Modele de perdele care te vor surprinde

Perdelele şi-au început viaţa încă din vremea romanilor, unde erau responsabile de impactul scenic al unei piese de teatru. În acele timpuri s-au dezvoltat şi primele modele de perdele, cu rol de înfrumuseţare. Încă nu era exploatat aspectul practic al unor astfel de accesorii.

În Evul Mediu, erau privite ca produse de lux, din cauza preţului ridicat, iar abia în perioada revoluţiei industriale, odată cu dezvoltarea comerţului, s-au transformat în bunuri accesibile. În aceeaşi perioadă, locuinţele au început să fie construite cu ferestre de sticlă. Acela a fost momentul în care perdelele au devenit o necesitate, menită să protejeze locuitorii de lumină şi căldură.

Astăzi, putem alege între perdele artistice, jaluzele orizontale sau verticale interioare din diverse materiale, rulouri, jaluzele exterioare veneţiene şi nu numai. Le putem alege în funcţie de stilul construcţiei, al aşteptărilor de la produs sau, chiar inspiraţi din tendinţele de design. Însă, o informare completă are nevoie să cuprindem inclusiv modele de perdele ale căror utilităţi ne-ar putea surprinde.

Modele de perdelele ce încep cu touch motion

Cel dintâi criteriu pentru a-ţi alege modele de perdele îl reprezintă stilul casei tale şi planurile exacte pentru a o accesoriza. Totul începe dimineaţa, atunci când priveşti înspre fereastră, aşa că aşteptările, din punct de vedere al luminii, căldurii, gradului de intimitate sau siguranţă, dar şi inspiraţie pentru întreaga zi. Un nou set de perdele poate însemna, totuşi, efort. Din acest motiv, Somfy a ales să optimizeze orice modele de perdele pentru tine.

Tehnologia pentru perdele este un domeniu inovator dar, în mod special, un domeniu practic pentru tine. Avantajele unei astfel de opţiuni încep de la siguranţa unui sistem care nu poate da greş, atunci când este manevrat şi merg chiar mai departe de precizie, curăţenie şi protecţiei mobilei împotriva razelor solare.

modele de perdele 2

Dar ce înseamnă „touch motion”? Mot-a-mot, efortul manevrării perdelelor se transferă de la tine către un motor Glydea. O astfel de funcţie face ca sistemul să nu poate fi manevrat greşit, ci armonios şi calculat. Motorul preia responsabilitatea de a strânge sau desface perdelele, în cele mai bune condiţii.

Perdelele se pot adapta intensităţii variabile a razelor de soare de-a lungul anotimpurilor, la fel ca şi nevoilor tale de a privi un film în linişte, fără nicio reflexie deranjantă.

 Motorizarea pentru modele de perdele începe cu Glydea

Pentru a funcţiona astfel încât să îţi ofere toate avantajele unor perdele, nu doar cele cunoscute la nivel comercial.

Glydea înseamnă modelele 35 WT EU 1.5M sau 60E WT VVF 1.5M. Mai exact, motorizarea în stil Glydea implică o şină ce funcţionează împreună cu mai multe console de prindere pivotante, al căror design oferă eleganţă şi discreţie. Sistemul foloseşte un motor pentru lungimi de până la 15 metri, iar materialul textil poate avea greutatea de maxim 60 kg. Cablurile, conectorii şi modulele de control sunt ascunse în interiorul motorului. Iar limitele de cursă sunt ajustabile. Motorul ce echipează perdelele poate fi montat în stânga sau dreapta, la vedere sau ascuns.

Motor Glydea

Motor Glydea

Zgomotul nu va pătrunde în încăpere, la fel ca şi razele soarelui, mulţumită curelei de transmisie cu inserţii de material textil. Acesta este responsabil şi pentru viteza de operare reglabilă, dar constantă.

Atunci când îţi doreşti modele de perdele motorizate, remarcabile şi comode, primul pas pe care trebuie să îl faci e să îţi alegi sistemul care corespunde aşteptărilor tale. De acolo, experţii Somfy preiau comanda ta, îţi instalează motorul şi accesoriile.

În final, principala și singura ta grijă va rămâne telecomanda, adaptabilă și altor sisteme din propria locuință. Motoarele Glydea nu necesită întreţinere, iar butoanele, cablurile şi conectorii nu sunt vizibili.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *