De ce sa utilizezi mai multe telecomenzi? Una e suficienta!

Dacă îți dorești o casă inteligentă, cu siguranță vei avea nevoie de un control deplin asupra fiecărui sistem automat din locuința ta. O mare parte din sistemele dinamice disponibile pe piață îți oferă posibilitatea de a fi controlate prin telecomandă, însă de cele mai multe ori se poate pierde timp și te poți încurca dacă folosești mai multe telecomenzi

În ultimii ani, parasolarele și jaluzelele acționate de la distanță sunt tot mai des utilizate. În cazul  în care parasolarele nu au fost montate concomitent, se poate întâmpla ca parasolarele, jaluzelele şi poarta să fie acţionate prin telecomenzi diferite. În acest articol îți vom prezenta o soluție care îți va permite acționarea sistemelor dinamice din locuința ta cu o singură telecomandă:

somfyhome

Dacă te afli în pragul construirii unei locuințe, îți recomandăm ca încă din momentul proiectării să te gândești la tipul parasolarelor pe care le vei monta şi în ce mod dorești să fie acţionate. Poţi alege uşile şi ferestrele, parasolarele în funcţie de cameră, faţadă, sau după preferinţe. Datorită tehnologiilor moderne, cu ajutorul unei telecomenzi poți programa modul de funcţionare a diferitelor grupuri.

Cum să fii mereu în control

Ai probleme cu trezitul de dimineață în zilele mohorâte din timpul săptămânii? Jaluzelele se vor ridica automat chiar după ce se luminează afară. În weekend, jaluzelele intră în funcțiune după un program stabilit în prealabil. Există posibilitatea ca jaluzelele să se ridice dimineaţa devreme, iar cele din camera copilului să rămână coborâte, de exemplu.

Cu cât sistemul de automatizare a locuinței tale include mai multe componente, cu atât este mai simplu de controlat și îți oferă posibilitatea să economisești mai mult. În plus, vei trăi mult mai confortabil. 

Parasolarele dotate cu senzori funcţionează în mod automat, în funcţie de condiţiile meteorologice externe. Indiferent de frigul de afară din timpul iernii, jaluzelele se ridică în timpul zilei pentru a permite razelor solare să pătrundă în casă, în timp ce seara acestea coboară în mod automat, prevenind astfel pierderea căldurii prin uşi şi ferestre.

De ce spunem că un sistem mai amplu de automatizare te ajută să economisești? În cazul unei izolaţii de calitate (faţadă, uşi şi geamuri, jaluzele de aluminiu), prin automatizarea sistemului, costurile de încălzire pot fi reduse cu până la 40%. Vara este mai plăcută ca niciodată deoarece jaluzelele asigură răcoare, iar seara, prin intermediul funcţiei de aerisire, poți lăsa în siguranţă geamurile deschise pentru a aerisi locuinţa. 

Toate aceste sisteme pe care le poate avea în dotare locuința ta nu îți vor provoca neplăceri prin cabluri montate care să ocupe spațiu. Prin intermediul sistemului RTS (radio), nu este nevoie de cabluri între motor şi panoul de comandă. Sistemele existente, prevăzute cu cabluri, pot fi modificate cu uşurinţă în sisteme comandate prin radio. Cu ajutorul unei „staţii universale de recepţie” jaluzelele acţionate prin cablu pot recepţiona semnalele telecomenzii, existând posibilitatea montării unei telecomenzi sau a unui sistem automatizat de jaluzele.

Telecomanda care îți face viața mai ușoară

Temporizatorul şi telecomanda Telis 6 Chronis RTS dezvoltată şi produsă de Somfy în 2011 a câştigat premiul pentru cea mai inovativă tehnologie a anului (la categoria motorizare) la Los Angeles (WCMA). Prin utilizarea temporizatorului, jaluzelele casei funcţionează automat în funcţie de ritmul propriu de viaţă al ocupanţilor. Utilizând telecomanda Telis 6 Chronis RTS, puteţi seta, pentru fiecare zi a săptămânii, şase programe comandate la ore diferite, asigurând în acest scop şase canale pentru acţionarea jaluzelelor.

Cu timpul, telecomanda Telis 6 Chronis a fost îmbunătățită și dezvoltată pentru a respecta cele mai noi standarde în tehnologie și exigențele oricărui proprietar.

La Somfy, veţi găsi o gamă variată de telecomenzi pentru jaluzele, parasolare, perdele, respectiv uşi de garaj şi porţi. Descoperă produsele Somfy Romania!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *