obloane batante motorizate Somfy

De ce sa alegi obloane batante pentru ferestrele tale

Imaginează-ți cum ar arăta o casă fără ferestre.

Probabil îți e dificil să te gândești la o astfel de construcție, lipsită de cea mai importantă componentă a ei. Ferestrele sunt legătura dintre mediul exterior și interiorul unei locuințe. Ele permit pătrunderea razelor soarelui, aerului curat și luminii naturale mai aproape de oameni, în fiecare zi.

De aceea există atât de multe sisteme pentru protecția și decorul ferestrelor, de la rulouri exterioare la jaluzele interioare, perdele sau falduri.

Dintre toate acestea, astăzi am ales să vorbim despre un sistem atractiv și eficient de umbrire pe care mulți dintre noi îl asociem deseori cu decorul clasic: obloane batante de exterior.

Obloanele au fost unul dintre primele sisteme de umbrire inventate de om. Rolul lor inițial era de protecție, atât împotriva vântului și vremii aspre cât și împotriva infractorilor. Ele au evoluat de-a lungul timpului, schimbându-și forma și aspectul, fiind astăzi un element decorativ care dă o notă de originalitate fiecărei locuințe.

Ce sunt obloanele batante?

Termenul de „oblon” semnifică panou mobil, cu balamale, care închide o cale de acces. Inițial, obloanele erau montate în loc de ferestre și erau extrem de utile și în componența turnurilor de apărare.

Ulterior, însă, ele au devenit sisteme de protecție a sticlei ferestrelor și au evoluat, obținând rolul de filtrare a luminii. În secolul al XVII-lea au apărut obloanele cu lamele și abia în secolul al XIX-lea au fost inventate obloanele cu lamele mobile.

Obloanele pot fi încadrate în orice stil arhitectural, fiind un element decorativ unic și pentru locuințele moderne. Ele adaugă personalitate fiecărei ferestre, permit filtrarea luminii la nivelul dorit și oferă, în același timp, intimitate și o bună circulație a aerului.

Primele obloane erau fabricate din lemn simplu. În ziua de astăzi, ele pot fi confecționate din fier, pvc sau aluminiu, pentru o rezistență sporită.

Obloanele pot fi atât de exterior cât și de interior, acestea din urmă având strict rolul de filtrare a luminii și de protejare a intimității.

Obloane batante: rețeta unui nou stil de viață

Indiferent ce tip de obloane batante vei alege pentru locuința ta, vei avea parte de o serie de avantaje pe care alte sisteme de umbrire nu ți le oferă.

În primul rând, design-ul deosebit va fi atuul tău principal. Obloanele batante sunt disponibile în variate stiluri și culori, atât pentru ferestre tradiționale, cât și moderne. Poți alege un design clasic cu obloane din lemn sau un stil modern cu obloane din pvc sau aluminiu.

obloane batante casa somfy

Copyright: ©Somfy SAS/Anne Vachon Production

Indiferent de varianta aleasă, obloanele vor fi un deliciu vizual pentru toțiinvitaţii tăi.

În al doilea rând, nu putem vorbi de obloane batante fără să aducem în discuție siguranța și protecția. Cu toate că ele au ajuns un element decorativ unic, nu au încetat să își îndeplinească funcția de bază: cea de apărare. Obloanele batante sunt eficiente împotriva frigului, a căldurii și a zgomotului, având rol de izolare fonică și termică. Așadar, fie că este vară sau iarnă, obloanele nu te vor lăsa la greu. Ele vor proteja mobilierul și pardoseala din locuință împotriva razelor UV.

De asemenea, atunci când sunt corect închise, obloanele amână intrările prin efracție. Dacă sunt alcătuite dintr-un material rezistent, precum fier sau aluminiu, ele pot chiar să împiedice complet accesul nedorit în locuința ta.

În al treilea rând, obloanele sunt un simbol al controlului. Dacă vrei să fii beneficiarul unui set de obloane batante pentru fiecare din ferestrele tale, vei avea control asupra: intimității, luminii, temperaturii, ventilației (în special în zilele toride de vară), razelor solare și asupra stilului de design dorit pentru locuința ta.

Având toate aceste avantaje de partea ta, credem că este suficient să te convingi cât de multe poate face pentru tine un set de obloane batante.

Totuși, lista avantajelor nu se oprește aici. De aceea vrem să te anunțăm că orice fel de obloane batante ai alege, ele se pot automatiza. Lista de avantaje abia aici începe 🙂

De ce să îți automatizezi obloanele batante?

Dacă deții deja un sistem de obloane batante, este momentul să discutăm despre cum le poți controla cu o singură apăsare de buton.

motorizare obloane batante Somfy

Copyright: ©Somfy SAS/Anne Vachon Production

Gândește-te cum ar fi viața ta dacă vei fi nevoit să te plimbi prin casă în fiecare dimineaţă sau seara pentru a închide obloanele de la ferestrele tale. Tocmai de aceea, există soluții care pot aduce echilibrul în viața ta. Obloanele pot deveni sisteme inteligente care să funcționeze în avantajul tău. Ceea ce ai nevoie este un sistem de motorizare construit special pentru obloane.

Acest sistem este alcătuit din:

 • O telecomandă
 • Un motor pentru fiecare set de obloane
 • Opțional: un sistem automat de comandă (senzor de lumină, router Connexoon)

Motorul este cea mai importantă componentă din întregul sistem de automatizare a obloanelor. În gama de produse Somfy, există două tipuri de motoare speciale pentru aceste sisteme de umbrire:

 • Yslo RTS, pentru toate tipurile de obloane batante
 • Yslo RTS Flex, motor fixat sub pragul de sus al obloanelor

Cu ajutorul unui motor discret care poate fi integrat cu ușurință în design-ul ferestrelor tale, obloanele batante îți vor aduce noi beneficii. Motorul este silențios și rezistent. Funcționează pe bază de alimentare la o sursă de energie electrică, însă are și o baterie de rezervă încorporată, care se activează în cazul unei pene de curent.

Vrei să afli mai multe detalii?

Vizitează pagina de obloane motorizate de pe site-ul Somfy Romania pentru mai multe detalii despre automatizările disponibile!

Indiferent dacă locuința ta este situată într-o clădire veche sau nouă și indiferent de stilul ei arhitectural, obloanele batante pot fi elementul de inspirație, decor și protecție unic de care ai nevoie.

Copyright foto top: ©somfy SAS/Sémaphore

Comentarii

 1. Buna ziua!
  Am o combinație pt terasa de fereastra sfert de cerc stg/dr la semianaltime și pe centru ușa dubla.Nu vreau neapărat automatizata/motorizata (poate sa fie acționată cu fir,din interior)dar as vrea sa fie din aluminiu (tâmplăria este PVC ,casa noua dar finalizata deci ar merge aplicată cred).As vrea să știu cu aproximatie un preț pt dimensiunile mele : sferturile de cerc au raza de 1m iar ușa dubla 1,5m lățime,înălțime standard.Multumesc !

  • Bună ziua!
   Vă mulţumim pentru mesaj.
   Pentru a obține un răspuns referitor la produsul de care aveți nevoie, vă rugăm să luați legătura cu unul din partenerii noștri. Pentru a face acest lucru, vă rugăm să utilizați formularul nostru de pe pagina de căutare punct de vânzare, alegând categoriile de produs care vă interesează.
   În cazul în care nu găsiți informațiile de care aveți nevoie în urma utilizării formularului, vă invităm să luați legătura cu unul din consultanții noștri la numărul de telefon: 0374494418.
   Vă mulțumim!
   Cu stimă,
   Echipa Somfy România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *