Vreau sa-mi automatizez locuinta. De unde incep?

Bine te-am găsit! Dacă citești acest articol, probabil ești interesat de automatizarea locuinței și de metode prin care să-ți faci viața mai ușoară. În fond, din ce în ce mai mulți români sunt interesați de acest subiect, însă tu ai norocul de a fi găsit acest ghid. 🙂

Dacă ești deja hotărât să investești în automatizarea locuinței dar nu știi de unde să începi, vrem să te asigurăm că procesul nu este atât de complicat pe cât pare.

De aceea, am pregătit o serie de pași pe care majoritatea clienților Somfy îi parcurg înainte de a apela la noi pentru soluții de automatizare a locuinței. Indiferent ce furnizor vei alege, sperăm ca acest mini ghid pregătit de noi să îți fie util.

Ghidul tău pentru automatizarea locuinței

Pasul 1: Identifică nevoile de automatizare

Orice schimbare trebuie să pornească de la o nevoie.

În general, principalele nevoi ale clienților noștri sunt: mai mult confort, mai mult timp economisit, mai puțin efort depus, mai multă siguranță și intimitate în locuințele lor și pur și simplu mai multă fericire în viața de zi cu zi!

Trebuie să identifici care sunt acele nevoi pe care le ai tu sau familia ta și, în funcție de ele, să alegi ce componente ale locuinței tale să automatizezi.

Dacă, de exemplu, ai identificat că tu și familia ta aveți nevoie de mai mult timp economisit, atunci puteți opta pentru un sistem de automatizare a porților de acces în curte și a ușii de garaj. În felul acesta, nu mai coboară nimeni din mașină când ajungeți acasă!

Însă, dacă identifici nevoia de intimitate și siguranță, atunci un sistem de automatizare pentru ferestre (rulouri, jaluzele, perdele, falduri etc) este potrivit. Poți programa sistemele tale de umbrire să se închidă seara, pentru a avea intimitatea de care ai nevoie.

Dacă identifici mai multe nevoi simultane, în funcție de bugetul tău, poți alege mai multe soluții de automatizare. Însă, despre acest aspect vom vorbi la pasul următor.

Pasul 2: Stabilește-ți bugetul

Automatizarea locuinței este foarte utilă și poate aduce multe beneficii în viața ta. Însă, pentru a putea avea o confirmare că poți profita de soluția care ți se potrivește, trebuie să identifici bugetul pe care îl poți aloca pentru investiția în locuința ta.

Costurile pentru automatizarea unei componente din locuința ta variază foarte mult și în funcție de politica de prețuri a furnizorului de la care vei achiziționa produsele.

Pentru distribuitorii Somfy, noi putem să îți oferim doar câteva puncte de pornire: 100 Euro pentru motorizarea unui rulou, 125 Euro pentru motorizarea unei uși de garaj secționale sau 410 Euro pentru motorizarea unei porți de acces.

Costurile sistemelor de automatizare diferă la fiecare furnizor. În anumite cazuri, aceste costuri includ perioada de garanție extinsă (de până la 5 ani, ca în cazul Somfy) sau chiar și instalarea sistemelor și configurarea lor.

Cu toate acestea, contează să alegi produse de un bun raport calitate-preț, astfel încât, deși investești un preț peste medie la început, produsele să aibă o perioadă de viață îndelungată și să îți aducă toate beneficiile dorite.

Important! Nu îți stabili doar un buget pentru achiziția echipamentelor de automatizare. Trebuie să ai în vedere și costurile de livrare și instalare.

Pasul 3: Alege furnizorul potrivit

În urma stabilirii bugetului, este recomandat să te documentezi pentru a afla ce soluții există pe piață.

În România, există în momentul de față mulți furnizori de soluții de automatizare pentru locuință. Nu vrem să îți influențăm opinia, însă vrem să îți oferim câteva criterii generale de alegere a unui furnizor de încredere:

  • Motoarele funcționează pe baza tehnologiilor wireless;
  • Sistemele de comandă (telecomenzi, panouri de comandă) sunt compatibile cu toate produsele aparținând furnizorului respectiv;
  • Compania are o prezență îndelungată pe piață, astfel încât există multe locuințe care utilizează soluțiile acesteia;
  • Efectuează teste îndelungate și complexe pentru buna funcționare a tuturor produselor oferite;
  • Colaborează direct cu un producător (sau este, la rândul său, producător de sisteme de automatizare);
  • Oferă garanție de minim 2 ani pentru toate produsele;
  • Oferă suport clienților pentru buna utilizare și setare a produselor;
  • Oferă manuale de utilizare și instalare pentru toate produsele;
  • Respectă cele mai stricte standarde de siguranță de pe piață;
  • Oferă garanția de încredere a unei mărci internaționale (deși nu toți furnizorii din România oferă această garanție, o parte dintre aceștia și-au dezvoltat soluțiile pe baza infrastructurii existente create deja de mărci internaționale).

Pasul 4: Contactează distribuitorul cel mai apropiat

Odată ce ai găsit furnizorul la care vrei să apelezi, este posibil să nu poți achiziționa produsele direct de la acesta.

De aceea, fie pe website, fie prin intermediul unui angajat, ei trebuie să îți furnizeze informațiile de contact ale distribuitorilor din țară, astfel încât să îl poți contacta pe cel mai apropiat de tine.

Cu cât rețeaua de distribuitori este mai extinsă, cu atât poți deduce faptul că produsele oferite au o cerere mai mare pe piață și, prin urmare, sunt utilizate de cât mai mulți români.

La Somfy România, harta cu rețeaua de distribuitori are o secțiune dedicată pe site. Însă, dacă ne contactezi pentru a afla mai multe despre sistemul de automatizare care ți se potrivește, te vom ghida cu plăcere către cel mai apropiat distribuitor care furnizează soluțiile pe care le cauți.

Pasul 5: Achiziționează echipamentele

Odată ce ai fost îndrumat către firma care îți poate furniza soluțiile de automatizare de care ai nevoie, trebuie doar să iei legătura cu ei și să comanzi echipamentele respective.

Indiferent de regiunea din care faci parte, rețeaua de distribuitori Somfy acoperă întreaga țară, iar produsele au un preț unitar indiferent de firma care le comercializează.

De aceea, comunicarea cu distribuitorul și achiziția echipamentelor se va desfășura într-un mod similar, indiferent de zona din care faci parte.

Pasul 6: Contactează un instalator profesionist

Copyright: @Somfy SAS / Stephane Rambaud

După achiziție, în funcție de perioada de livrare, produsele comandate vor ajunge la tine acasă, în ambalajul original.

Ai libertatea să desfaci cutiile și să descoperi componentele acestora, chiar și să citești manualele de utilizare și instalare. Însă, dacă nu deții competența unui instalator profesionist specializat în sisteme de automatizare, recomandăm să contactezi unul care să te ajute.

În cadrul rețelei de distribuitori Somfy fac parte și instalatori certificați, la care poți apela cu încredere.

Cu toate că presupune un cost suplimentar, implicarea unui instalator profesionist va garanta siguranță și rezistență pentru echipamentele tale. În plus, instalatorul va putea să îți seteze echipamentele, astfel încât ție să îți rămână doar… să te bucuri de ele.

Pasul 7: Primește confortul în viața ta!

În funcție de cât de hotărât ești dar și de bugetul de care dispui, poți parcurge toți pașii de mai sus într-un termen de 14 zile, în funcție de timpul de livrare și executare al produselor comandate. Așadar, în mai puțin de o lună de la citirea acestui articol, te poți bucura de automatizările dorite în casa ta.

Ți-ar plăcea acest lucru?

Odată ce sistemele au fost instalate, ție nu îți mai rămâne altceva de făcut decât să le folosești și să fii pregătit pentru o schimbare în bine a vieții tale.

Pentru început, vei fi surprins plăcut de fiecare dată când ajungi acasă sau în fiecare dimineață, când vei vedea efectul revoluționar al sistemelor automate. Același lucru este valabil și pentru musafirii tăi! 🙂

Fie că ești în căutarea unui sistem de automatizare pentru ferestre (rulouri, jaluzele, perdele etc), acces (porți de acces, uși de garaj), siguranță (video interfon) sau exterior (pergole, copertine), Somfy îți pune la dispoziție toate soluțiile de care ai nevoie.

Dacă ești hotărât și interesat de automatizarea locuinței tale, poți să treci direct la pasul 3 și să iei legătura cu noi.

Copyright foto top: @Somfy SAS / Arnaud Childéric

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *