rulourile exterioare influenteaza temperatura

Cum influenteaza rulourile exterioare temperatura din casa ta?

Când te gândești la tendințele moderne în proiectarea unei clădiri, atât pentru construcțiile rezidențiale cât și nerezidențiale, cu siguranță îți vin în minte încăperile luminoase și ferestrele de dimensiuni mari.

Aceste ferestre favorizează pătrunderea luminii naturale, însă prezintă și câteva riscuri, în special pentru construcțiile rezidențiale, unde intimitatea și siguranța locatarilor sunt puse în pericol. De aceea, sunt necesare rulourile exterioare.

Indiferent dacă te decizi asupra unei locuințe cu ferestre foarte mari sau nu, trebuie să iei în considerare soluția instalării unui set de rulouri exterioare, pentru a îți proteja intimitatea și a elimina riscul pătrunderii prin efracție.

Mai mult decât atât, rulourile exterioare au și rolul de a menține temperatura constantă în locuință. Cum fac ele acest lucru? Te invit să afli din rândurile de mai jos.

Izolație termică prin rulouri exterioare

Acesta este și principalul motiv pentru care multe persoane își instalează rulouri exterioare – le oferă avantaje atât pe timp de iarnă cât și pe timp de vară.

Pe timpul zilei, când lumina solară are o intensitate mai mare, un set de rulouri previne încalzirea sticlei ferestrelor și elimină formarea efectului de seră.

De regulă, transferul termic dintre încăpere și exterior se realizează cu ajutorul ferestrelor; având montat un set de rulouri exterioare, acestea pot acționa ca o bariera termică, pentru a menține o temperatură constantă în interior.

În zilele friguroase, când vrei să păstrezi o temperatură ridicată în locuință, rulourile pot reduce pierderile de căldură prin ferestre și, așa cum am menționat într-un articol anterior, poți economisi energie cu ajutorul rulourilor exterioare, scăzând consumul chiar și cu 10%.

În zilele călduroase de vară, cu ajutorul rulourilor, poți crește eficiența folosirii aparatelor de aer condiționat, menținând în încăpere o temperatură constantă, cu până la 5 grade C mai scăzută decât afară. În alte cazuri, vei elimina nevoia folosirii aparatelor de aer condiționat, menținând o temperatură plăcută în încăpere, dar și umbra de care ai nevoie pentru a-ți desfășura activitatea.

Având asigurată o protecție împotriva luminii solare puternice, poți menține întuneric în încăpere pentru a avea parte de un somn odihnitor chiar și la amiază, dar și să previi decolorarea și degradarea mobilierului și a altor obiecte.

Eficiența pe care o au rulourile exterioare nu se oprește…

rulourile exterioare

Desigur, sunt multe alte beneficii pe care ți le oferă un sistem de rulouri exterioare. Poți face economii la factura de energie electrică, indiferent dacă te afli acasă sau nu.

De exemplu, pe timpul iernii, în zilele în care ești plecat la birou, poți lăsa rulourile coborâte sau să le setezi să acționeze automat în funcție de intensitatea razelor de lumină. Ele vor menține o temperatură constantă în interior, astfel încât sistemul de încălzire cu termostat va porni mult rar. La finalul zilei, când ajungi acasă, vei fi întâmpinat de aceeași căldură de care te-ai despărțit dimineața.

În timpul verii, când afară este o căldură sufocantă,  odată ajuns acasă de la lucru nu mai trebuie să pornești un aparat de aer condiționat pentru că rulourile au păstrat un aer răcoros și plăcut în locuință.

Față de orice alte sisteme de umbrire, rulouri exterioare sunt cele mai eficiente când vine vorba de influențarea temperaturii. Așa cum am menționat și în articolele anterioare despre rulouri, acestea pot face adevărate minuni atât pentru clădirile rezidențiale cât și cele office sau industriale, iar Somfy îți oferă soluția optimă de motorizare pentru a crește eficiența folosirii acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *