Cat costa motorizarea rulourilor?

Pe măsură ce tehnologia avansează, din ce în ce mai mulți oameni o integrează în modul lor de viață, fapt ce face mult mai simplu, în ziua de astăzi, să ne bucurăm de beneficiile automatizării chiar în locuințele noastre.

Totuși, cea mai frecventă întrebare pe care ne-o adresează potențialii clienți rămâne în continuare cât costă motorizarea rulourilor pentru locuințele sau clădirile lor. Pentru că automatizarea diferă în funcție de fiecare sistem unde se dorește a fi instalată, vom discuta astăzi de calculul acestui cost în cazul rulourilor.

Costul pentru motorizarea rulourilor variază în funcție de câțiva factori precum: tipul motorului ales, caracteristicile rulourilor care se doresc a fi automatizate și costurile de instalare.

Pentru că un preț final se calculează în funcție de factorii menționați mai sus, vom discuta în continuare de costurile pentru fiecare dintre aceștia:

Cum alegem motorizarea rulourilor

Când vine vorba de alegerea unui motor pentru motorizarea rulourilor, există o varietate de opțiuni de unde poți alege, unele dintre acestea având chiar un cost redus. E bine de știut că, deși la prima vedere o motorizare ieftină poate părea tentantă, este totuși vorba de o investiție pe termen lung în casa ta sau clădirea unde îți desfășori activitatea. Această investiție, cu timpul, se poate amortiza sau, în cazuri nefericite, poate crește.

Deseori, motoarele ieftine au perioade mai mici de garanție, au o dificultate mai mare în manevrare, se pot defecta din punct de vedere mecanic mai des, pot face un zgomot mai mare și pot chiar defecta rulourile, dacă nu funcționează corespunzător.

Prețul unui motor pentru motorizarea rulourilor poate să difere în funcție de modul de alimentare al acestuia (baterie, curent electric), puterea si modul de comanda. Astfel, costurile unui motor tubular montabil în rulou si a punctul de comanda al acestuia poate începe de la 110 EUR.

Iată câteva motoare din catalogul Somfy România:

Gama Oximo RTS

Motor Somfy Oximo RTS

Motor Somfy Oximo RTS

Este un motor cu comandă radio, dotat cu funcție avansate de protectie, ca cea de detecție obstacol, protecție la îngheț și verificare periodică a capetelor de cursă. Acest tip de motor este disponibil în mai multe variante de putere, in functie de caracteristicile ruloului exterior: Oximo RTS 10/17, Oximo RTS 15/17 și Oximo RTS 20/17.

Gama Ilmo 50 WT

Motor Somfy Ilmo WT

Motor Somfy Ilmo WT

Motoarele Ilmo cu comandă prin cablu sunt dotate cu funcții de detecție obstacol, protecție la îngheț și verificare periodică a capetelor de curs. În România, Somfy comercializează trei tipuri ale acestui motor: Ilmo WT 10/17, Ilmo WT 15/17 și Ilmo WT 20/17.

Gama LT 50

Acest motor universal este adaptabil pentru automatizarea mai multor produse, precum rulouri, copertine mobile, sisteme de umbrire cu lamela orientabilă și este dotat cu comandă cablată. Acest dispozitiv are funcții de ridicare, coborâre și oprire.

Până să iei decizia finală, e esențial să examinezi capacitățile tehnice ale motorului ales de tine care vor influența prețul, viteza și nivelul de zgomot. O garanție completă dovedește faptul că respectiva companie își susține produsul și este alături să te ajute să te bucuri cât mai mult de el.

Caracteristicile rulourilor

Odată ales tipul de motor pentru rulouri, trebuie să ai în vedere și celelalte produse și accesorii aferente motorizării, precum: dispozitivele de comandă și senzori.

Toate acestea vor influența costul final al automatizării, motiv pentru care este important să faci alegerile corecte. Acestea se pot adapta în funcție de diferite caracteristici ale rulourilor tale, precum materialul din care sunt confecționate, culoarea ramei, dimensiunea acestora și numărul lor.

Despre materialul din care pot fi confecționate rulourile am vorbit în articolul: Rulouri PVC sau aluminiu: ce să aleg?

Iată câteva exemple de dispozitive de comandă pentru rulouri:

Chronis Smart RTS

Chronis Uno RTS

Acesta este un programator cu comandă radio, pentru perete. Are moduri de funcționare săptămânală, cosmică și funcție de simulare de prezență. Funcționează cu baterie, fără fir. Pretul brut pentru un astfel de dispozitiv este de 89 Euro.

Telis 16 RTS

Telecomanda Telis 16 RTS alba

Telecomanda Telis 16 RTS alba

Această telecomandă cu ecran permite controlul a 16 grupe de produse ce pot fi personalizate pe ecran, asigura controlul rulourilor, precum și al altor sisteme de umbrire similare. Este soluția optimă pentru centralizarea comenzilor, având în vedere faptul că este o telecomandă universală.

Este disponibilă în două versiuni (alb și gri). Costul acestei telecomenzi începe de la 162,44 Euro.

Telis 6 Chronis RTS

Telecomandă de grup cu ecran ce permite controlul a 6 grupe de produse si crearea de 6 scenarii de funcționare pe zi , scenariu de simulare de prezenta, si în mod similar cu telecomanda menționată anterior, este universală. Este disponibilă pe piață la un cost începând de la 183,52 Euro.

Există, desigur, o gamă largă de sisteme de comandă și control pentru rulouri, pe care le poți găsi în catalogul Somfy.

Pentru a înțelege mai bine clasificarea dispozitivelor Somfy de comandă și control, citește acest articol.

Costuri de instalare

Precizăm că există, desigur, varianta DIY, disponibilă la îndemâna oricui. Însă, există o diferență foarte mare între instalarea unei automatizări de către un specialist și instalarea de către o persoană care poate face acest lucru pentru prima oară.

Unul din primele noastre articole scrise a fost despre motivele pentru care să alegem un instalator profesionist.

Este adevărat, costul poate crește în acest caz, însă în felul acesta avem garanția unei funcționări îndelungate, fără defecțiuni, a sistemului cumpărat. În general, costurile pentru instalarea unei automatizări pentru rulouri diferă în funcție de tipul, complexitatea automatizării și numărul de rulouri.

Totuși, indiferent dacă bugetul tău este mic sau ești dispus să plătești o sumă mai mare pentru motorizarea rulourilor, credem că la Somfy poți găsi o soluție care se poate adapta nevoilor tale, chiar dacă dorești o automatizare în casa ta sau într-o clădire mai mare.

Comentarii

    • Ariana, ne bucurăm că dorești să instalezi astfel de rulouri în casa ta! Poate fi o investiție semnificativă realizată o singură dată, însă este o investiție pe termen lung în locuința ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *