Cum afli daca jaluzelele automate sunt pentru tine

Poate că ești pasionat de gadget-uri și îți dorești să ai acasă jaluzelele automate de care ai auzit până acum doar în reclame. Sau, poate că ai fost recent în vacanță la un hotel unde ai observat cu câtă ușurință se pot acționa jaluzelele, direct din telecomandă.

Indiferent de motivul pentru care îți dorești jaluzele automate în casa ta, cu siguranță ai o serie de întrebări înainte să cauți soluția potrivită. În afară de faptul că jaluzelele automate pot fi un gadget foarte interesant pe care îl poți folosi și ca să-ți impresionezi prietenii, ce alte beneficii mai îți oferă?

Jaluzelele automate, indiferent că sunt interioare sau exterioare, se pot instala în orice tip de locuință sau clădire, iar motivele pentru care oamenii le aleg sunt diverse. Din discuțiile cu clienții noștri, am extras câteva beneficii pe care ei le consideră atunci când decid să își motorizeze jaluzelele.

De ce aleg clienții jaluzelele automate?

Confortul sporit

Credem că factorul cel mai important în alegerea jaluzelelor automate este comoditatea. Imaginează-ți ce viață ușoară ai avea când ajungi acasă și îți reglezi poziția lamelelor jaluzelelor direct din fotoliu. Sau, chiar mai simplu, când setezi un scenariu care să îți închidă jaluzelele pe timp de noapte și să le deschidă odată cu primele raze de soare ale dimineții. În plus, scapi de grija corzilor pe care trebuie să le acționezi și care, de multe ori, prezintă riscul să se blocheze.

Gândește-te ce ar însemna să deschizi și să închizi cu ajutorul corzilor toate jaluzelele din locuința ta. Dacă ele sunt motorizate, poți apăsa un singur buton și toate acționează simultan, după preferințele tale.

Actionare jaluzele telecomanda

Copyright: ©Somfy SAS/Arnaud Childéric

Primul pas spre a avea o casă inteligentă

Este adevărat, încă nu trăim scenarii SF la noi acasă, ca în desenele animate cu familia Jetsons. Cu toate acestea, tehnologia a devenit o parte importantă din viața noastră și din ce în ce mai multe familii o folosesc pentru a-și face viața mai ușoară.

La fel poți face și tu: dacă nu ai nicio altă motorizare în locuința ta, atunci automatizarea jaluzelelor poate fi primul pas spre a avea o casă inteligentă. Soluția Somfy nu se rezumă doar la instalarea unui motor și a unui sistem de control pentru acesta, ea înseamnă mai mult de atât.

Poți alege instalarea unui ceas programabil, cu ajutorul căruia să îți setezi scenarii pentru reglarea automată a jaluzelelor în fiecare zi. În felul acesta, ele se vor deplasa conform setărilor tale, chiar și atunci când nu este nimeni acasă.

ceas programabil Somfy

Poți alege instalarea unui senzor de lumină, care va acționa jaluzelele conform preferințelor tale: dacă dorești mai multă lumină în cameră pe timpul zilei, ele își vor menține lamelele în poziție deschisă; dacă dorești ca, în anumite camere, soarele să nu pătrundă, lamelele jaluzelelor se vor apropia, împiedicând pătrunderea soarelui.

Având toate aceste posibilități, casa ta este pe cale să devină o casă inteligentă. Oricând, poți adăuga noi automatizări la alte sisteme de umbrire sau de acces, precum rulouri, perdele, rolete, copertine, uși de garaj sau porți de acces, pe care le poți controla simultan.

Având în minte toate aceste motive, plus faptul că acționarea jaluzelelor nu va face zgomot, mulți clienți aleg această soluție.

Cheia spre confort: personalizarea

După cum probabil ai observat, trăim într-o lume în care personalizarea este cheia spre confortul nostru. Aproape orice obiect a devenit personalizabil și fiecare beneficiar dorește ca obiectele pe care le folosește să îl reprezinte.

Având o gamă variată de funcții și scenarii de umbrire care pot fi setate, jaluzelele automate se integrează perfect în lumea în care trăim.

Astfel, îți poți seta poziția jaluzelelor și chiar ora de schimbare a ei, după bunul plac, astfel încât să te reprezinte.

Jaluzele bune, vecini buni

De obicei, motivele pentru care oamenii preferă intimitatea în locuința lor variază. Probabil că anumite persoane preferă să nu le fie vizibile bunurile din locuință din motive de siguranță sau alții preferă intimitatea când își petrec timp alături de cei dragi.

Cu toate acestea, cât timp jaluzelele îți protejează intimitatea, ești în siguranță. Chiar și atunci când nu ești acasă, jaluzelele pot fi reglate să permită soarelui să pătrundă în camere pe timp de zi și să fie închise noaptea, pentru a da impresia că este cineva acasă.

Cu toate acestea, poți seta jaluzelele să se închidă automat în perioada zilei când soarele este mai puternic, pentru a-ți proteja mobilierul, parchetul, covorul sau aparatele electronice de razele puternice ale soarelui, care le pot deteriora.

În plus, dacă ești acasă și lucrezi la computer, nu mai trebuie să te ridici de pe scaun ca să închizi jaluzelele și să ai umbră.

Lucru jaluzele automate

Copyright: ©Somfy SAS/Arnaud Childéric

Sunt potrivite pentru tine jaluzelele automate?

Luând în considerare toate aspectele menționate mai devreme, ai alege în locuința ta jaluzele automate?

Majoritatea clienților le aleg tocmai din acest motiv: îți transformă locuința în spațiul conectat și inteligent la care de mult visau și îi ajută să economisească timp și energie. În afară de faptul că sunt primul pas spre a avea o casă inteligentă, instalarea acestor jaluzele este și primul pas spre a avea o locuință verde.

Cu toate aceste beneficii, trebuie să te gândești, înainte de a alege această soluție, și la posibilitățile de integrare a lor în spațiul disponibil din locuința ta, dar și la bugetul pe care îl poți aloca.

Deoarece mulți clienți ne întreabă care este costul motorizării pentru sistemele de umbrire, am răspuns la această întrebare în articolul „Cat costa motorizarea rulourilor?”.

Cu cât dorești să motorizezi mai multe seturi de jaluzele, cu atât costul va fi mai mare, deoarece va trebui să achiziționezi câte un motor pentru fiecare. Cu toate că, pe măsură ce trece timpul, utilizarea de jaluzele automate te va ajuta să economisești timp și bani, la început trebuie să îți stabilești cu atenție bugetul.

În final, trebuie să iei în considerare și faptul că instalarea motorizării pentru jaluzele trebuie realizată de un profesionist. Dacă, având în vedere toate aceste aspecte, ai decis că jaluzelele automate sunt pentru tine, te felicităm! Te așteaptă o călătorie interesantă, care începe prin contactarea unui partener Somfy care te poate ajuta să faci alegerea potrivită!

Copyright foto top: ©Somfy SAS/ Alex Stafford – Photography – Inc.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *