cladire de birouri

Cum gestionezi automat o cladire de birouri?

Imaginează-ți conceptul de casă inteligentă adaptat la o cladire de birouri. Să mergi în fiecare zi la birou și să fii întâmpinat de ușile care se deschid automat; să acționezi din telecomandă jaluzelele sau rulourile ca să te bucuri de umbra și temperatura potrivite astfel încât tu să lucrezi confortabil, indiferent de condițiile meteo.

Pe scurt, așa ar arăta o zi din viața ta dacă ai lucra într-o clădire dotată cu sisteme de automatizare. Acestea reprezintă o rețea inteligentă, concepută special pentru a monitoriza și controla sistemele de acces, de securitate și de umbrire ale unei clădiri, indiferent de dimensiuni.

Ce beneficii aduce automatizarea unei clădiri?

Când rostești cuvântul „automatizare”, care este primul lucru care îți vine în minte?

Pentru noi, cuvântul este „confort”. Îți poți desfășura activitatea relaxat, fără să te deranjezi să reglezi jaluzelele, rulourile sau roletele după bunul plac, pentru că ele vor „lucra” pentru tine.

Senzorii de temperatură, vânt și lumină pot acționa corespunzător sistemele de umbrire, acestea adaptându-se la scenariul potrivit pentru personalul din clădire: de exemplu, pentru a menține umbră și o temperatură optimă pe timp de vară sau pentru a permite pătrunderea luminii ori a menține căldura, pe timp de iarnă.

sisteme de umbrire interioara office

Al doilea beneficiu important al automatizării este economia de energie și timp. Faptul că poți acționa mai multe sisteme individual sau centralizat reduce consumul cu până la 30%.

Mai mult decât atât, se diminuează și costurile de mentenanță, aceasta realizându-se mult mai simplu și fără să fie necesară angajarea unui personal specializat.

Automatizarea unei clădiri înseamnă și securitate. Majoritatea clădirilor de birouri sunt dotate cu senzori de alarmă, care pot anunța telefonic sau prin computer personalul clădirii în cazul unui eveniment nedorit. Însă, tehnologia poate merge mai departe: senzorii de mișcare pot transmite informația către sistemele de acces în clădire, acestea blocându-se automat în caz de efracție.

Securitatea poate însemna și acționarea, pe timp de noapte, a rulourilor exterioare de aluminiu, care protejează ferestrele și obiectele din interior atât de privirile nedorite, cât și de orice tentativă de pătrundere prin efracție.

În cazul nefericit al unui incediu sau al unei inundații, senzorii de fum sau de umiditate pot declanșa sistemul de alarmă, iar ușile automate pot fi deschise simultan, pentru a facilita evacuarea clădirii.

Automatizarea facilitează accesul în clădire. Așa cum menționam la începutul articolului, ușile se pot deschide automat, odată ce senzorul de mișcare ți-a detectat prezența la intrarea în clădire sau chiar în propriul birou.

Într-o cladire de birouri dotată cu săli de conferință, chiar și ecranul de proiecție poate fi acționat automat! Trebuie doar să folosești o telecomandă pentru coborârea acestuia și pentru acționarea simultană a sistemelor de umbrire. Astfel, vei susține prezentări în condiții optime, indiferent de perioada din zi și de condițiile meteo.

ecran de proiectie automat

ecran de proiectie automat

Ți-ai dori să lucrezi într-o cladire de birouri automată?

Imaginează-ți cum ar arăta un spațiu de lucru dotat cu toate sistemele menționate mai sus. Fiecare zi petrecută într-o astfel de clădire ar deveni o plăcere, iar munca ta și a colegilor tăi ar fi mult mai ușoară. În plus, dacă îți desfășori activitatea într-un astfel de spațiu, există numeroase beneficii și pentru sănătate.

Noi, la Somfy România, ne-am imaginat o clădire dotată cu sisteme de automatizare și am transformat-o în realitate. Te invităm să afli mai multe despre soluțiile care îți pot face munca mai ușoară, pe site-ul nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *