Telecomanda Somfy

5 locuri unde poti pastra o telecomanda

Telecomanda este acea invenţie care ne scuteşte, în fiecare zi, de eforturi pe care poate că nu avem timp sau starea de spirit să le facem. În urmă cu două decenii, românii se uitau la televizoare cu tub, uneori în culori derivate din alb şi negru, „dotate” cu circa 6 butoane cu rotiţe de scală. Pe atunci, dacă aveai oaspeţi şi trebuia să dai volumul mai încet, era nevoie de un efort colectiv pentru a duce sarcina la bun sfârşit.

Între timp, televizoarele au evoluat în LED-uri sau LCD-uri, antenele parabolice s-au transformat în pachete maxime de posturi TV, şi-au făcut loc pe piaţă produse precum sisteme home-cinema, combine audio, DVD playere, aparate de aer condiţionat, chiar şi porţi şi uşi de garaj, pentru care totul se rezolvă printr-o apăsare a butoanelor de pe telecomanda.

Telecomanda a fost inventată în anul 1898, de către Nikola Tesla şi acţiona prin unde radio. În comerţ, prima telecomanda destinată manevrării televizorului a apărut în 1950 şi era supranumită „leneşul”. Totuşi, aceasta era conectată la aparat prin fire. Abia peste alţi 6 ani, Robert Adler a dezvoltat o telecomandă făra fir, care acţiona cu ultrasunete. Astăzi, dacă avem aplicaţiile potrivite, chiar şi telefonul mobil poate deveni, temporar, o telecomandă.

Când telecomanda devine o comoară de negăsit

Scopul practic al telecomenzii este dat de utilitatea ei universală. Cu cât mai puţine aparate pot fi controlate dintr-o telecomanda, cu atât valoarea ei creşte. Într-o casa inteligenta, câteva butoane te pot scuti de manevrarea porţilor, uşii de garaj, marchizelor, rulourilor şi jaluzelelor, dar şi a ecranului de proiecţie.

Telecomanda este cu atât mai valoroasă cu cât, odată pierdută, nu o poţi cumpăra din orice magazin de electrice. Potrivit celor de la Logitech, atunci când pierzi o telecomanda, „sunt câteva locuri din casă unde ai putea să o găseşti”. Ironic, 49% dintre participanţii la studiu au găsit-o între pernele canapelei, iar 8% au descoperit telecomanda în baie sau în dulapul de haine. În „coada” studiului se află cei care şi-au regăsit telecomanda pierdută în frigider sau în maşina personală.

Unde îşi merită locul o telecomanda

Dacă ai renunţat la televizor în favoarea unui ecran de proiecţie, singura telecomanda pe care o vei folosi este cea universală. Astfel, vei scăpa de un teanc de astfel de device-uri, pe care s-ar putea să le pierzi atunci când nu te aştepţi.

Telecomanda are nevoie de un loc al ei în locuinţa ta. Mai jos îţi oferim cinci soluţii pentru o telecomanda bine păstrată.

1. Un loc sigur, special amenajat.

Fie că este vorba de un colţ al unei mese sau o deschidere în bibliotecă, telecomanda trebuie păstrată în acelaşi loc, de fiecare dată. Transformarea depozitării ei într-un ritual va face ca, din instinct, tu să plasezi mereu telecomanda acolo unde „îi e locul”.

2. În suporturi special create.

Deja pe piaţă au apărut suporturi de telecomandă, sub formă de cutiuţe de birou, cu separeuri pentru fiecare dintre ele. Astfel, telecomanda va fi uşor de găsit, atunci când altcineva are nevoie de ea şi va impune obligaţia de a fi plasată în acelaşi loc, după folosire.

3. În suporturi pentru canapea.

Există deja suporturi de telecomandă care rămân atârnate de una dintre marginile canapelei. Acestea pot fi închise sau acoperite, ceea ce îi va feri şi pe copiii curioşi.

4. Pe rafturi suspendate.

Un raft suspendat poate fi o piesă de mobilier şic, dacă decizi să foloseşti, pe post de suport, o carte veche sau un accesoriu devenit nefuncţional. Acel raft, devenit unul cu o singură utilitate, poate fi plasat la orice înălţime din perete şi va deveni inaccesibil celor mici sau animalelor.

5. Lângă unul dintre aparatele pe care le controlează.

Cum poţi găsi o telecomandă mai uşor decât atunci când o cauţi fix lângă obiectul de care se ocupă? Deşi înseamnă un mic efort în acea zi, plasarea unei telecomenzi universale lângă unul dintre aparatele pe care le manevrează îţi va transforma dimineţile într-un ritual fără griji.

Telecomanda te va scăpa de efortul de a manevra manual aparate, uneori, dificil de pornit. Însă, o telecomandă universală îţi va aduce bucuria unor manevre efectuate chiar şi fără să fii acasă sau să iniţiezi ceva, mulţumită avantajului lor de a putea programa de dinainte ceea ce tu îţi doreşti să se întâmple în fiecare zi, la aceeaşi oră.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *