Despre tehnologia io-homecontrol

11 lucruri pe care nu le stiai despre tehnologia io-homecontrol

După ce am discutat pe acest blog despre casa viitorului și modalități de automatizare pentru fiecare sistem de umbrire (rulouri, jaluzele, rolete etc) și de acces (uși de garaj, porți etc), a sosit momentul să aducem în discuție o tehnologie revoluționară care îți transformă casa într-una inteligentă pe baza undelor radio.

Este vorba de io-homecontrol®, tehnologia wireless care îți transformă cu adevărat locuința într-o casă inteligentă prin crearea unei compatibilități între toate echipamentele motorizate și de control. Numeroase companii de renume internațional au ales să creeze produse compatibile cu protocolul io-homecontrol.

Cu alte cuvinte, această tehnologie te ajută să transmiți comenzi, cu același dispozitiv de control, către ferestre, uși, rulouri, copertine, jaluzele și chiar sistemele de iluminat și încălzire.

Pentru a înțelege mai bine modalitatea de funcționare a acestei tehnologii, am pregătit o listă de amănunte pe care este posibil să nu le fi știut despre modul de funcționare și avantajele acestei tehnologii inovatoare.

Știai că…

1. Nu este nevoie să ai toate dispozitivele automate instalate de la început? Îți poți echipa pe rând locuința cu sisteme compatibile io-homecontrol, în funcție de preferințele tale. Poți acționa aceste produse împreună sau separat, printr-o simplă apăsare de buton. Imediat cum un nou produs compatibil cu această tehnologie este instalat în locuința ta, acesta e recunoscut automat de dispozitivul de comandă și de celelalte sisteme.

2. Această tehnologie crește eficiența echipamentelor automatizate din locuința ta, oferind confort, securitate și economii de energie?

3. Denumirea „io-homecontrol” provine de la: „interoperable” (din engleză, interoperabil, semnificând produse de la diferiți producători care pot fi acționate între ele în mod consistent) și „home control” (din engleză, controlul locuinței, semnificând un singur punct de control care acționează toate componentele automate din locuința ta)?

4. Tehnologia io-homecontrol îți permite controlul sistemelor (rulouri, jaluzele, rolete, uși de garaj, porți de acces etc) atât din interiorul locuinței (folosind un punct de control) cât și de la distanță? Astfel, de exemplu, poți deschide de la serviciu ușa de la intrare pentru copilul tău dacă a ajuns înaintea ta și și-a uitat cheile.

5. Brand-uri de renume internațional au ales să livreze produse compatibile cu tehnologia io-homecontrol, precum: Groupe Atlantic, Somfy, VELUX, WindowMaster, Ciat sau Overkiz? Astfel, chiar dacă deții produse aparținând mai multor brand-uri, acestea pot fi acționate împreună sau separat, cu o singură apăsare de buton. Astfel, folosind tehnologia io-homecontrol, îți poți transforma locuința cu adevărat într-o casă inteligentă: din aceeași telecomandă, vei controla ferestrele de mansardă automatizate de VELUX, vei deschide ușile motorizate de Hoppe, îți vei regla sistemele de încălzire marca Honeywell și vei deschide jaluzelele, rulourile și copertinele motorizate de Somfy.

tehnologia io-homecontrol

click pe imagine pentru mărire

6. Io-homecontrol, fiind o tehnologie wireless, nu necesită cablaje sau costuri suplimentare pentru instalare? Toate produsele compatibile io-homecontrol sunt ușor de instalat și operat.

7. Io-homecontrol îți face viața mai ușoară? Poți crea scenarii pentru sistemele automate din locuința ta; astfel, acestea vor fi acționate automat, fără intervenția ta. Dimineața, de exemplu, casa ta poate intra într-un modul de trezire, astfel ridicând automat toate rulourile sau deschizând ferestrele din dormitor și se poate asigura că în cameră temperatura este optimă.

8. Dispozitivele de comandă și de recepție funcționează pe baza unei comunicări bidirecționale? Astfel, de fiecare dată când trimiți o comandă, ea va fi verificată și confirmată în timp real că a fost executată. Tu vei putea vedea acest lucru cu ajutorul unui mesaj „OK” pe ecranul telecomenzii sau un semnal luminos.

9. Io-homecontrol poate combina atât sisteme dinamice de protecție sau umbrire (rulouri, uși de acces, porți de garaj, jaluzele, rolete etc) cât și sisteme statice de avertizare (senzori, alarme)? Toate acestea pot fi controlate automat, în funcție de un scenariu prestabilit sau de către operatorul uman, folosind un dispozitiv de comandă.

10. Este o tehnologie extrem de sigură? Fiecare comandă transmisă prin unde radio este criptată simetric folosind o cheie de 128-biți care este imposibil de decriptat de către o altă telecomandă similară, externă. Controlul online de la distanță este protejat cu ajutorul unui ID și a unei parole unice, pe care doar proprietarul le cunoaște.

11. Pe timpul sezonului rece, doar încălzirea reprezintă până la 70% din consumul de energie al unei locuințe, iar iluminarea are un procentaj de 14%? Cu ajutorul protocolului io-homecontrol, poți monitoriza consumul de energie din locuință și reduci costurile semnificativ datorită controlului simultan al mai multor sisteme.

Așadar, ce putem reține?

Cele mai importante beneficii pe care ni le aduce tehnologia io-homecontrol sunt:

  • economia de energie, pentru că putem controla mai multe sisteme simultan, chiar dacă sunt produse de companii diferite, și să monitorizăm consumul de energie;
  • confortul sporit, pentru că atât din interiorul cât și din afara locuinței îi putem controla sistemele de protecție (uși, porți de acces, rulouri) dar și cele de umbrire (marchize, rolete, jaluzele etc);
  • siguranța, pentru că nimeni nu ne poate comanda dispozitivele din locuință cu o telecomandă externă și putem fi mereu siguri că locuința este protejată, chiar și de la distanță.

Tu ai folosi tehnologia io-homecontrol în locuința ta?

Pentru mai multe detalii vizitează site-ul io-homecontrol.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *