porti de garaj

3 detalii importante pentru setul tau de porti de garaj

Atunci când locuieşti la curte și ai un automobil, poţi observa că un simplu loc de parcare nu îţi apără maşina de manifestările vremii sau eventuale accidente cauzate de alţi şoferi. Există, din păcate, şi cazuri în care te poţi trezi cu o roată dezumflată, o zgârietură pe vopseaua proaspătă a maşinii sau chiar fără una dintre oglinzile laterale. Ce poţi face în aceste situaţii, fără să îţi încurci planurile din acea zi?

Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care un garaj nu este doar un adăpost pentru maşină pe care trebuie să îl manevrezi dimineaţa şi seara, ci chiar o investiţie cu folos. Atunci când apelezi la un sistem de automatizare, îţi reduci semnificativ efortul de a manevra porţile  şi grija în faţa unor eventuale accidente.

Garajul poate deveni un accesoriu care să adauge o notă de stil casei, dacă îţi doreşti un design mai îndrăzneţ pentru setul de porti de garaj. În caz contrar, poţi opta pentru materiale sau culori clasice. Setul de porţi este un element important al garajului, tocmai pentru că se ocupă de siguranţa şi depozitarea în condiţii optime a obiectelor din interior.

Importanţa unui set de porti de garaj pentru gospodăria ta

Setul de porti de garaj nu este un simplu obiect, care trebuie manevrat la nevoie. Atunci când îţi alegi materialele pentru garaj, te poţi documenta şi în privinţa celui din care sunt făcute porţile şi sistemul lor de deschidere şi închidere. Acesta trebuie să fie de calitate, pentru că nu îţi poţi permite ca garajul să fie punctul slab al gospodăriei tale, atât din punct de vedere al rezistenţei şi al siguranţei. Ai nevoie de produse sustenabile, care să nu îţi ridice probleme după un timp scurt.

Un set de porţi de garaj are o influenţă majoră asupra obiectelor şi a temperaturii, din interiorul său. Mai exact, maşina, piesele şi alte ustensile pot avea de suferit, atunci când porţile de garaj nu sunt bine alese.  Practic, poţi privi porţile de garaj ca pe nişte uşi de intrare în locuinţă, însă de dimensiuni mai mari. În plus, dacă te vei gândi vreodată să vinzi casa şi curtea, garajul îi va da un plus de valoare.

Importanţa unui set de porti de garaj automate

Setul de porti de garaj în sine poate fi o soluţie, timp în care se poate transforma într-o problemă de confort sau un factor de risc pentru cei din jur. Poţi să fii nevoit să manevrezi uşa în timpul unei ninsori sau ceilalţi din casă ori animale pot fi accidentate, atunci când o cobori. De aceea, îţi recomandăm să foloseşti un sistem de automatizare cu un dispozitiv de comandă special conceput pentru uşile rulante de garaj.

Funcţiile sale de control fac să fie posibilă manevrarea de la distanţă, însă canalele codate nu lasă şi vecinii sau musafirii nepoftiţi să încerce să deschidă garajul. O funcţie specială a lui Axroll RTS este că poate închide automat setul de porti de garaj, după o perioadă pe care o poţi decide după instalare. Atunci când în aria de mişcare a porţilor apare un obstacol, ele se opresc. Dispozitivul poate fi echipat cu o lampă de semnalizare sau o temporizare a iluminării din exteriorul garajului.

Importanţa senzorilor corect aleşi pentru setul de porti de garaj

Pentru a spori confortul manevrării porţilor de garaj, poţi să optezi şi pentru un senzor de celule fotoelectrice. Conectat la dispozitiv şi montat pe suprafaţa fiecărui cadru de uşă, el va emite un fascicul infraroşu către celula receptoare şi va acţiona în consecinţă.

Cu ajutorul unui astfel de sistem accesorizat, gândit special pentru porţile de garaj, le vei spori rezistenţa în timp, pentru că se evită trântirea lor sau o manevrare greşită, în grabă. Astfel, vei sta liniştit şi vei avea parte de un set de porti de garaj care nu te va dezamăgi după câţiva ani.

sursa foto: dreamstime.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *