Terasa Casa Somfy 4

Iarna nu-i ca vara, pe terasa!

Terasa, acel spaţiu care ne oferă multe momente de relaxare pe timpul verii, se transformă într-o oază feerică, la care visezi cu jind în restul anotimpurilor. Terasa poate însemna o limonadă pe timpul dimineţii, un prânz răcoros, un grătar vesel sau, pur şi simplu, o lectură pe timp de apus.

Terasa cu care este echipată casa ta înseamnă fix acel motiv pentru care un balcon de apartament nu va fi niciodată suficient: îţi oferă spaţiu din plin şi nu te fereşte de lumina naturală. Terasa este cea care are grijă ca în casa ta să intre o cantitate cât mai mare din razele soarelui, fără să te priveze de confortul casei tale.

Ca design, poţi opta întotdeauna pentru o terasa mare, mobilată minimalist sau pentru un aspect simplu, rustic, de prispă. Poţi alege ca ea să ocupe un spaţiu proporţional cu locuinţa ta sau poţi opta pentru un spaţiu generos, aşa cum se construiau în completarea palatelor franţuzeşti din secolul al XVII-lea.

Cat de utila este, de fapt, terasa?

Terasa face parte din planul arhitectural al casei tale. Ea trebuie să urmeze, cu atenţie, liniile arhitecturale şi design-ul locuinţei. În general, construcţia unei locuinţe cere un spaţiu deschis care să o unească cu exteriorul. Din acest motiv, au apărut şi balcoanele din blocuri.

Dacă terasa te duce cu gândul la utilizarea ei generală, de spaţiu de relaxare sau potrivit pentru un ceai sau o cafea, ea poate avea mult mai multe funcţii. Principalul avantaj al unei astfel de extensii a casei este că ţine loc de spaţiu practic, dar şi de accesoriu de ordin estetic al camerelor.

Terasa poate fi spaţiul în care, în dimineţile puţin răcoroase, poţi face puţină mişcare. Dacă amenajezi un aparat de fitness pe terasă sau, pur şi simplu, o echipezi cu un covoraş pliabil pentru aerobic, poţi avea parte de exerciţii în aer liber. În plus, genul acesta de activităţi se pot face atât vara, cât şi iarna, dacă ai o îmbrăcăminte corespunzătoare.

Indiferent de spaţiul de care dispui, poţi amenaja pe terasă o mică grădină, formată fie din ghivece şi jardiniere, fie chiar din spaţii pregătite cu pământ. După gusturi, terasa poate fi decorată cu flori, plante frumos mirositoare sau plante de condimente şi legume.

Terasa Casa Somfy 1

Terasa Casa Somfy

Terasa se poate transforma în spaţiul în care să poţi picta sau să te poţi odihni. Ea poate cuprinde o canapea, o saltea, scaune, un leagăn, şezlonguri sau un hamac. Iar dacă îţi doreşti să petreci mai mult timp pe terasa, o poţi face multifuncţională: poţi depozita diferite condimente sau vase cu un design atrăgător, poţi accesoriza hamacul cu o măsuţă sau poţi aduce pe terasă o bibliotecă temporară. Ca spaţiu de depozitare, terasa se poate dovedi utilă mai ales pe timpul iernii, atunci când te vei bucura de avantajele temperaturilor scăzute.

Cat de importanta este terasa pentru casa ta

Specialiştii recomandă ca bucătăria să fie aşezată aproape de terasă. Astfel, căldura şi mirosul emanate în timpul gătirii vor fi evacuate cu uşurinţă, fără să deranjeze ceilalţi locuitori ai casei. Aceasta este una dintre calităţile terasei, indiferent de anotimp.

Totuşi, oamenii tind să ignore terasa pe timp de iarnă sau să o vadă ca pe încă un spaţiu care trebuie curăţat de zăpadă. Ea, însă, este cea în care se va reflecta lumina soarelui şi va furniza un plus de căldură ferestrelor şi casei tale. Vara, în schimb, podeaua terasei influenţează într-o proporţie mult prea mică spaţiile interioare.

Terasa Casa Somfy 5

Terasa Casa Somfy

Ce inseamna o terasa completa

Terasa are nevoie de protecţie în aceeaşi măsură ca orice altă componentă a casei sale. De aceea, achiziţionarea unui set de marchize automate se va dovedi, rapid, o alegere înţeleaptă. Marchizele îţi vor apăra parchetul şi mobila din apropierea ferestrei, pe timp de vară şi vor spori căldura din casa ta, odată cu venirea iernii. Manevrarea marchizelor nu va elimina confortul, mulţumită telecomenzii pe care o poţi acţiona din interiorul casei.

Orele la care soarele răsare şi apune se schimbă odată cu trecerea anotimpurilor. Însă, sistemul de senzori de lumină acţionează marchizele de îndată ce percepe razele solare. Dacă vrei ca totul să se întâmple la ore fixe, poţi programa marchizele să se deschidă sau închidă în fiecare zi, la aceleaşi ore. Sistemele automate vor feri marchizele de furtuni sau căderi de zăpadă în cantităţi mari, mulţumită aceloraşi senzori.

Senzorii sunt o componentă de nelipsit a marchizelor şi terasei. Vara, marchizele deschise vor feri interiorul locuinţei de raze prea călduroase şi îţi vor asigura o şedere la umbră. Ele vor acţiona sub influenţa programării setate de tine la instalare şi a senzorilor. Principalii senzori care influenţează mişcările marchizelor pentru terasa sunt cei de lumină şi de vânt.

Nimic nu ramane in bataia vantului si a soarelui

Senzorii de vânt sunt cei care îţi vor apăra terasa de accidente, atunci când vântul va bate prea puternic. Situaţia este posibilă atât vara, când vin furtunile sezoniere, cât şi iarna, odată cu vijeliile şi ninsorile. Ei acţionează chiar şi când nu este nimeni acasă.

Senzorul Eolis RTS este destinat exclusiv protecţiei împotriva vântului care poate rupe pânza din care este făcută marchiza. În acelaşi timp, senzori precum Soliris RTS au incorporat mecanismul care apără de vântul puternic, deşi principalul lor avantaj este că pot controla marchizele în funcţie de lumină. În acelaşi timp, discretul Sunis Wirefree RTS se ocupă exclusiv de mişcarea marchizei în funcţie de razele soarelui.

Importanţa senzorilor poate să difere în funcţie de anotimp sau vremea de afară. Iarna predomină ninsorile, astfel că marchiza pentru terasă are nevoie de apărare împotriva vântului puternic şi friguros, care poate afecta materialul textil al marchizei. Zilele de iarnă însorite, ce reprezintă excepţia, sunt acelea în care te poţi bucura de căldura provenită de la soarele puternic.

În acelaşi timp, vara înseamnă căldură şi mult soare. Atunci, senzorii de lumină vor fi responsabili să alunge căldura în exces, razele puternice şi nesănătoase, dar şi parchetul din apropierea marchizei. Totuşi, pe perioada verii apar şi furtunile scurte şi sezoniere care, în câteva minute, pot produce daune de nenumărat. În acele zile vei avea nevoie de ajutorul senzorilor de vânt, care să nu permită alterarea pânzei.

Terasa Casa Somfy 3

Terasa Casa Somfy cu marchize automate

O mini–vacanta pe terasa

Terasa are avantajul de a fi uşor de redecorat. Întrucât ea nu se află în interiorul casei, o reamenajare a ei nu va aduce consecinţe la fel de palpabile precum le va avea redecorarea unei camere. Ca să schimbi aspectul unei terase poţi, pur şi simplu, să îi adaugi câteva ghivece de flori, care vor schimba atmosfera şi aerul de pe terasă.

În plus, chiar materialul textil al marchizei este cel care poate aduce un aspect proaspăt terasei tale. Îi poţi da terasei aspectul de curte interioară sau de balcon de dimensiuni mari. Culorile, materialele din care e făcut mobilierul sau chiar componentele în sine vor face ca terasa ta să aibă ceva nou cu fiecare ocazie. Poţi muta pe terasă mobilă veche şi recondiţionată din casă sau poate avea piese în totalitate complementare celor din spaţiul interior.

Fie că îţi doreşti o terasă de dimensiuni mici sau mari, ea aduce o mulţime de avantaje căminului tău. Şi, oricât de „sezonieră” ar fi părut la prima vedere, terasa este adaptabilă oricărui anotimp, iar funcţiile sale, chiar dacă diferite pe timpul anului, ţi se descoperă cu fiecare nouă privire.

Terasa Casa Somfy 2

Terasa Casa Somfy seara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *