Economiseste energie cu sisteme dinamice de umbrire

Ți-ar plăcea ca locuința ta să reacționeze automat la modificările de mediu? Ne aflăm în pragul sezonului de vară și, deși vremea nu a ținut foarte mult cu noi și iarna a fost prelungită, începem să ne gândim la modul cum ne putem adapta locuința în funcție de sezonul călduros. Nu ne dorim ca încăperile din locuința noastră să se supraîncălzească, nu-i așa? Ne deranjează soarele care pătrunde ziua în locuința noastră atât de tare încât nu vedem monitorul calculatorului. E timpul să luăm măsuri pentru locuința noastră folosind sisteme dinamice de umbrire!

Ei bine, în acest articol o să discutăm despre cea mai simplă modalitate de a ne adapta locuința la schimbările climatice; este vorba despre o modalitate automată, simplu de aplicat care constă într-o tehnologie inteligentă radio care îți poate aduce casa la viață. Această tehnologie are grijă de banii tăi și de mediul înconjurător, funcționând ca o fațadă bioclimatică. Se adaptează în mod automat la condiţiile meteorologice, economisind energie, reducând amprenta de carbon a locuinţei. 

La construcţia unei case noi sau la renovare e bine să acorzi atenţie izolării uşilor şi ferestrelor. La montarea geamurilor şi sistemelor de umbrire, pe lângă aspectele estetice merită acordată atenţie şi calităţii, deoarece poți economisi sume semnificative de bani din cheltuielile ulterioare cu renovarea casei.

În ceea ce priveşte izolaţia termică, cea mai bună alegere o reprezintă jaluzelele din aluminiu. Cu ajutorul jaluzelelor acţionate mecanic, cu curea sau electric, poți îmbunătăţi încă de pe acum consumul de energie al casei şi poți spori mediul plăcut în casă. Toate acestea pot fi intensificate prin montarea unui temporizator sau senzor (de vânt, lumină sau temperatură). 

Cum funcționează aceste sisteme dinamice de umbrire?

În funcție de cât de mult ții la casa ta și la mediul înconjurător, poți alege să o dotezi cu o varietate de sisteme dinamice de umbrire. Ele acţionează în funcţie de anotimp şi momentul zilei. Iarna, scopul principal îl reprezintă colectarea unei cantităţi cât mai mari de energie. Vara, scopul principal îl reprezintă prevenirea supraîncălzirii camerelor prin împiedicarea razelor solare să pătrundă în locuință. Mai mult – aceste scopuri sunt îndeplinite fără să fie necesară prezența ta. Ar fi minunat, nu-i așa?

Locuinţa inteligentă se adaptează programului celor care locuiesc în ea. Deoarece anumite situaţii se repetă zilnic în mod regulat – în funcţie de circumstanţele personale, obiceiuri, schimbări meteorologice – poți stabili un program (trezire, setări de dimineaţă, setări de noapte, concediu, sosire acasă). Aceste programe pot fi personalizate în funcţie de preferinţele tale: de exemplu, vara, dimineaţa la trezire, poți ridica jaluzelele, familia trezindu-se astfel mai uşor; în timpul zilei, când temperatura începe să crească în interior, jaluzelele coboară, prevenind supraîncălzirea încăperii; noaptea poți dormi cu geamul deschis, lamelele jaluzelelor se pot mişca uşor și astfel nu se poate vedea în interior, însă încăperea se aeriseşte.

Ți-ar plăcea să dispui de aceste sisteme dinamice de umbrire? În acest caz, noi îți recomandăm o serie de soluții inteligente pentru sistemele de umbrire automatizate: Easy Sun io, Sunis io, Impressario Chronis io. Pentru a beneficia de aceste soluții, intră în contact cu un consultant Somfy România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *