăsa pe stradă, în caz că s-a întrerupt curentul. Motorul este o prezenţă discretă după poarta ta, însă luminată, pentru a te avertiza de eventualele probleme.

Dacă ai uitat telecomanda în casă, tot nu rămâi cu maşina în stradă, mulţumită tastaturii cu coduri. O poţi folosi pe post de interfon pentru vizitatori sau ca să intri în curte. Iar dacă nu eşti sigur de discreţia codului, poţi să alegi o piesă şi mai mică, întrerupătorul cu cheie.

Senzorii tuturor posibilităţilor

Pentru ca totul să meargă ca la carte, porţile tale vor fi accesorizate şi cu două seturi de celule fotoelectrice, care vor avea grijă ca nimic să nu-ţi stea în cale. Mişcarea porţilor nu va fi rigidă şi riscantă, ci lină şi sigură pentru animale sau copii care te pot aştepta prea aproape de stradă.

Dimensiunile lor sunt mici şi, deşi senzorii sunt vizibili, vecinii vor vedea doar nişte accesorii elegante ataşate porţilor tale. Ei acţionează prin infraroşu, care le elimină şansele de a „rata” vreun eventual obstacol.

Cum păstrezi puzzle-ul după rezolvare?

Sistemele de automatizari porti nu au secrete şi nicio eventuală problemă nu poate rămâne nerezolvată. Dacă îţi doreşti ca porţile tale să rămână deschise pentru câteva ore sau să faci gimnastica necesară manevrării lor manuale, motorul îţi va înţelege comenzile. În plus, dacă o yală a porţii poate fi forţată, o piedică se poate ridica, poarta va avea un lacăt simbolic în plus, care nu va lăsa străinii să îi forţeze deschiderea.

Dacă vremea extremă ar putea altera unul dintre componentele sistemului, garanţia de 5 ani va fi cea care îl va înlocui. Poţi să acţionezi porţile din maşină şi să verifici din casă dacă s-au închis complet. Poţi alege ca accesoriile să fie discrete şi să alegi porţi negre sau să te bucuri de un peisaj colorat.

automatizari porti Somfy

Porţile sunt acea completare a casei care te va ţine departe de griji. Deşi în multe state americane, ele sunt fie atât de mici încât devin simbolice, fie inexistente, ele rămân necesare locuitorilor multor ţări.

Mai mult decât atât, porţile sunt motiv de mândrie pentru moldoveni sau maramamureşeni. În timp ce primii protejează lemnul cu ajutorul unor „acoperişuri”, cei din urmă îşi arată prosperitatea prin înălţimea porţilor. Ele pot fi desenate sau chiar sculptate. Şi toate aceste activităţi se întâmplă pentru că, până la urmă, porţile te protejează de musafiri nepoftiţi, dar sunt şi o plăcere vizuală pe care ţi-o poţi oferi, în completarea unei case făcute după dorinţele tale.

Sperăm că ai acum o idee mai clară despre automatizari porti și vei lua decizia corectă pentru porțile tale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *