Falduri romane 3

Cum poti sa ai falduri romane ca in reviste

Atunci când vrei să ai parte de o atingere de stil care va schimba radical aspectul casei tale, îţi poţi achiziţiona falduri romane. Acest tip de perdele sunt la mare căutare printre designerii de interior care oferă posibilităţile unei locuinţe elegante şi cu personalitate.

Acele perdele textile care, pur şi simplu, curg de pe suport, pentru a atinge cu graţie pământul sunt stilatele falduri romane. Acestea sunt bijuteriile ferestrelor tale, uşor de întreţinut şi de achiziţionat. Se spune că faldurile au o importanţă istorică. Ele sunt menţionate inclusiv pe vremea poporului de la care le provine numele, romanii, care au accesorizat o parte a Coloseumului, astfel încât praful sau murdăria să nu pătrundă în interior.

Drumul setului tău de falduri romane înspre casă

Faldurile romane poartă cu ele o poveste care a trecut testul eleganţei în istorie. Materialul care pică în stilul unui acordeon poate avea orice culoare îţi doreşti sau este cerută de mobila din căminul tău. Atunci când le ridici, totul se întâmplă printr-un mecanism simplu, care le face să aibă un farmec aparte, chiar şi atunci când sunt strânse.

Faldurile nu sunt sensibile la manevrarea umană, însă un sistem de acţionare inteligentă, cu ajutorul unui motor automat, le prelungeşte vizibil durata de viaţă. Materialul textil din care sunt făcute va ajuta la o ventilare lină a aerului din interior şi va oferi o atmosferă caldă în camere.

Piaţa de design interior îţi poate oferi falduri romane plate, făcute dintr-o singură bucată de material, care se strânge armonios; falduri romane clasice, cunoscute după sistemul de închidere pe stil vechi; falduri romane relaxate, cu închidere pe stilul casual – chic care, strângându-le, oferă camerei tale un aer armonios sau falduri romane în cascadă, ce se strâng în bucăţi egale, sub formă de lacrimă.

Falduri romane 2

Totuşi, înainte de a achiziţiona falduri romane, trebuie să te ocupi de câteva aspecte tehnice ale ferestrelor pe care le vor accesoriza. Ai nevoie ca, întâi, să măsori lungimea şi lăţimea ferestrelor, cu tot cu rame. Aceste dimensiuni îţi vor oferi o idee despre cum vor arăta faldurile, odată întinse. Apoi, trebuie să decizi şi să marchezi locul unde se va afla suportul pentru faldurile tale.

Îţi recomandăm să ţii cont de faptul că distanţa trebuie să însumeze câţiva centimetri, pentru ca faldurile să acopere în întregime geamurile, însă nu prea mulţi, ca să te fereşti de aspectul unei lucrări făcute în exces. Pe de altă parte, materialul faldurilor înseamnă şi cât din fereastră vrei ca acestea să acopere, atunci când sunt ridicate. Măsurătorile trebuie să fie exacte, motiv pentru care poţi verifica totul cu ajutorul unui specialist. În plus, atunci când doreşti să îţi echipezi ferestrele cu un sistem de automatizare, poţi acoperi panoul de control din perete cu ajutorul faldurilor.

Falduri romane pe gustul tău

Acest gen de perdele au nevoie de îngrijirea pe care o exprimă: nu trebuie bruscate sau manevrate sub presiunea timpului. Pentru ca modelul strâns să arate la fel ca în reviste, are nevoie să fie manevrat lin. De aceea, un sistem de automatizare va face ca mişcarea să fie aceeaşi de fiecare dată, nealterată de grabă sau neatenţie. Poţi echipa setul de falduri romane cu un sistem de senzori, care va produce aceeaşi mişcare armonioasă la ora pe care tu o programezi în prealabil.

Falduri romane 1

Setul de falduri romane îţi va oferi aerul sofisticat care întregeşte design-ul casei tale. Nu vei întâlni atmosfera unei case cu falduri romane la ferestre în alte cămine. De aceea, un alt aspect care contează odată ce te decizi asupra unor astfel de accesorii este stilul arhitectural al casei şi al mobilei.

Dacă vrei ca peisajul întreg al casei să exprime o personalitate complexă, boemă, dar şi stilată, eşti persoana potrivită pentru falduri romane.

sursa foto: flickr.com

Comentarii

  1. Buna ziua. Doresc sa-mi confectionez rolete (falduri) pentru un dinning care are 2 geamuri mari pe 2 pereti si 1 usa spre terasa. In dinning pe singurul perete (partea cealalta se continua cu livingul) se afla o servanta din MDF alb. Dimensiunea celor 2 geamuri este de aprox 2metri latime si 1,70 inaltime (ori2) plus usa terasa obisnuita. Ce apreciati ca as putea folosi si pt a inveseli putin incaperea? Multumesc mult

    • Bună ziua,
      Vă mulțumim pentru că ne citiți! Însă, pentru a primi un răspuns care să vă fie util pentru a-l pune în aplicare, vă sugerăm să apelați la un designer de interior. Noi ne ocupăm cu automatizări de interior și exterior și suntem producători și furnizori de motoare și sisteme de comandă pentru falduri. De aceea, vă așteptăm cu drag pe la noi după ce ați luat decizia de a vă monta faldurile dorite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *