instalare motoare rulouri automate

Cum se realizează instalarea motoarelor pentru rulouri automate

Un sistem de rulouri exterioare este util și confortabil pentru toți membrii familiei. Rulourile asigură umbrirea eficientă a spațiului locuit și protejează geamurile și locuința dumneavoastră.

Instalarea motoarelor pentru rulouri exterioare face parte din proiectul unei case smart. În acest proiect, elementele care cresc confortul locuinței sunt conectate și controlate de la distanță prin intermediul aplicațiilor de mobil, sau local, cu ajutorul telecomenzilor.

Dacă v-ați decis să automatizați rulourile ferestrelor locuinței, dar încă nu știți cu exactitate cum se va desfășura instalarea sistemului motorizat, nu trebuie să vă faceți griji.

Informațiile de mai jos vor detalia etapele instalării motorului pentru rulourile exterioare.

Instalarea motoarelor pentru rulouri automate: etape și proceduri

Montajul motorului pentru automatizarea rulourilor se face rapid și fără a fi necesare renovări ulterioare. Instalarea se poate aplica atât pentru rulouri existente cât și pentru sisteme de umbrire care urmează să fie achiziționate.

Iată care sunt etapele prin care veți trece pentru a finaliza acest montaj:

Alegerea motorului pentru automatizarea rulourilor

Primul pas pe care trebuie să îl faceți este alegerea motorului potrivit.

Puteți opta pentru mai multe  modele în funcție de o serie de parametri tehnici precum:

  • dimensiunile motorului;
  • silențiozitatea motorului;
  • puterea motorului;
  • modul în care motorul poate fi controlat;
  • protecția la îngheț;
  • oprirea în caz de obstacol.  

Spre exemplu, gama Oximo io propune motoare cu sisteme de protecție avansate, atât pentru siguranța rulourilor cât și pentru protecția motorului.

Copyright: ©Somfy Activités SA / Semaphore

Gama RS 100 io reprezintă motoare de calitate superioară, de tip plug-and-play, care pot fi controlate la două niveluri diferite de viteză, pentru a asigura silenţiozitate şi fiabilitate.

Puteți citi mai multe despre alegerea motoarelor pentru automatizarea rulourilor în articolul nostru precedent.

Alegerea sistemului de control pentru motorul ales

În funcție de motorul ales și de propriile preferințe, trebuie stabilit modul prin care veți controla rulourile exterioare.

Acest control se poate asigura atât cablat, cât și wireless.

Pentru controlul cablat, unitatea de comandă se va instala într-o zonă în care aveți acces cu ușurință. În acest caz traseul cablului prin locuință trebuie ales eficient pentru a nu schimba designul interior al camerei.

Copyright: @Somfy Activités SA / Sémaphore

Dacă instalarea motorului se face în timpul amenajărilor interioare atunci acest proces este unul facil. În caz contrar, instalatorul vă va recomanda cele mai bune soluții tehnice adaptate la particularitățiile de structură de la fața locului.

Pentru controlul de la distanță al rulourilor puteți opta pentru telecomenzi precum SMOOVE RS100 io, NINA TIMER IOSMOOVE Origin io sau SITUO VARIATION IO PURE 12L. Accesul se poate realiza și de pe telefonul mobil prin intermediul unităților de comandă Connexoon și Tahoma și al aplicațiilor dedicate.

Alegerea senzorilor pentru o automatizare extinsă

Desigur, pentru control în funcție de temperatură, luminozitate și starea vremii, puteți opta pentru instalarea senzorilor speciali. Aceștia vă vor permite crearea de scenarii în urma cărora rulourile se vor adapta în mod automat.

Senzorii se montează în exterior și comunică cu motorul și cu comenzile pe care le setați cu ajutorul aplicației dedicate pentru smartphone.

Copyright: ©somfy SAS/Sémaphore

Montajul senzorilor nu presupune un proces complicat, aceștia fiind de mici dimensiuni și ușor de adaptat în funcție de structura fiecărei locuințe.

Senzorii pot fi instalați și ulterior, după montajul motorului pentru automatizarea rulourilor exterioare. Așadar, aceștia pot fi achiziționați separat, sau împreună cu motorul ales inițial.

Puteți oricând extinde funcționalitatea controlului pe care îl aveți asupra zonei de umbrire, alegând noi senzori și noi soluții pentru motorizarea jaluzelelor, perdelelor sau porților de acces. Toate aceste elemente pot fi conectate la aceeași unitate de bază și controlate prin aceeași aplicație smart.

Pregătirea spațiului în care se face montajul

Motorizarea zonei de umbrire se poate face atât pentru rulouri existente, cât și pentru rulouri nou achiziționate.

Motorul se instalează în siguranță în timpul amenajării interioare sau ulterior acesteia. În plus, geamurile nu trebuie schimbate sau modificate în prealabil. Soluțiile de automatizare se adaptează condițiilor existente și pot extinde cu ușurință proiectul smart home prezent.

Copyright: @Somfy Activités SA / Sémaphore

Pregătirea spațiului în care se face montajul nu presupune activități speciale. Instalatorul va avea nevoie de acces în zona ferestrelor pentru a poziționa și pentru a monta motorul și unitatea de comandă aleasă.

Montajul se realizează fără a se strica izolația pereților și fără a se deteriora ferestrele. Instalarea se face la fața locului, în cel mai scurt timp posibil și fără activități neprevăzute – instalatorul va decide împreună cu beneficiarul etapele montajului.

Contactarea echipei de specialiști pentru finalizarea montajului

Acesta vă va recomanda cele mai bune soluții de care aveți nevoie și vă va oferi toate detaliile necesare atât în ceea ce privește alegerea sistemului de motorizare dar și finalizarea procesului de montaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *