Ce perdele de lux se poarta in 2016?

În amenajări interioare, la fel ca în modă, au loc schimbări frecvente în tendințele de pe piață. Atunci când vorbim de decorațiuni pentru ferestre în locuințe sau spații comerciale de top, trebuie să ne referim la trendurile în materie de perdele de lux.

În cazul unui spațiu de vis, noutățile în domeniul decorațiunilor pentru ferestre constau în modalități creative de decor, perdele de lux cu țesături fine, perdele din mătase, draperii din catifea dar și cusături manuale. De asemenea, nu este exclusă, în spațiile noi, automatizarea acestor perdele, pentru un confort în folosire și pentru asigurarea umbririi corecte, de fiecare dată când este necesar.

Toate acestea sunt menite să dea o căldură aparte spațiului, dar și să se integreze în cromatica folosită în încăpere. Un set de perdele de lux întregește aspectul unei încăperi și îi oferă o notă aparte.

De aceea, am ales să îți prezentăm astăzi o serie de tendințe în materie de perdele de lux pentru anul acesta.

Tendințe pentru perdele de lux în 2016

#1 Reinventarea clasicului de lux

Oamenii dintotdeauna au fost fascinați de trecut. De aceea, multe tendințe în modă, accesorii și design interior din trecut revin și sunt readaptate la nevoile din zilele noastre.

Clasicul se regăsește atât în design-ul de mobilier din lemn cât și în alegerea culorilor potrivite pentru pereți, perdele și accesorii care să se asorteze cu mobilierul: alb, gri, bej, maro, galben și nuanțe similare.

Aceste perdele pot fi cu model sau simple și, de cele mai multe ori, sunt de dimensiuni mari.

sursa foto: flickr.com

sursa foto: flickr.com

#2 Design organic și natural

Una din principalele tendințe în domeniul alimentației care a devenit foarte populară în anul 2015 pune accent pe mâncarea bio, organică și naturală. De aceea, acest stil a devenit o parte importantă din viața oamenilor și a început să fie adoptat și în locuințe sau spații comerciale.

Stilul se manifestă prin teme naturale și design organic, pereți cu teme inspirate din natură, imprimeuri sau tapet cu teme organice, perdele de lux în culori vibrante și, bineînțeles, decorarea cu flori și plante.

Acest stil este adoptat într-o mare măsură de către persoanele din mediul urban, al căror acces la natură este limitat.

perdele de lux organic

sursa foto: flickr.com

#3 Perdele în culoarea momentului

Indiferent de design-ul unui set de perdele de lux, acestea pot fi comandate într-o culoare foarte populară și la modă. De exemplu, în decembrie 2015 au fost anunțate culorile anului 2016. Dacă, în 2015, culoarea-vedetă a fost marsala, pentru anul 2016 două culori dau tonul principal în modă și în materie de design interior.

Cele două culori sunt roz-cuarț și albastru-seren, desemnate de Institutul Pantone din New York. Aceste culori „dau naștere unui echilibru vizual”, conform reprezentanților institutului și combină perfect tonuri calde  de roz cu tonuri reci de albastru.

sursa foto: flickr.com

sursa foto: flickr.com

#4 Minimalism și simplitate

La fel ca în ultimii ani, minimalismul continuă să fie un stil important în materie de amenajări interioare. De aceea, pot fi alese perdele de lux cât mai simple și care să dea un aspect aerisit fiecărei încăperi.

Copyright: ©somfy SAS/Sémaphore

Copyright: ©somfy SAS/Sémaphore

#5 Draperii black-out

Una din cele mai simple opțiuni de decor a ferestrelor constă în draperii black-out. Acestea sunt ușor de montat și de folosit.

Black-Out este un material țesut fabricat într-un mod special, cu o densitate ridicată a țesutului și complet opac. Unul din principalele avantaje constă în faptul că, în timpul iernii captează căldura în interior și în timpul verii nu o lasă să pătrundă în locuință, având un rol izolant.

sursa foto: flickr.com

sursa foto: flickr.com

Pasul următor pentru perdele de lux

Indiferent ce tip de perdele de lux alegi, pentru a te bucura pe deplin de efectul acestora asupra spațiului tău, recomandăm automatizarea acestora pentru un control facil din telecomandă sau cu ajutorul unui panou de comandă montat pe perete.

Un set de perdele de lux automate aduc un plus de valoare spațiului în care sunt amplasate, dar și un plus de confort beneficiarului.

Automatizarea unui set de perdele se poate face cu un motor puternic, dar silențios: Glydea RTS.

Tu vrei să-ți schimbi sau să-ți montezi perdele de lux în 2016? Ce tip de perdele de lux vei alege?

Copyright foto top: @Somfy SAS / Arnaud Childéric

Comentarii

  1. eu as opta pentru clasic de lux, cred ca sunt cele mai frumoase optiuni ale momentului. Ca si culoare, as merge pe alb, in nicciun caz roz cuart

  2. Ca si ANdreea, am mers tot pe clasic de lux.am optat pentru un galben pentru ca imi place foarte mult culoarea asta si imi da o stare de bine.Inainte sa ma mut in apartamentul din cosmopolis stateam intr un garsoniera fara culoare, plicitisotor. Acum mi-am combinat culori si a iesit super. Oricum, foarte util articolul!

  3. Se mai poarta si draperiile confectionate din doua sau chiar mai multe tipuri si chiar culori de tesatura. Acestea pot fi purtate simple sau suprapuse peste o perdea dintr-o tesatura transparenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *