Somfy Home Motion

Ce ascunde un motor electric pentru locuinta

O casă inteligentă te scuteşte de grijile de a nu uita storuri sau jaluzele în poziţie deschisă, atunci când pleci. Te scapă de eventualele daune care pot apărea la marchize, în cazul în care le surprinde vreo furtună. Are grijă de sănătatea ta şi a celor din jur, dacă plouă puternic, când tu stai, neputincios, în maşina din faţa casei, iar unul dintre copii s-a apropiat prea mult de poartă, ca să-ţi aducă o pelerină. Contorul tău electric şi portofelul îţi vor mulţumi dacă alegi lumina naturală şi răcoarea transmisă de brizele serii prin perdele, în locul aerului condiţionat.

Totul funcţionează pe baza a patru elemente: un motor electric, echipat cu senzori şi manevrat prin telecomandă şi/sau panou de control. Pe cât de complexe par, pe atât ele îţi vor micşora grijile.

Aparent, o nouă telecomandă în casă poate însemna o responsabilitate în plus. Însă, ea va manevra majoritatea echipamentelor electrice din gospodăria ta. Odată ce observi asta este posibil să te simţi, mai degrabă, uşurat. În plus, există recomandări şi tehnici care îţi vor îngriji telecomanda.

Ce înseamnă acţiunea unui motor electric

Pentru a înţelege mai bine, luăm un exemplu – un motor electric WireFree pentru storuri. Cel dintâi avantaj al unui motor electric fără fir este aspectul estetic. Panoul din perete către care merge comanda ta poate fi încadrat în rame de mai multe culori, astfel încât fie să pară invizibilă, fie să reprezinte pata de culoare care-ţi întregește stilul de design. Acest panou nu va fi vizibil din exteriorul geamului.

Viaţa unui motor electric începe odată cu instalarea sa. Acest procedeu durează, în medie, 15 minute, dar depinde de sistemul pentru care va fi instalat. Un motor care acţionează cu 12V are un consum redus, pentru că poate fi alimentat cu ajutorul unor panouri solare sau a unei baterii. Durata de viaţă a bateriei pentru motor este de 5 ani. Atunci când este dezactivat, motorul nu consumă curent electric.

Un motor electric poate fi echipat, de exemplu, cu senzori de soare fără fir, care închid storurile automat, odată ce razele solare ating geamul. Această acţiune poate programa storurile să coboare automat dimineaţa, atunci când razele solare de vară încep să deranjeze şi le ridică odată cu dispariţia lor.

Iarna, senzorul poate face operaţiunea inversă, astfel încât storurile tale să îţi poată oferi căldura razelor solare şi poate fi o extra-protecţie în faţa frigului de seară. În plus, telecomanda îţi oferă posibilitatea de a desfiinţa şnururile, drumul până la ele, dar şi eventualele accidente, atunci când şnururile de manevrare sunt bruscate.

Casa inteligenta Somfy

Drumul spre mecanismul unui motor electric

Neavând fire, un motor electric foloseşte undele transmise de RTS (Radio Technology Somfy). Asta înseamnă că storurile pot fi controlate de la o distanţă de până la 20 de metri de panou, chiar şi printr-un perete din beton. Dispozitivele de comandă se intalează uşor permit instalări motorizate noi, în caz că îţi doreşti şi altceva, după o perioadă.

Telecomanda are mai multe canale de acţiune, prin care poţi conecta mai multe sisteme din casă. Ele includ şi funcţia „my”, unde vei putea seta programul tău preferat de deschidere şi închidere a storurilor, dar şi alte măsuri de siguranţă, precum simularea prezenţei, atunci când nu eşti acasă. Telecomanda poate avea mai multe culori, dacă vrei un plus estetic.

Panoul de control din perete are un senzor de atingere, prin care poţi programa şi modifica acţiunile storurilor. Acest senzor duce la o manevrare uşoară şi naturală şi elimină riscul unor eventuale butoane blocate, aşa cum se întâmplă în cazul unor dispozitive clasice.

Acţiunea storurilor motorizate poate fi coordonată, cu succes, cu alte sisteme din casă sau cu echivalentul lor din alte camere. Sistemul „Home Motion” îţi poate face ziua mai frumoasă, încă de dinainte să te trezeşti şi are grijă de casa ta, chiar dacă tu eşti sau nu în interiorul ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *