timp de iarna

Cum evitam defectarea rulourilor iarna?

Suntem deja la începutul lunii februarie și, chiar dacă vremea nu prevestește continuarea unei ierni geroase și cu multă zăpadă, este necesar să știm din timp cum să ne protejăm locuința în cazul condițiilor extreme.

Indiferent dacă locuiești la bloc sau la casă, cea mai bună metodă de protecție a ferestrelor vine din exterior. Chiar dacă beneficiezi de ferestre termopan, pentru a spori siguranța și confortul din interiorul locuinței tale, este recomandat să îți dotezi ferestrele cu rulouri exterioare din aluminiu sau pvc. Am discutat într-un articol anterior despre eficiența fiecărui tip de rulouri, însă acum a venit momentul să luăm în considerare defectarea rulourilor care poate apărea în sezonul rece.

Defectarea rulourilor pe timp de iarnă

În funcție de tipul de rulouri ales, defectarea rulourilor care apare pe timp de iarnă poate varia. De exemplu, rulourile din aluminiu sunt mai rezistente față de cele din material pvc, atât datorită capacității lor de a rezistenta la temperaturi extreme și razelor solare, cât și datorită faptului că acestea permit o deschidere mai mare, sunt estetice și au un coeficient termic mai bun.

Pentru a prelungi durata de viață a rulourilor, indiferent de anotimp, recomandăm rulourile din aluminiu cu acționare electrică – prin telecomandă.

Însă, în cazul în care locuința ta este dotată cu orice alt tip de rulouri, condițiile extreme din timpul iernii pot avea următoarele consecințe:

Depuneri de gheață: blocajele datorate depunerilor de gheață nu reprezintă un factor de îngrijorare, deoarece soluția pentru deblocare este simplă.

Soluție: un mic șoc de la interior spre exterior, astfel încât gheața să se desprindă și să cadă. Dacă gheața este suficient de rezistentă, atunci aceasta poate fi spartă, cu grijă, de la exterior.

Blocare în poziția închis: din cauza diferențelor mari de temperatură, garnitura lamelei finale a ruloului îngheață lipită de glaful ferestrei.

Soluție: în cazul închiderii rulourilor pe glaf, trebuie să te asiguri că atunci când acestea se ridică, lamela finală nu este înghețată. Prin lovituri ușoare cu degetul, aceasta se poate desprinde ușor.

defectarea rulourilor

rulouri din aluminiu

Avarierea lamelelor: acest aspect din defectarea rulourilor se poate datora factorilor mecanici (grindină, lovituri puternice din exterior, crengi căzute datorită vântului puternic).

Soluție: în acest caz, este recomandat să nu intervii chiar dacă ruloul este prevăzut cu sistem de acționare manuală, deoarece avarierea se poate amplifica. Solicită ajutorul unei persoane autorizate pentru înlocuirea lamelelor.

Acestea sunt principalele probleme cu care te poți confrunta, dacă ești posesor de rulouri exterioare, pe timpul iernii. Așa cum spuneam și mai sus, pentru a beneficia de o rezistență sporită în fața acestor defecțiuni, este recomandat să alegi rulouri exterioare din aluminiu cu acționare electrică, dotate cu motoare cu detecție automată de obstacole.

În cazul în care întâmpini defectarea rulourilor tale exterioare pe timp de iarnă, te rugăm să ne lași un comentariu și vom continua discuția pe acest subiect.

sursa foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *