Somfy economisire de energie

5 sfaturi pentru economisire de energie in propria locuinta

Economisirea energiei este un domeniu complex. Aceasta implică atenţie, o implicare specială dar şi o influenţă asupra bugetului tău. Impactul consumului de curent electric te poate afecta atât pe tine, financiar sau cu riscul anumitor daune, cât şi mediul înconjurător. De aceea, majoritatea oamenilor încep să se gândească, la un moment dat, la economisire de energie.

Dacă ai început să te iei în calcul metode de economisire de energie, înseamnă că ai realizat dezavantajele curentului folosit în exces, dar şi de impactul său asupra mediului înconjurător. Economisire de energie înseamnă, pe de-o parte, micşorarea, pe cât posibil, consumului de curent, dar şi economisirea de resurse care ajung la tine.

Dar ce implică economisirea de energie?

Pe cât este acest subiect abordat, pe atât îşi pierde din claritate. O bună informare te va feri de produse aparent economice, însă care nu oferă calitatea pe care susţin că o au. Îţi recomandăm să te documentezi în privinţa sistemelor electrice din casa ta şi a instalaţiilor electrice. Cu ajutorul câtorva decizii, poţi face economie de curent electric. În esenţă, o astfel de economisire de energie înseamnă să îţi echipezi fiecare dintre elementele electrice din gospodăria ta cu orice le-ar putea micşora consumul.

Cea dintâi metodă de economisire de energie este chiar telecomanda.

Dacă îţi poţi manevra rulourile, jaluzelele sau uşa de garaj cu ajutorul telecomenzii, ai economisit deja curent electric, mulţumită bateriilor. Gândul unei noi telecomenzi te poate speria, însă una de tip universal va însemna mult mai puţine griji, riscuri de a pierde telecomanda şi un mecanism mai uşor de învăţat şi folosit.

O baterie Somfy are garanţia de 5 ani. În plus, panoul de control te va atenţiona atunci când este nevoie să achiziţionezi o nouă baterie. După ce aceasta s-a terminat, poţi lăsa bateria la centre special amenajate, care se ocupă de reciclarea ei.

Însă panoul de control nu consumă curent electric? Ba da. Însă, el poate funcţiona şi/sau pe bază de baterie sau poate fi conectat la panouri solare. Decizia ta în privinţa alimentării panoului electric nu este limitată, în niciun fel, de intervenţia noastră. Din contră, îţi vom oferi baterii de calitate, cu o durată de viaţă îndelungată.

Dacă ne referim la jaluzele interioare şi exterioare sau rulouri, prin programare, panoul influenţează lumina şi temperatura care intră în locuinţa ta. Astfel, poţi profita la maxim de lumina naturală, în loc să aprinzi becuri.

Totodată, poţi scăpa de grijile şi consumul unui aer condiţionat, pentru că îţi poţi pregăti temperatura de seară încă de la răsăritul soarelui, fără să fie nevoie să te implici. Programând jaluzelele veneţiene să se închidă la primele ore ale dimineţii, pentru a se redeschide odată cu apusul, păstrezi cât mai mult din răcoarea nopţii. Iar seara le poţi ridica şi maximiza răcoarea nocturnă.

În cazul în care nu eşti acasă sau eşti nevoit să pleci la serviciu, jaluzelele se vor bloca după coborâre şi vor proteja fereastra de eventuale bruscări. Astfel, îţi vei feri şi sănătatea de problemele pe care le pot provoca ventilatoarele sau aerul condiţionat, pe timp de vară sau căldura excesivă dată de calorifere. În plus, mobila din jurul acestora poate fi afectată de o activitate prea intensă a caloriferelor.

Economisire de energie şi armonie în jurul tău

Somfy încurajează şi susţine, prin intermediul produselor, stilul de viaţă bio, în armonie cu mediul înconjurător. Produsele care protejează mediul au avantajul de a fi şi rezistente. Materialele din care sunt făcute astfel de produse sunt de calitate şi, astfel, investiţia se amortizează cu mult înainte ca ele să cedeze. Construcţiile verzi pot fi completate de produsele automate, pentru că oferă chiar şi o izolare completă a mediului din interior.

Izolând temperatura cu ajutorul jaluzelelor, faci economie atât la curent electric, în timp ce aperi aerul din casă. Pe timp de iarnă, vei micşora activitatea caloriferelor în favoarea căldurii venite de la soare. Vara, aerul condiţionat sau ventilatoarele nu vor crea temperaturi artificiale, pentru că vei respira aerul răcoros din timpul nopţii. Senzorii de lumină vor detecta, în locul tău, momentul potrivit să ridice sau coboare storurile, ca să poţi prelua doar avantajele naturii.

Este posibilă o economisire de energie în afara casei?

Da. Luminile din curte sau de veghe pot fi asociate cu becuri economice sau senzori. Momentele în care vii acasă de la serviciu pot fi schimbate dacă îţi echipezi uşile garajului cu sisteme automate. Aici, economia se referă, în primul rând, la timp. Acţionând uşile prin telecomanda despre care vorbeam la începutul acestui articol, nu vei mai ieşi din maşină ca să deschizi şi închizi uşile garajului.

Motorul are incorporat un sistem de Somfy energieiluminare cu ajutorul senzorilor, astfel că nu vei parca în întuneric, iar becul va rămâne aprins doar atâta timp cât ai nevoie de el. Să renunţi la grijile că ai uitat lumina aprinsă ori că porţile nu s-ar fi închis corect înseamnă nu doar economisire de energie, ci şi linişte. Timpul petrecut în gospodărie va fi aşa cum trebuie – încărcat cu relaxare.

Scopul unor produse automate nu este doar confortul. Sistemele de automatizare au fost special gândite pentru a te scăpa de grijile pe care le implică manevrarea lor automată, inclusiv eventuale accidente ce se pot produce din cauza şnururilor de la jaluzele sau a uşilor de garaj aflate în cădere. Liniştea poate fi şi una financiară, atunci când ştii că ai de a face cu produse rezistente în timp.

Bateria de rezervă pentru economisire de energie

Dar ce se întâmplă dacă alimentarea cu electricitate se opreşte? Motorul va funcţiona pe baza bateriei de rezervă reîncărcabile. Acesta poate controla şi iluminarea aleii, atunci când vii acasă.

Un alt tip de economisire este dat chiar de caracterul automat al sistemului. Uşile de garaj automatizate nu permit manevrarea manuală. Deci, ele se vor închide şi deschide întotdeauna în acelaşi ritm şi vor fi mai rezistente în timp, faţă de uşile de garaj manuale, care pot întâmpina probleme.

Somfy susţine metodele de economisire de energie şi importanţa curentului electric în viaţa şi factura ta. Pe lângă calitatea produselor, consumul scăzut de electricitate este una dintre priorităţi, atunci când vine vorba de produsele noastre.

Aceste valori se reflectă în motoarele, senzorii şi în toate componentele unui sistem de automatizare. Iar sistemele trebuie să fie alături de tine pentru cât mai mult timp, motiv pentru care avem grijă la felul în care sunt acţionate şi ne asigurăm că fiecare dintre ele este instalat de către profesionişti ce au cunoştinţe în domeniu.

Urmăriți-ne blogul pe: Bloglovin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *