De ce ai nevoie de o singura telecomanda universala

Totul începe cu telecomanda universala. Odată ce profesioniştii Somfy ţi-au părăsit locuinţa şi ai trecut de momentul programării tuturor opţiunilor, telecomanda universala îţi devine un sprijin de nădejde. Scopul fiecărui buton este clar, la fel ca şi sistemele din casa ta pe care le controlează.

O casă automată poate fi controlată şi prin panouri de perete, însă una inteligentă face ca totul să pornească din câteva butoane de pe aceeaşi telecomandă. Uneori, însă, manevrarea unui singur obiect poate părea înspăimântătoare, la gândul că fix acela se poate strica sau pierde. Însă, acesta e momentul când poţi să descoperi ce tehnologii stau în spatele unor astfel de telecomenzi şi căror mecanisme le datorează atuul de a fi rezistente.

Rulourile, jaluzelele, ecranele de proiecţie, marchizele, uşile de garaj şi porţile tale pot fi manevrate fără eforturi fizice, cu ajutorul acelei singure telecomenzi. Dacă ai ales să deschizi uşile casei tale sistemelor Somfy Home Motion, ele sunt conectate la motor printr-o tehnologie radio şi adaptate dispozitivelor automate de comandă.

O telecomanda universala în viaţa ta înseamnă ca motorul să fie controlat cu ajutorul undelor radio. Undele radio vor transmite semnalul de la tine către senzori şi motor, dar şi invers. Aici, nu există cabluri electrice între motor şi unitatea de control, care este mobilă. Totul se extinde până la 20 de metri, inclusiv prin doi pereţi din beton. Opţiunea RTS (Radio Technology Somfy) face ca fiecare zi a ta să fie una uşor de adaptat vremii, dar şi nevoilor tale.

Telecomanda universala versus sistem cablat

Atunci când alegi ca locuinţa ta să rămână în grija sistemului RTS, panoul de control prin unde radio va putea fi mutat oriunde pe perete, fără să îi afecteze aspectul estetic. Deşi efortul manevrării jaluzelelor sau rulourilor tale, de exemplu, poate fi cu mult uşurat prin panourile de control din perete, prin comparaţie cu cele manuale, o telecomanda universala înseamnă eliminarea acelei mişcări până la fiecare sistem şi o manevrare sigură, care elimină eventualele greşeli din timpul mişcării obiectelor vizate.

O telecomanda universala adună, în câteva butoane, comenzile care îţi controlează toate sistemele automatizate. Însă, preţul ei este invers proporţional cu numărul avantajelor, pentru că investiţiea înseamnă şi faptul că vei economisi banii care ar fi fost cheltuiţi pe cablaj.

Dacă, totuşi, ai deja un sistem cablat, aceasta nu este o decizie finală. Mecanismele pot fi adaptate opţiunii RTS, fără a se pierde eficienţa panoului de control din perete. Jaluzeaua veneţiană exterioară este unul dintre sistemele care pot fi adaptate unui produs precum Telis Modulis RTS. Aceasta va face echipă cu un receptor radio, care nu va elimina posibilitatea ca ele să fie controlate din perete.

O telecomandă simplă, dar completă

Telecomanda ta poate fi adaptată unuia sau mai multor sisteme, astfel că şi numărul canalelor pentru frecvenţe radio poate să difere. Cele mai multe canale se regăsesc în telecomanda Telis 16 RTS, potrivită tuturor sistemelor din casă. Ele pot fi controlate simultan, chiar dacă vorbim despre instalaţii de umbrire. Fiecare dintre canale poate fi programat separat, şters sau redenumit, atunci când doreşti.

Dotată cu 16 canale disponibile pentru un maxim de tot atâtea sisteme, telecomanda Telis 16 RTS se instalează rapid şi simplu, iar utilizarea ei pe termen lung este la fel de facilă. Un produs de acest gen înseamnă, în primul rând, o poziţie preferată pentru toate sistemele din casă, pe care tu o alegi. Poţi închide toate rulourile din dormitor, în timp ce jaluzelele din camera de zi nu suferă nicio modificare. Fiecare sistem are un canal propriu, care nu le afectează pe celelalte, dar îţi dă ocazia să controlezi totul dintr-un singur buton.

Telecomanda universala Telis 16 RTS

Telecomanda universala Telis 16 RTS

Mecanismul din interiorul telecomenzii

Într-o telecomanda universala Telis 16 RTS se regăsesc multiple opţiuni, manevrabile prin puţine butoane. Telecomanda universala poate fi programată uşor, iar LED-urile te vor ţine la curent cu fiecare comandă făcută. Astfel, vei şti întotdeauna care este poziţia sistemelor din casa ta, fără să mai fie nevoie să le şi verifici vizual. Butonul „my” te va ajuta să îţi programezi preferinţele, iar de atunci încolo, totul va fi protejat. Sistemele tale nu pot fi controlate de nicio altă telecomandă, mai puţin a ta, mulţumită sistemului său de codare.

Timpul nu lasă urme pe telecomanda universala

Telecomanda funcţionează pe bază de baterii nereîncărcabile şi este disponibilă în culorile alb sau gri. Garanţia cu care o primeşti este de 5 ani, perioada minimă în care nu vei sta cu grija unei eventuale nevoi de reparare. Totul este montat şi instalat de către profesioniştii acreditaţi Somfy.

În plus, imaginează-ţi ce ar implica să te trezeşti într-o dimineaţă şi să îţi analizezi sarcinile de dinainte de cafea. Trebuie să te plimbi prin cameră, pe întuneric, până la rulouri, timp în care să ai grijă la orice obiect ai putea întâlni în drum. Odată ce ai lăsat lumina într-o cameră, urmează alta. Totul implică un efort, care trebuie adaptat la condiţiile vremii şi, eventual, plecarea ta de acasă. Lumina datorată ridicării jaluzelelor poate însemna şi o vedere prea bună a vecinilor, care îţi va incomoda începutul zilei.

Telecomanda universala este cea care îţi va deveni, rapid, un obiect necesar, dar uşor de păstrat. Grija pierderii ei poate fi uşor anulată, pentru că va prelua, rapid, rolul oricărei telecomenzi. Potrivit LiveScience.com, de fiecare dată când o telecomandă se pierde, sunt şanse de 49% ca aceasta să se afle în canapea sau sub o pernă. În varianta mai tristă a situaţiei, sunt şanse de 8% ca aceasta să fie în baie, la fel ca şi în şifonier. Însă, vei descoperi că Telis 16 RTS nu este doar o simplă telecomandă, aplicabilă într-o singură cameră, ci un adevărat univers pentru automatizarea locuinței tale.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *