motoare Somfy

9 noi motive sa folosesti motoare Somfy

Fie că vrei să ai o casă inteligentă sau să automatizezi total sau parțial o clădire, există pe piață nenumărate soluții pe care le poți folosi. Însă, dacă vrei să profiți pe termen lung de calitatea și durabilitatea soluției de automatizare, este nevoie să alegi motoare aparținând unei mărci de renume cu o experiență internațională, atestată de distribuția a sute de milioane de astfel de produse pe plan mondial. O astfel de marcă este Somfy.

Într-un articol anterior am discutat despre 12 motive ca să alegi motoare tubulare Somfy, iar astăzi venim cu alte 9 motive pentru care alegerea de motoare Somfy este cea mai eficientă opțiune pe care o ai la dispoziție.

De ce să alegi motoare Somfy?

#1 Operare silențioasă

Toate motoarele Somfy se caracterizează prin operare silențioasă. Acest lucru este valabil mai ales pentru motoarele folosite în interior (perdele și jaluzele textile) care funcționează practic fără sunet. Acestea sunt motoarele din gama Sonesse, proiectate special pentru o funcționare extrem de silențioasă.

Motorul Sonesse LT50, de exemplu, destinat controlului roletelor textile și ecranelor de proiecție, are o intensitate sonoră sub 38 dB.

#2 Sunt extrem de durabile

Toate aceste motoare Somfy au o durată de viață medie de 10 ani, datorită componentelor de înaltă calitate din care sunt confecționate.

Motorul Somfy consumă puțină energie electrică (având o putere electrică mică exprimată în W) comparativ cu alte motoare care se găsesc pe piață. Acest lucru înseamnă că pentru ridicarea rulourilor sau screen-urilor de aceeași greutate, motoarele Somfy se încălzesc mai puțin, astfel încât componentele electrice sunt mai puțin solicitate și, prin urmare, durata de viață e mai lungă, spre deosebire de alte motoare similare.

#3 Extrem de fiabile la setarea capetelor de cursă

Motoarele Somfy înglobează componente și microîntrerupătoare de calitate în sistemul de limitare a cursei (definirea limitelor superioară și inferioară), spre deosebire de motoare similare existente pe piață. Astfel, nu se va întâmpla niciodată ca motorul să nu se oprească la atingerea limitei superioare sau inferioare.

Prin urmare, dacă folosești motoare Somfy, ești liber să folosești comutatoare și nu trebuie să ții degetul apăsat pe butonul comutatorului în timp ce motorul acționează rulourile, jaluzelele sau screen-urile.

Acesta este motivul pentru care motoarele Somfy sunt recomandate la nivel internațional pentru sistemele de case inteligente: cele mai multe sisteme dau o comandă pentru a se deplasa în sus sau în jos, iar motoarele se opresc atunci când ajung în poziția dorită, nefiind posibile greșeli.

#4 Motoarele cu receptor radio integrat nu interfereaza cu alte dispozitive sau între ele

Una din problemele majore cu care se confruntă producătorii de motoare pentru sisteme inteligente sunt interferențele semnalelor cu cele ale telecomenzii.

Motoarelor concurente de pe piață li se poate întâmpla să fie activate de un alt sistem de comandă dacă semnalul nu e destul de puternic să ajungă la motor. Există, de asemenea posibilitatea ca un alt semnal puternic al altui dispozitiv, cum ar fi de exemplu, un semnal de telefon Orion, care funcționează pe frecvențe similare să interfereze cu cele ale motoarelor tubulare.

La motoarele Somfy nu vom întâlni această problemă deoarece frecvențele Somfy de control la distanță sunt foarte precise.

#5 Motoarele cu receptor radio au trei poziții de memorare

Majoritatea motoarelor inteligente de pe piață permit doar comandarea deschiderii sau a închiderii. La motoarele Somfy e posibilă memorarea unei a treia poziții, setate de utilizator, ca de exemplu momentul în care printre lamele se văd fante de lumină.

Această poziție e numita „Poziție preferată” sau „funcție MY” deoarece utilizatorul o poate modifica ușor pentru a se putea potrivi nevoilor sale. E simplu de accesat prin apăsarea butonului MY de pe telecomandă și automat motorul merge în poziția intermediară.

#6 Există o gamă variată de telecomenzi pentru motoare Somfy

Somfy pune la dispoziția beneficiarilor telecomenzi cu 1, 5, 6 sau 16 canale. Ele sunt Telis 1, Telis 4, Telis 6 Chronis® și Telis 16.

Despre varietatea sistemelor de control de la Somfy am discutat în articolul: Tot ce trebuie să știi despre sisteme de control și comandă

Telecomenzile Somfy au un design plăcut și sunt produse în culorile alb, gri sau negru, culori care pot fi alese în funcție de interior.

Fiecare telecomandă are propriul suport care poate fi montat pe zid. Telecomanda Telis 6 Chronis® are temporizator încorporat care permite definirea a șase scenarii zilnice.

#7 Comanda centralizată a casei e ușor de realizat

Datorită gamei largi ce caracterizează telecomenzile Somfy, ele pot fi folosite drept comutatoare de perete pentru controlul întregii case, ceea ce înseamnă comanda centralizată a casei! Acest comutator arată ca un control din seria Smoove:

Panou Smoove 1 RTS

Copyright: ©somfy SAS/Sémaphore

Folosind telecomanda, poți să ieși afară din casă și, prin apăsarea unui singur buton, toate rulourile sunt coborâte. Pentru aceasta nu este nevoie de cablaje și accesorii deoarece telecomanda poate permite controlul tuturor motoarelor.

De exemplu, telecomanda Telis 4 RTS permite gestionarea de la 1 la 5 aplicații sau grupe de aplicații, iar telecomanda Telis 16 RTS permite gestionarea de la distanță a 16 grupuri de aplicații.

#8 Produsele Somfy dețin toate atestatele

Toate produsele Somfy sunt certificate pentru faptul că îndeplinesc standardele EN3. Sunt realizate în baza tehnologiilor de ultimă generație, în conformitate cu standardele europene și legislația în vigoare. De asemenea, majoritatea manualelor de utilizare a produselor Somfy sunt traduse în limba română.

#9 Garanție 5 ani

Unul din criteriile cele mai importante în alegerea motoarelor Somfy este că acestea au o perioadă lungă de garanție, care este de regulă de 5 ani, oferind astfel confort și timp îndelungat.

Sperăm că aceste motive să te ajute să iei decizia potrivită pentru automatizarea casei sau clădirii tale! Pentru orice întrebări despre produsele noastre, vizitează site-ul www.somfy.ro sau intră în contact cu un reprezentant Somfy România!

Copyright foto top: ©Somfy SAS/Arnaud Childéric

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *