interfon video

Cum iti poate schimba viata un interfon video

Domnul Popescu locuiește la o casă frumoasă, spațioasă, cu o curte bine aranjată, alături de soția și fiica lui. Viața lui este aproape perfectă de fiecare dată când vine acasă și este întâmpinat cu mult drag de familia lui.

Familia Popescu și-a schimbat locuința recent și aici, la noua casă, se simt ca în paradis. Totuși, un mic detaliu le-a scăpat din vedere la achiziția casei: distanța mare de la poartă până la intrarea în casă.

„De ce ar fi asta o problemă?”, s-a gândit doamna Popescu atunci când soțul ei i-a sesizat că nu și-au dat seama de asta de la început. Chiar așa, nu este un avantaj că zgomotele din stradă sunt auzite mai puțin în casă, atunci când sunt geamurile deschise? Priveliștea de pe geamul de la dormitor duce direct în grădina din curte, nu la asfaltul din stradă. De ce ar fi acesta un dezavantaj?

Domnul Popescu a început să constate, pe rând, problemele.

Problema #1:

„De fiecare dată când avem musafiri, trebuie să mă sune pe mobil să mă anunțe că sunt la poartă. Ba chiar s-a întâmplat o dată să vină soacra mea într-o vizită neanunțată și să stea la poartă 40 de minute până când am ajuns acasă să-i deschid, pentru că telefonul soției a rămas pe modul silențios și ea nu a auzit apelurile mamei ei”, a spus domnul Popescu.

„Ne-am instalat sonerie la poartă încă din prima zi, dar e un model cu volumul reglabil și noaptea îi setăm volumul la minim. Dimineața, de multe ori uităm să dăm volumul tare și rămâne așa câteva zile”, a adăugat el.

Problema #2:

„Sunt cam 80 de metri de la intrarea în curte până la intrarea în casă. Când sună cineva la poartă, ca să aflu cine e, trebuie să mă îmbrac, să ies din casă și să merg măcar 50 de metri ca să întreb cine e. Nu pot să văd de pe geam cine e în fața porții. Imaginați-vă cum ar fi dacă unul din copiii care se joacă pe stradă ar face o glumă să sune la poartă și să fugă”, a mai spus domnul Popescu.

Într-adevăr, la achiziționarea unei case, acesta e unul din criteriile la care puțini se gândesc. În plus, mai.

Pe termen lung, aceste probleme au continuat să îl deranjeze pe domnul Popescu și el a început să caute soluții. Din fericire, într- sunt și alte disconforturi care pot apărea și, atunci când afară e vreme urâtă, îți poți imagina cât de deranjant e dacă cineva sună la tine la poartă o bună zi, a aflat că își poate monta interfon video în casă și panou exterior în stradă, ca să poată să vadă cine îi sună la poartă.

De atunci, viața întregii familii s-a schimbat.

Cum a rezolvat un interfon video problemele familiei Popescu

Interfonul video de la Somfy este o soluție ușoară și sigură prin care familia Popescu află de fiecare dată cine sună la poarta lor, fără să se deranjeze deloc. Chiar dacă sună un „musafir nepoftit”, acesta poate fi văzut cu ajutorul monitorului instalat pe peretele din casă.

Având deja sonerie instalată, interfonul video nu a necesitat niciun fel de cablu în plus. Instalatorul care a venit acasă la familia Popescu a rezolvat totul în 30 de minute. Alimentarea electrică a panoului din stradă a fost făcută la cablul soneriei, deja existent.

Interfonul video e format din două componente:

  • Monitorul interior, care este instalat în casă, lângă ușa de la intrare și care permită oricui se află acasă să vadă cine sună la poartă, să răspundă și să deschidă poarta printr-o simplă apăsare de buton;
  • Panoul exterior, instalat în stradă, care permite vizitatorilor să sune și să își anunțe prezența. Panoul e dezvoltat ca să reziste în fața vandalismului și e dotat cu scut împotriva ploii, viziune de noapte și butoane luminate.

De la instalarea acestui echipament, domnul Popescu e mult mai liniștit. Iată de ce.

#1 Mai multă siguranță

Pentru momentele în care se află doar fiica acasă, ea a fost instruită să nu deschidă poarta nimănui, pentru că părinții au cheie și oricum nu sună. Totuși, ea poate vedea cine sună la poartă și chiar să facă o poză persoanei respective, fără să răspundă la interfon și fără să deschidă.

În felul acesta, când vin acasă părinții, ei vor vedea cine a sunat la poartă în absența lor.

Copyright ©somfy SASarnauld childéric

Copyright ©somfy SASarnauld childéric

#2 Mai mult confort

De acum înainte, familia Popescu va ști nu doar cine sună la poarta lor, ci și le va putea deschide direct din casă, de la monitorul interior.

Pentru și mai mult confort, pe viitor vor dori să-și instaleze un al doilea monitor interior, la etajul casei, pe hol. Așa nu va mai trebui ca domnul Popescu să coboare scările până la ușa de la intrare în casă, pentru a răspunde de la un singur monitor.

Este o senzație de milioane, mai ales în zilele geroase de iarnă.

Copyright @Somfy SAS  Arnaud Childéric

Copyright @Somfy SAS Arnaud Childéric

#3 Mai multă eleganță

Pe lângă toate funcțiile ingenioase și simplu de folosit pe care le oferă interfonul video instalat în casa familiei Popescu, acesta are și un aspect plăcut prin design-ul său modern.

Videointerfoanele sunt disponibile în 3 variante: albă, neagră și tip oglindă, iar la acest capitol doamna Popescu a fost cea care a decis ce variantă să aleagă familia ei. E ușor de ghicit.

În fiecare dimineață, la plecare, doamna Popescu are ocazia să-și verifice machiajul și coafura în ecranul videointerfornului, pentru ultima dată înainte să iasă din casă. A ales varianta tip oglindă.

#4 Mai multă flexibilitate

Instalarea unui interfon video este primul pas spre automatizarea casei familiei Popescu. Pe viitor, ei au în vedere să meargă și mai departe: vor instala în casă noi echipamente de automatizare Somfy și vor opta pentru completarea funcțiilor standard ale interfonului cu posibilitatea de a controla până la 5 echipamente.

Acestea pot fi: poarta, ușa de garaj, ușa de la intrare în casă, rulourile și sistemul de iluminat.

Copyright @Somfy SAS  Arnaud Childéric

Copyright @Somfy SAS Arnaud Childéric

Iată visul domnului Popescu: să ajungă acasă seara, să sune la interfon și soția lui nu doar să îi deschidă poarta ca să intre cu mașina, dar să îi și lumineze aleea, să îi deschidă ușa de la garaj și să îi deschidă și ușa de la intrare în casă, dintr-o singură apăsare de buton, fără ca ea să se deranjeze deloc.

Noi, la Somfy, credem că acest vis este ușor de îndeplinit. Misiunea noastră e să îndeplinim astfel de vise precum ale familiei Popescu dar și ale familiei tale, fără ca tu să nu depui niciun efort. Pentru mai multe detalii, te așteptăm să descoperi produsele noastre pentru instalarea unui video interfon acasă la tine!

Copyright imagine top: @Somfy SAS / Arnaud Childéric

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *