motoare rulouri Somfy

Intrebari frecvente despre motoare pentru rulouri

Viața este mult mai simplă atunci când trebuie doar să apeși pe un buton. Folosind motoare rulouri, te poți bucura de avantajele manevrării unei telecomenzi și nici măcar nu va fi nevoie să te plimbi prin casă; îți poți controla toate rulourile dintr-un singur loc.

Există numeroase motive pentru care să folosești motoare tubulare pentru rulouri, însă este posibil să ai nevoie de o serie de informații înainte să faci alegerea de a achiziționa astfel de sisteme.

De aceea, pornind de la discuțiile avute cu distribuitorii noștri dar și cu beneficiari ai produselor noastre, am întocmit o listă cu cele mai frecvente întrebări pe care le au consumatorii înainte de achiziția unui set de motoare pentru rulouri, însoțite de răspunsurile noastre pentru acestea.

Sperăm să îți fie de folos informațiile!

Intrebari despre motoare rulouri

#1 Trebuie să-mi schimb ferestrele înainte să-mi instalez rulouri motorizate?

Nicidecum. Soluțiile de automatizare Somfy pot fi instalate la fel de ușor, atât în clădirile noi cât și în cele vechi sau aflate în curs de renovare. De aceea, instalarea motoarelor Somfy nu afectează deloc ferestrele existente.

#2 Soluțiile de automatizare Somfy pot fi achiziționate individual sau la pachet?

Ele pot fi achiziționate în ambele situații:

  • Individual: fie că este vorba de un motor, o telecomandă, un senzor sau diferite accesorii
  • La pachet: se poate opta pentru pachetele noastre standard care sunt adaptate pentru sistemul pe care dorești să-l automatizezi sau pentru pachete preferențiale, în funcție de nevoi.

#3 Îmi pot motoriza rulourile existente sau am nevoie de rulouri speciale?

Soluțiile Somfy funcționează atât pentru rulourile existente, cât și pentru rulouri noi. Așadar, motorizarea este posibilă în ambele cazuri și nu este nevoie de schimbarea rulourilor existente deja.

Dacă nu ești sigur de posibilitatea motorizării rulourilor actuale, consultă un specialist Somfy sau cel mai apropiat distribuitor de soluții pentru rulouri și acesta îți poate furniza un răspuns.

#4 Unde găsesc lista cu distribuitorii Somfy din țară?

Lista poate fi găsită pe site-ul nostru, la secțiunea Găsește un punct de vânzare. Acolo vei găsi harta României și un scurt formular unde trebuie să complezi orașul și să selectezi tipul de motorizare de care ai nevoie.

După apăsarea butonului „Căutare” se va afișa lista cu numele, adresele și datele de contact ale distribuitorilor Somfy din România.

motoare rulouri

#5 Pot să-mi instalez și să-mi programez singur sistemul de automatizare?

Recomandarea noastră este ca, atât pentru instalare cât și pentru programarea unui sistem de motoare rulouri, să apelezi la un instalator profesionist sau la un specialist din rețeaua de distribuție Somfy. Cu toate că poți găsi instrucțiuni privind instalarea sistemului de automatizare online, un instalator se va asigura că lucrarea este bine realizată și funcțională pe termen lung. În plus, scapi de orice fel de bătăi de cap și economisești timp.

Programarea sistemului poate fi realizată pe baza a numeroase funcții și poate să dureze destul de mult timp până când să le poți învăța de cont propriu. De aceea, un specialist poate realiza setările de bază și să te inițieze în utilizarea funcțiilor sistemului.

Programarea depinde de tipul de comandă (poziție favorită, orar, crearea grupelor de echipamente, crearea scenariilor preferențiale etc). Dacă nu știi să programezi aceste sisteme și o faci într-un mod eronat, riști să deteriorezi echipamentul implicat (rulou, jaluzea, poartă, copertină etc) sau chiar unitatea de alimentare, anulând astfel garanția instalației. De aceea, pentru a evita orice fel de problemă, recomandăm să apelezi întotdeauna la un instalator profesionist sau la un specialist certificat Somfy.

#6 Cum aleg soluția care mi se potrivește cel mai bine?

După ce ai stabilit exact care sunt echipamentele pe care dorești să le automatizezi din casa ta (rulouri, jaluzele, porți, copertine, uși de garaj etc), pur și simplu consultă cel mai apropiat distribuitor Somfy și veți stabili împreună ce tip de motor și ce fel de accesorii ți se potrivesc cel mai bine.

#7 Ce fac dacă am nevoie de ajutor în utilizarea produselor după ce le-am folosit o perioadă de timp?

Dacă ai nevoie de sfaturi, informații, asistență sau servicii de reparație a produselor Somfy folosite, ne poți contacta folosind informațiile de pe pagina Serviciu Clienți.

#8 Care e diferența dintre un sistem cablat și cel radio?

Soluția convențională și clasică de automatizare a locuințelor se bazează pe sisteme cablate, care presupun o comunicare dintre motor și sistemul de comandă prin cabluri electrice care transmit comenzile. În acest caz, unitatea de comandă nu este mobilă (telecomandă, senzor) ci este un punct de control aflat în apropierea motorului.

Un sistem radio nu presupune deloc cabluri, iar unitatea de comandă este mobilă și poate transmite comenzi către motor de la o distanță de până la 20 m prin 2 pereți de beton. Instalarea unui sistem radio este rapidă și e o soluție curată, simplă, care nu presupune deteriorarea pereților.

La Somfy puteți găsi atât sisteme cablate cât și radio. Dacă deții deja un sistem cablat Somfy, acesta poate fi adaptat la o instalație radio.

Copyright: ©somfy SAS/Sémaphore

Copyright: ©somfy SAS/Sémaphore

#9 Cât mă costă motorizarea rulourilor?

Există pe piață numeroase soluții de motoare rulouri, la prețuri variate. Deși la prima vedere o motorizare mai ieftină poate părea tentantă, nu vei face economie deoarece garanția are o perioadă mai mică, ea poate face zgomot mai mare, poate să nu funcționeze corespunzător sau chiar să defecteze rulourile, ceea ce va aduce costuri în plus.

Fiind vorba de o investiție pe termen lung în locuința ta, este bine să alegi în primul rând calitatea și garanția pe care o oferă o marcă internațională precum Somfy. Costurile unui motor tubular și a punctului de comandă pot începe de la 110 Euro și diferă în funcție de nevoile tale de automatizare. De asemenea, achiziția unui motor individual va presupune un cost mai mare pentru acesta decât achiziția unui motor în cadrul unui pachet, însoțit de sisteme de comandă și accesorii.

#10 De ce să-mi motorizez rulourile?

Am discutat pe acest blog de mai multe ori despre beneficiile pe care le aduce cu sine automatizarea locuinței, precum și despre motive pentru care rulourile motorizare sunt alegerea potrivită.

Pe scurt, motivele principale sunt: economia de timp, de bani, creșterea siguranței în locuință dar și a intimității.

Sperăm că toate aceste informații să te ajute în a face alegerea potrivită privind automatizarea locuinței tale! Dacă ai întrebări suplimentare, nu ezita să ne contactezi folosind datele de contact de pe acest blog precum și completând formularul de pe site.

sursa foto top: Copyright: ©somfy SAS/Sémaphore

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *