De ce sa alegi motoare tubulare Somfy?

La Somfy, inovația a fost mereu pe primul plan. De-a lungul evoluției companiei de aproape 50 de ani, specialiștii Somfy au reușit mereu să găsească soluții de motorizare care pun accent pe confortul utilizatorului final, fiind neintruzive și foarte ușor de folosit.

Așa cum am menționat și într-un articol anterior despre istoria grupului Somfy, în 1968 Somfy a lansat pe piață primul motor tubular de dimensiuni mici, destinat automatizării sistemelor de umbrire (jaluzele și rulouri). La vremea aceea, nimeni nu putea prezice impactul pe care urma să îl aibă acest motor și faptul că va revoluționa industria automatizărilor pentru clădiri.

De-a lungul anilor, Somfy a produs și distribuit sute de milioane de astfel de motoare, îmbunătățindu-le constant funcționalitatea și modul de control. Motorul tubular este cel mai popular produs distribuit și de Somfy în România, fiind principala alegere a clienților noștri.

De aceea, am ales ca astăzi să discutăm despre principalele avantaje pe care le au aceste motoare tubulare față de alte motoare similare, existente pe piață.

12 motive să alegi motoare tubulare Somfy

Când vine vorba de alegerea motoarelor tubulare, multe persoane își pun problema costurilor. De multe ori, pe moment, le este convenabil să aleagă o soluție ieftină, fără să ia în vedere consecințele pe termen lung.

Am discutat despre costurile motoarelor tubulare pentru rulouri într-un articol anterior.  Motoarele tubulare Somfy sunt sisteme integrate care pun la dispoziția consumatorului final o serie de avantaje de care alte motoare similare la preț mai mic de pe piață nu dispun în întregime. Astfel, costul acestora se amortizează în timp.

Iată de ce să alegi motoare tubulare:

#1 Au consum redus de energie

Somfy a manifestat mereu o mare responsabilitate față de mediul înconjurător. De aceea, în cazul motoarelor, a fost limitat consumul de energie în funcția standby la 0,5 W.

În plus, ele beneficiază de autonomie, garantând economii de energie în orice condiții.

Datorită tehnologiei wireless folosite, motoarele tubulare Somfy nu presupun costuri în plus pentru instalarea cablurilor și nu este nevoie de deteriorarea pereților.

Prin automatizarea rulourilor sau jaluzelelor, aceste motoare inteligente le pot controla astfel încât să influențeze temperatura din locuința ta în funcție de pătrunderea razelor solare, astfel încât vor scădea și costurile cu încălzirea pe timpul iernii.

#2 Pot fi controlate ușor

Somfy pune la dispoziția utilizatorilor o gamă variată de sisteme de comandă și control, de la telecomenzi, senzori de vânt, lumină și temperatură până la sisteme de control montate în perete.

Toate aceste posibilități sunt foarte ușor de folosit și sunt bazate pe cele mai moderne tehnologii. Motoarele se pot controla din orice punct al locuinței tale sau se pot comanda pe baza unui program zilnic, stabilit de tine o singură dată.

Motoarele Somfy permit și control centralizat (dintr-un singur punct de control) dar și control local.

Copyright: ©somfy SAS/Sémaphore

Copyright: ©somfy SAS/Sémaphore

#3 Au perioadă lungă de garanție

Acesta este un considerent foarte important în alegerea unui set de motoare tubulare pentru casa sau biroul tău.

De regulă, motoarele Somfy au garanție 5 ani. Însă, în acest timp, puține au fost persoanele care au avut nevoie să beneficieze de garanție, defecțiunile tehnice ale motorului fiind rar întâlnite.

#4 Sunt (extrem de) silențioase

Toate motoarele Somfy sunt silențioase. Cele mai noi modele și cele destinate folosirii în interior sunt extrem de silențioase, funcționând cu o intensitate a sunetului sub 42 dB.

Astfel, motoare tubulare precum Sonesse LT50, de exemplu, care e destinat controlului roletelor textile și ecranelor de proiecție, are o intensitate sonoră sub 38 dB.

Sonesse LT50

Sonesse LT50 Copyright: ©somfy SAS/Sémaphore

#5 Protejează sistemele de umbrire

Datorită comenzii de acționare Somfy, motoarele tubulare protejează sistemele de umbrire pe care le controlează (rulouri, jaluzele, perdele etc). Acestea le deplasează lin, fără să le deterioreze în niciun fel și sunt mult mai benefice pentru durata de viață a sistemelor de umbrire decât acționarea manuală a utilizatorului uman.

În plus, în cazul detecției unui obstacol în direcția de coborâre, motoarele se opresc automat în momentul detecției unui obstacol.

Sunt dotate și cu sistem de protecție împotriva înghețului. Astfel în momentul în care este detectată o forță suplimentară la ridicare, motorul se oprește împiedicând deteriorarea covorului de lamele. Anumite motoare (de exemplu, J4 WT pentru jaluzelele exterioare cu lamela orientabilă) sunt rezistente și la temperaturi extreme și pot fi folosite în orice condiții meteorologice.

#6 Permit setarea de scenarii personalizate

Toate motoarele tubulare Somfy controlate cu ajutorul telecomenzii sau panourilor montate în perete permit mutarea sistemelor de umbrire într-o poziție preferată, setată de utilizator. Aceasta se numește funcția „my” și poate fi pre-înregistrată.

De asemenea, ele pot pune în mișcare sistemele de umbrire în funcție de preferințele utilizatorului. De exemplu, se pot seta cu ajutorul sistemelor de control scenarii zilnice, săptămânale, cu anumite intervale orare la care ruloul sau jaluzeaua să se deplaseze automat.

Chiar și atunci când beneficiarul nu este acasă, sistemele de umbrire pe care le folosește pot fi deplasate automat de aceste motoare tubulare.

#7 Previn accidentarea sau lovirea obstacolelor

Așa cum am menționat mai sus, rulourile sau jaluzelele vor fi protejate de către motor, dacă acesta detectează prezența unui obstacol pe direcția de coborâre. Fie că e vorba de utilizatorul uman care poate fi accidentat, fie că e vorba de alt obiect, acesta nici nu va fi atins de sistemul de umbrire.

#8 Pot fi ușor adaptate nevoilor tale

Indiferent dacă bugetul tău este mic sau dacă ești dispus să plătești o sumă mai mare pentru motorizarea sistemelor de umbrire din casa ta și indiferent în ce tip de clădire dorești să folosești motoarele tubulare Somfy, poți găsi o soluție adaptată nevoilor tale, atât din punct de vedere al costurilor cât și al spațiului.

Distribuitorii noștri îți pot oferi sfaturile de care ai nevoie ca să faci alegerea cea mai bună pentru nevoile tale.

#9 Sunt neintruzive și se încadrează în decor

Motoarele tubulare Somfy sunt plăcute ca design și ocupă dimensiuni mici, putând fi încadrate în axul ruloului sau al jaluzelelor.

Ele funcționează pe tehnologia RTS și pot fi comandate prin unde radio, motiv pentru care nu sunt necesare cabluri pentru comanda  acestora, păstrând aspectul peretelui din dreptul ferestrei nemodificat.

Dimensiunile speciale ale motoarelor tubulare sunt concepute pentru motorizarea ferestrelor înguste.

Somfy_3935 motoare tubulare rulouri

Copyright: ©somfy SAS/arnauld childéric

#10 Au sistem de prevenire a deschiderii

Pentru a spori securitatea, aceste motoare sunt dotate cu sistem de auto blocare, format din legături rigide care previn deschiderea forțată a ruloului.

Astfel, ele reduc riscul de pătrundere prin efracție.

#11 Sunt ușor de instalat

Datorită modalităților inovative de control și datorită tehnologiei radio, motoarele tubulare Somfy sunt ușor și rapid de instalat și nu necesită cablaje sau deteriorarea pereților.

Ele pur și simplu se integrează în axul sistemului de umbrire, se conectează la cea mai apropiată sursă de energie electrică și necesită la început crearea legăturii cu sistemul de control.

Instalarea și configurarea unui motor poate dura chiar și mai puțin de 30 de minute. Însă, recomandăm să fie realizată cu ajutorul unui instalator profesionist.

#12 Nu necesită întreținere

Odată instalat motorul și pus în funcțiune, acesta nu necesită pe durata folosirii lui niciun fel de întreținere specială. El va asigura controlul automat al sistemelor tale de umbrire și nu va fi nevoie de intervenții fizice ulterioare asupra lui.

Sperăm că aceste informații să îți fie de folos în alegerea acelor motoare tubulare potrivite pentru spațiul tău! Dacă ai nevoie de informații în plus, contactează reprezentanții Somfy România sau cel mai apropiat distribuitor de tine!

Copyright foto top: ©somfy SAS/Sémaphore

Comentarii

 1. Buna , locuiesc in Spania și vreau să-mi pun niște rulouri din aluminium pt ferestre comanda am făcut-o in România pt ele ulterior din întâmplare am aflat ca cei din țara îmi pun niște motoare din China făcute pe rulouri , am cerut motorizare somfy Io , care mi-au invocat ca sunt foarte scumpe și nu se merita , întrebarea mea este CIT m-ar costa pt 12 ferestre motorizarea somfy Io . Multumesc

 2. Pt acționarea unui ecran proiecție L= 5500 mm, H=4000 mm se poate realiza o automatizare bazata pe motoarele D- voastră ?
  Mulțumesc !

  • Bună ziua!
   Vă mulțumim pentru interesul acordat produselor noastre. Pentru a obține o cotație de preț conformă cu ceea ce aveți nevoie, vă rugăm să completați formularul nostru de cerere ofertă.
   Pe baza informațiilor furnizate, un reprezentant Somfy vă va contacta în scurt timp pentru mai multe detalii.
   Vă mulțumim!
   Cu stimă,
   Echipa Somfy România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *