Jaluzele orizontale PVC

5 mituri si adevaruri despre jaluzele orizontale pvc

Dacă vrei să îţi accesorizezi ferestrele cu jaluzele orizontale pvc, începi cu documentarea. Odată ce intri pe diverse site-uri de pe internet, te poţi lovi de o mulţime de „sfaturi”, „argumente” sau „adevăruri” despre ce ar putea să implice un set de jaluzele orizontale pvc. Mai mult decât atât, poţi afla păreri contradictorii despre compatibilitatea lor cu un sistem de automatizare.

Înainte de orice analiză, trebuie să ştim exact ce înseamnă PVC. Cunoscut şi sub numele de policlorură de vinil sau vinil, PVC-ul este un material popular în domeniul decorării geamurilor. Un set de jaluzele orizontale pvc este adaptabil atât reşedinţelor private, cât şi sediilor de birouri. Acestea sunt disponibile la preţuri accesibile pe piaţă. Jaluzelele din pvc sunt uşor de instalat şi oferă beneficiul adaptabilităţii. Însă, ca orice produs de pe piaţă acest tip de jaluzele sunt supuse unor mituri sau „fapte” expuse fără argumente. Mai jos, vă oferim câteva dintre acestea, cu tot cu demontările implicite.

PVC-ul este la fel de fragil ca plasticul.

PVC-ul este un derivat sintetic din plastic, ce poate fi găsit într-o multitudine de produse. Atunci când te gândeşti la jaluzele orizontale pvc, trebuie să realizezi că aceasta este doar o categorie în care poţi regăsi acest material. Totuşi, jaluzelele din pvc, comparativ cu cele din plastic, oferă rezistenţă. Echiparea lor cu senzori îi va controla mişcările, astfel încât să evite riscurile legate de o eventuală deteriorare. Despre senzori puteți citi și într-un articol anterior.

Sistemul de automatizare face ca jaluzelele să fie rezistente, mulţumită faptului că ele se vor mişca tot timpul, în acelaşi ritm. În plus, mecanismul inteligent poate fi văzut şi ca unul prevăzător. În cazul în care urmează o furtună cu un vânt puternic ori o ploaie, acesta va simţi manifestările meteorologice şi va fi coborât sau ridicat fără influenţe, în cazul în care geamul este deschis.

Dacă nu, senzorul responsabil de razele soarelui va acţiona în consecinţă, atunci când va simţi că lumina este prea puternică pentru mobila ta din interiorul casei şi va coborî jaluzelele. Atunci când pericolul trece, jaluzelele vor fi ridicate.

Setul de jaluzele orizontale pvc nu influenţează aspectul camerei.

Jaluzelele orizontale din pvc par să nu ofere opţiuni, în ceea ce priveşte un eventual aspect estetic al camerei. Atunci când te gândeşti la materialul brut pvc, nu îţi imaginezi neapărat opţiuni cromatice ale acestuia. Însă, le poţi alege şi poţi schimba radical aspectul camerei în care le-ai montat. Poţi alege culori intense ori subtile, care să reflecte starea ta de spirit obişnuită sau stilul arhitectural al casei. Te poţi gândi chiar şi la cromoterapie, din moment ce jaluzelele sunt considerate ca fiind un filtru al luminii.

Nuanţa se va întuneca, odată cu strângerea lor şi se va lumina cu siguranţă, atunci când decizi să le cobori. Ea poate fi influenţată de razele soarelui sau ele subtile ale lunii, astfel încât să acţioneze asupra stării tale psihice, fie că le acorzi atenţie dimineaţa sau seara.

Contribuţia jaluzelelor la căldura din casă nu este perceptibilă.

Fie că vorbim despre jaluzele orizontale pvc sau din alt material, scopul principal al unor astfel de produse este de a izola lumina din interior de cea din afară, dar şi de a oferi intimitate în faţa vecinilor sau trecătorilor, acolo unde este cazul. Însă, acest material poate să se ocupe şi de temperatura din casă, cu rezultate vizibile.

somfy jaluzele orizontale pvc automate

Este posibil să nu mai fii nevoit să suporţi efectele negative ale aparatului de aer condiţionat sau căldura în exces a caloriferelor, prin avantajul căldurii naturale. Razele solare din timpul zilei îţi pot aduce căldura de care ai nevoie seara, în timp ce răcoarea din timpul nopţii te poate salva de o zi prea călduroasă.

Totuşi, aceste jaluzele nu sunt agresive. Nu vei găsi diferenţe de 10 grade Celsius între interior şi exterior, astfel încât să fii nevoit să iei măsuri în această privinţă. Însă, vei putea profita de darurile oferite de diferenţele de temperaturi, fără griji. În plus, jaluzelele din pvc blochează o parte din razele UV nesănătoase ale soarelui în afara casei. Astfel, chiar dacă ai adormi lângă geam, nu te vei trezi cu un bronz nepotrivit sau într-o situaţie delicată, mulţumită senzorilor responsabili de razele soarelui.

Este posibil ca setul de jaluzele orizontale pvc să nu fie compatibil cu sistemele de automatizare.

Nimic mai fals. Materialul din care sunt făcute jaluzelele nu influenţează automatizarea lor, atâta timp cât acestea oferă posibilitatea ridicării sau coborârii acestora. Automatizarea îţi oferă, din contră, sustenabilitate şi siguranţă. Astfel de opţiuni oferă o garanţie consistentă, iar bateriile care alimentează telecomanda şi/sau panoul de control au o durată de viaţă de cinci ani. Acestea au beneficiul unui sistem de avertizare care te anunţă din timp, atunci când este nevoie să le schimbi.

O călătorie pe site-ul Somfy te va lămuri în privinţa acestui mit, mulţumită detaliilor precizate, a secţiunii de întrebări şi răspunsuri, dar şi a opţiune personalizată de căutare a produselor potrivite casei tale.

Sistemul de automatizare este instalat de către specialiştii Somfy, care îţi pot răspunde la orice întrebări legate de acest subiect. Fiecare specialist a absolvit cursuri care să îi ateste profesionalismul şi va fi disponibil, indiferent de situaţie. Astfel, vei observa uşor că sistemul tău nu va suferi din cauza unor posibile improvizări, aşa cum se întâmplă atunci când primeşti un produs acasă, împreună cu un manual de instrucţiuni cu care eşti nevoit să te înfrunţi.

Setul de jaluzele orizontale pvc este greu de curăţat.

Din nou, ne referim la un mit. Fie că este vorba de pvc sau aluminiu, jaluzelele sunt uşor de curăţat şi întreţinut. Nu ai nevoie să chemi personal specializat, nici să le duci la firme greu de găsit. Praful strâns pe ele este în cantităţi mici şi poate fi şters cu uşurinţă. Poţi opta pentru două metode: curăţirea completă sau cea rapidă.

jaluzele orizontale pvc somfy

Prima dintre acestea implică o spălare profundă, periodică, recomandată pentru momentele când simţi nevoia unei astfel de iniţiative. Atunci va trebui să le ridici, apoi să le desfaci de pe fereastră şi le transporţi până în cadă. Le acoperi cu apă şi le mişti uşor, pentru a elimina praful. Îţi recomandăm să foloseşti apă caldă, însă nu fierbinte şi să le agiţi, regulat, pentru a le curăţa. După ce simţi că acestea sunt curate, le poţi scoate din cadă şi pune la uscat, pentru o perioadă de minim 24 de ore, ca să te asiguri că jaluzelele sunt complet uscate, înainte de a le remonta.

Metoda rapidă de curăţare a jaluzelelor din pvc înseamnă un efort mai mic, însă direct proporţional cu calitatea spălării lor. Această metodă se bazează pe principiul ştergerii de praf: un spray specializat, combinat cu o cârpă din bumbac vor face minuni. Şterge jaluzelele de sus în jos, cu atenţie, pe toate părţile, iar rezultatele vor fi vizibile.

Acestea sunt doar o parte din miturile cu care te poţi întâlni, atunci când alegi să te documentezi pe internet legat de un set de jaluzele orizontale pvc. Din păcate, dezinformările sunt răspândite, însă o bună căutare îţi va oferi rezultatele pe care le doreşti. În plus, acesta este şi motivul pentru care noi am ales să personalizăm căutarea ta de produse, pentru a-ţi oferi mai degrabă răspunsuri sau soluţii, în locul unor simple opţiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *