Jaluzele si perdele

7 motive sa folosesti jaluzele si perdele automate

Se spune că acasă este locul unde îți este inima. Trebuie să fie locul care să te reprezinte cel mai bine și pe care să îl decorezi în stilul tău personal. Din acest proces de decor, amenajarea ferestrelor este una din cele mai importante părți și acest lucru se poate face foarte ușor cu jaluzele si perdele.

Ele pot aduce multe avantaje spațiului tău, precum acoperirea ferestrei, controlul pătrunderii luminii, securitatea obiectelor din încăpere. Dacă jaluzelele și perdelele sunt automatizate, lista de avantaje ar crește.

Iată de ce îți recomandăm să folosești jaluzele interioare, jaluzele venețiene exterioare si perdele automate cu ajutorul motoarelor Somfy în locuința sau biroul tău!

Motive sa folosesti jaluzele si perdele automate

#1 Îmbunătățirea aspectului

Când vine vorba de alegerea jaluzelelor și perdelelor care ți se potrivesc, există o mare varietate de opțiuni pe piață. De la design-uri diferite, culori și până la materialele folosite, jaluzelele și perdelele pot fi alese conform stilului de design interior folosit în spațiul tău sau pot fi realizate chiar la comandă, după nevoile și preferințele tale.

Pentru un aspect clasic, poți opta pentru jaluzele de lemn. Pentru un aspect modern, poți alege jaluzele cu lamele de plastic sau metal sau chiar și alte materiale care se potrivesc mai bine în spațiul tău.

Nu doar design-ul este singurul criteriu după care poți alege jaluzelele sau perdelele! Poți să le selectezi și în funcție de tipul de deschidere sau de formă.

De exemplu sistemele de umbrire interioare pot fi tip rulou, venețiene sau romane, fiecare la rândul său disponibile într-o gamă variată de materiale și culori.

tipuri jaluzele interioare

Perdelele, pe de altă parte, pot fi cu pliu olandez, cu pliu simplu sau cu pliu încrețit, fiecare pentru un stil diferit de decor.

tipuri perdele interioare

Este foarte important să știi că indiferent de tipul perdelelor și jaluzelelor, acestea pot fi automatizate folosind soluțiile Somfy.

#2 Control deplin al luminii

În teorie poate părea puțin abstract acest avantaj, însă închipuie-ți că ai citi acest articol pe ecranul unui laptop în timp ce soarele bate direct pe ecranul tău. Nu-i așa că te-ai chinui?

Dacă atunci când vrei să închizi perdelele sau jaluzelele, ele ar fi departe de tine, ai deranja pe cineva dacă ai face asta sau pur și simplu ar trebui să te „lupți” cu un șnur sau cu o sfoară care se înoadă!

Un set de jaluzele si perdele automate ar împăca pe toată lumea. Poți decide exact care să fie cantitatea de lumină care să pătrundă în încăpere la un anumit moment al zilei, prin ajustarea poziției acestora folosind un panou de control montat în perete sau chiar o telecomandă.

În felul acesta, poți citi acest articol fără să te doară ochii, poți crea ambianța perfectă pentru vizionarea unui film în casa ta la miezul zilei sau poți lucra liniștit la birou, fără ca soarele să te deranjeze dar și fără să blochezi complet pătrunderea lui în încăpere.

Direcția luminii solare poate fi foarte ușor reorientată cu ajutorul lamelelor jaluzelelor, fie în mod automat, fie printr-o singură apăsare de buton.

#3 Protejarea intimității

Dacă folosești jaluzele si perdele la parterul unei clădiri, poți avea parte de lumină naturală și să nu fii văzut de persoanele de pe stradă în același timp.

Poți folosi aceste sisteme și la ferestrele de la etaj, ele protejându-te în timpul nopții, când ai lumina aprinsă și nu vrei să fii văzut de vecinii curioși.

Probabil te gândești că acesta este rolul obișnuit al oricărui set de jaluzele si perdele. Însă, închipuie-ți că poți avea parte de această intimitate fără să miști un deget și fără să te „lupți” cu niciun șnur; prin folosirea unui senzor de lumină, jaluzelele și perdelele tale se pot deplasa automat în funcție de intensitatea luminii de afară și conform preferințelor tale.

Copyright: @Somfy SAS / Arnaud Childéric

Copyright: @Somfy SAS / Arnaud Childéric

#4 Mentenanță și curățare ușoară

Atât jaluzelele cât și perdelele nu au nevoie de schimbare după o anumită perioadă de timp și nici nu necesită să fie curățate prea des. Odată ce le-ai instalat, te poți bucura de ele ani de zile fără să-ți faci nicio grijă în privința lor.

Ele vor fi aceleași jaluzele si perdele frumoase pe care le-ai instalat în prima zi, aducându-ți bucurie și multe avantaje.

În plus, ele sunt foarte ușor de curățat. Jaluzelele au nevoie de o ușoară curățare a lamelelor de praf, cu ajutorul unui prosop ușor umed, iar perdelele, în funcție de dimensiunea lor, se pot da jos pentru a fi spălate.

#5 Rezistență îndelungată

Jaluzelele și perdelele sunt foarte rezistente. În special dacă sunt deplasate cu ajutorul unui motor, ele vor avea o durată mai mare de viață deoarece vor fi mișcate cu viteza optimă, fără să fie forțeze sub nicio formă.

Pe de altă parte, utilizatorul uman le poate defecta mai ușor dacă nu este atent.

Așa cum spuneam și mai sus, odată instalate, te poți bucura de ele mulți ani, fără să le acorzi atenție.

Copyright: ©Somfy SAS/Arnaud Childéric

Copyright: ©Somfy SAS/Arnaud Childéric

#6 Nu împiedică pătrunderea brizei naturale

Poate sunt momente când ai nevoie de o briză de aer curat fără să ieși din încăpere. Te poți bucura de ea, fără să îți compromiți intimitatea. Pur și simplu deschide fereastra, lăsând lamelele jaluzelelor închise sau lăsând perdelele să acopere ferestrele.

Fie că vrei să simți briza plăcută de vară, fie că vrei să auzi ciripitul păsărilor sau să îți privești grădina, fără să permiți nimănui să vadă în camera ta, jaluzelele și perdelele pot fi setate corespunzător.

#7 Ocupă o suprafață mică

Da, ultimul motiv dar nu cel din urmă este unul din cele mai mari avantaje pe care ți le poate oferi orice obiect de decor: spațiul redus utilizat! Îți poți decora ferestrele și să transformi total aspectul din încăpere, salvând foarte mult spațiu.

Un set de jaluzele si perdele oferă încăperii tale aspectul dorit fără să o aglomereze și contribuie la crearea unui spațiu aerisit din ambele puncte de vedere.

Așadar, având toate aceste motive în minte, vei profita de avantajele pe care ți le oferă un set de jaluzele si perdele automate?

Dacă știi motive în plus pentru care ar trebui să folosești astfel de sisteme în spațul tău sau dacă ai avut deja o experiență pozitivă cu ele, ne-ar plăcea să îți aflăm povestea în secțiunea de comentarii.

Copyright foto top: @Somfy SAS / Arnaud Childéric

Comentarii

  1. Ce poze pline de inspiratie!Felicitari!Cand m-am mutat in Cosmopolis am insistat sa imi aleg perdele si jaluzele cat mai frumoase.Pentru dormitor am ales niste jaluzele super, iar pentru living am ales o perdea din matase dar ceva mai futurist.Toata lumea a fost incantata cand a venit in vizita la mine si le a vazut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *