rolete textile pentru acasa

Ghid pentru intretinerea unui set de rolete textile

Setul tău de rolete textile este cel care îţi va răcori zilele şi încălzi nopţile. Va lumina dimineţile şi întuneca după-amiezele prea obositoare. Un set de rolete textile îţi va demonstra că fără el viaţa poate omite unele detalii de confort care să îţi schimbe în totalitate zilele.

Este clar că durata de viaţă a unor rolete textile se poate întinde pe parcursul unor decenii. Însă, problema principală a obiectelor este că, odată ce le ai, apare şi grija de a nu le periclita durata de viaţă cu nimic. În cazul unor astfel de produse, aceasta se manifestă prin grija de a nu le strica şi nedumeririle despre cum le poţi menţine.

Evident, roletele sunt supuse depunerilor de praf şi, chiar unor rare incidente care le provoacă pete. Timpul trecut peste ele îşi va spune cuvântul, însă la fel o face şi grija faţă de rolete textile. Spre deosebire de ele, jaluzelele din metal se curăţă destul de uşor, în cadă, cu ajutorul unui burete moale. Însă, avantajele unor rolete textile sunt nenumărate. În primul rând, stilul, formele, culorile sunt mult mai extinse faţă de cele metalice. Ele sunt adaptabile oricăror dimensiuni de ferestre şi fac ca acestea să fie înfrumuseţate într-un mod aproape unic.

Frumuseţea setului de rolete textile

Un astfel de set de rolete textile îți oferă libertate: pot fi personalizate în orice fel. Dacă vrei să reproduci modelul perdelelor bunicii sau ai nevoie de o culoare greu de găsit în alte locuinţe, o poţi face cu aceste produse. Ele sunt uşor de manevrat şi se adaptează sistemelor automate de senzori. Astfel, poţi sta pe fotoliu şi manevra telecomanda care le mişcă. Motorul lor e discret, în timp ce efortul de manevrare este redus.

Somfy rolete textile office

Roletele textile pot fi folosite si la birou.

Aceste rolete sunt şi elastice şi se pot adapta mai uşor dimensiunilor diferite ale geamurilor. În plus ele sunt şi mai uşoare, aspect care se poate observa fără eforturi suplimentare. Nu te vor încurca la montaj, iar greutatea lor mică va contribui la plăcutul sentiment pe care îl ai, atunci când le priveşti.

Întreţinerea de rutină a unor rolete textile

Procesul de îngrijire a roletelor începe odată cu momentul alegerii lor. Atunci când te opreşti asupra unora dintr-un material suficient de rezistent, el îţi va oferi avantajele de care ai nevoie.

Roletele pot deveni o parte a procesului de curăţenie interioară, ca să le poţi încetini murdărirea. Astfel, specialiştii recomandă ca, atunci când foloseşti aspiratorul, să le muţi în poziţia „închis”, apoi să le cureţi cu un aspirator. Însă, este necesar ca acesta să aibă montat capătul „blând”, care este dotat cu o perie. Roletele ar trebui aspirate, în medie, o dată la 60 de zile.

Atât timp cât metodele de curăţare nu sunt agresive, materialul nu va fi afectat. Nu folosi detergenţi puternici, diverşi agenţi de curăţare uscată sau perii aspre, care le pot afecta ţesătura. Există şi dispozitive de aspirare a prafului pe bază de pene, care acţionează uşor asupra roletelor. În plus, dacă le ţii într-o poziţie ridicată cât mai mult timp, praful le va atinge mai greu.

rolete textile somfy

Un set de rolete textile umbreste incaperea si mentine temperatura.

Rolete textile la spălat

Totuşi, vine acel moment când nu ai de ales – setul tău de rolete textile trebuie spălat. Atunci, îţi poţi umple cada cu circa 15 centimetri de apă caldă, pe care o „condimentezi” cu detergent. Mută roletele în poziţia de „închis”, apoi întinde-le în cadă. Lasă-le la înmuiat între 30 şi 45 de minute, apoi curăţă uşor, cu mâna, zonele vizibil murdare. Odată spălate, roletele textile trebuie clătite, ca şi garderoba, în două ture de apă rece.

După ce le-ai întins la uscat, ele au nevoie să rămână în poziţia „deschis” circa 45 de minute, ca să te poţi convinge că nu conţin nicio urmă de apă.

Roletele poartă responsabilitatea de a fi făcute din materiale textile, însă se vor dovedi nişte ajutoare de nădejde, atunci când vine vorba de umbrire şi înfrumuseţare a geamurilor. Motorizările destinate acestor tipuri de rolete sunt similare cu cele pentru jaluzele interioare.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *