Rolete, jaluzele si perdele Somfy

Informatii surprinzatoare despre rolete, jaluzele si perdele

Ţi-ai decorat ferestrele cu rolete interioare, jaluzele veneţiene şi/sau perdele? Înseamnă că știi deja care le sunt avantajele şi, probabil, simţi confortul şi economia financiară. Îţi place să întâmpini dimineaţa în ritmul unor jaluzele ce tocmai se ridică, în timp ce lumina este controlată de perdele. Însă, îţi prezentăm câteva informaţii ieşite din comun despre setul tău de rolete, jaluzele si perdele şi nu numai.

Ca orice produs, accesoriile pentru ferestre au o istorie care te poate lăsa fără cuvinte. Iar, după ce o vei citi, îţi oferim şi câteva informaţii actuale despre setul tău de rolete, jaluzele ori perdele.

Evoluţia seturilor de rolete, jaluzele si perdele

Jaluzelele veneţiene au apărut în Persia, nu în Italia, aşa cum ai putea crede. Acestea, însă, au devenit cunoscute în jurul secolelor al XV – lea şi al XVI – lea, atunci când comercianţii veneţieni le-au adus în Europa. De-a lungul timpului, mai mulţi „inventatori” au patentat aceste obiecte. Totuşi, există dovezi care susţin că, înainte să pătrundă pe continent, jaluzelele au fost folosite şi de poporul japonez. În prezent, jaluzelele interioare mai sunt cunoscute ca „persane”.

Primele forme ale jaluzelelor pentru ferestre erau făcute din piele de animal. Cei din zonele călduroase înmuiau pielea în apă, iar apoi creau un efect răcoritor, cu ajutorul vântului care trecea prin jaluzele. Egiptenii, însă, preferau să lege mai multe trestii între ele, pe care să le agaţe în dreptul uşilor şi a ferestrelor, ca să creeze intimitate. Chinezii, în schimb, foloseau bambus.

Mecanismul de înclinare care se foloseşte azi pentru jaluzelele verticale, fie ele interioare sau exterioare, a fost patentat în S.U.A. în 1841. În acelaşi secol, oamenii erau reticenţi în privinţa perdelelor susţinute de draperii, deoarece păreau scumpe şi greu de făcut. Însă, un alt secol mai târziu, materialele textile erau accesibile, iar popularitatea perdelelor creştea. Perdelele fac parte din două scene de film memorabile, dintre care una chiar din „Sunetul muzicii”. Doar că, în ambele cazuri, perdelele au fost transformate în haine.

Seturile de rolete, jaluzele si perdele – astăzi

Astăzi, ai de ales la nivel de dimensiuni, culori, materiale şi stiluri, atunci când vine vorba de produse pentru accesorizat ferestre. Roletele interioare au un design plăcut şi elegant şi nu fac interiorul casei să pară, brusc, întunecos. Acestea îţi oferă intimitate fără rigiditatea unor sisteme care izolează perfect exteriorul de interior. Poţi sincroniza rulourile astfel încât ele să se ridice la răsăritul soarelui, în timp ce îţi bei cafeaua.

În privinţa jaluzelelor de interior, un element important este telecomanda. Aceasta este atât de uşor de folosit, încât butonul de reglare „My” îl înlocuieşte inclusiv pe cel de oprire. Fie că îţi doreşti să reprogramezi poziţia preferată a jaluzelelor sau, pentru câteva minute, vrei să profiţi de o alta, ai nevoie de un singur buton.

Rolete, jaluzele si perdele surprinzatoare

Perdelele sunt, în prezent, disponibile în versiuni adaptate oricărui tip de stil arhitectural. Motorul potrivit poate susţine materiale textile de maxim 60 kg, cu o lungime de până la 15 metri. Acesta poate fi ascuns după perdea, în timp ce deschiderea se poate face din mijloc sau dintr-o parte. Iar mişcarea se poate face fie prin sistem cablat, fie prin tehnologia RTS. Mai exact, cea din urmă transmite comenzile prin unde radio, unitatea de control este mobilă, iar instalarea se poate face uşor. Chiar dacă ai deja un sistem cablat, acesta se adaptează cu uşurinţă, atunci când apar specialiştii Somfy.

Nu poţi aprecia capacităţile pe care le are, în prezent, un obiect, dacă nu îi cunoşti trecutul. Probabil că egiptenii s-ar fi obişnuit greu cu un set de jaluzele si perdele motorizate, însă pentru tine înseamnă mai multe griji în minus, mai ales atunci când vine vorba de cantitatea exactă de lumină care îţi pătrunde în casă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *